![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
-Si eu am fost la Iasi,am auzit partial slujba din catedrala in difuzoare in timp ce stam la rand pt. inchinare,imi parea rau ca nu se auzea mai mult dar poate Dumnezeu primeste osteneala fiecaruia dupa puterile sale,cred ca toti cei ce stau la rand sunt socotiti laolalta cu cei din biserica, eu am ajuns duminica la Sf.Liturghie acasa la biserica de parohie,Slava Domnului ca m-a ajutat si anul asta!
-In ortodoxie nu ai garantia mantuirii in timpul vietii,dar pe cand participam la Sf.Liturghie am realizat ce sansa mi-a oferit Dumnezeu de a fi in biserica in timpul savarsirii celui mai important lucru din cer si de pe pamant,mai trebuie spovedanie sincera,post si rugaciune si iata mantuirea-i aproape. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine este foarte importanta,aproape ca mi-am facut un motto care suna cam asa :"Nici o zi fara Sf.Liturghie!!!!".Nu as putea spune cata bucurie imi aduce mie orice Sf.Liturghie la care particip....as vrea ca fiecare din noi sa incerce sa mearga cat de mult poate la Sf.Liturghie si nu numai,la orice slujba din Biserica ...doar daca participam vom vedea intradevar folosul....caci nimeni nu poate povesti deplin un astfel de folos....
|
|
|||
|
|||
![]()
Decat sa slujeasca preot nevrednic mai bine sa ramana biserica fara liturghie ,a zis Sfantul Vasile cel Mare.Cand se zicea cei chemati iesiti, ieseau din biserica si cei bolnavi de moarte spirituala dar chemati la pocainta.Poate iese si liturghisitoritorul cand zice cei chemati iesiti si asa se termina mai repede ,dar mai cu folos slujba.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Poporul nostru ortodox care în colectivitatea lui trăiește adevărurile creștine printr-o intuiție mai aproape de adevăr decât multe formule teologice ieșite din minți omenești, a dat răspunsul la o asemenea întrebare: Pe preot, daca il gasesti beat si cazut intr-un sant, ridica-l, spala-l si du-l la biserica sa-ti boteze copilul". |
|
|||
|
|||
![]()
Am o intrebare referitoare la locul din biserica, unde poate sa se roage preotul, atunci cand spune Psalmul 50: in altar, sau printre enoriasi?
Si o alta intrebare: daca in Biserica Ortodoxa se practica "sarutul pacii" intre preot si enoriasi. Si o a treia: daca este o practica ortodoxa, ca un copil sa ajute in altar, cu tinutul lumanarii aprinse? Va multumesc anticipat pentru raspuns. |
|
|||
|
|||
![]()
Uneori spun chiar eu psalmul 50 dar NICIODATA parintele nu a iesit din Altar in timp ce eu ( sau altcineva rostea rugaciunea). NU se mai practica sarutul pacii, doar inainte de a iesi cu Sfintele Daruri ( Vohodul Mare )parintele in fata usilor imparatesti isi cere iertare iar noi raspundem cu Binecuvantati si ne iertati pe noi pacatosii. DA! Si baiatul meu a ajutat ani la randul in Sfantul Altar. Se practica pentru ca, parintele are de rostit f.multe rugaciuni in timp ce strana citeste/canta iar, copilasul ajuta la cadelnita, lumanare etc.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am uitat ceva... in timp ce cadeste parintele in biserica rosteste el insusi psalmul 50, poate ca la acest aspect te-ai referit si nu la momentul in care strana rosteste psalmul ( Utrenie)
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Liturghie | danyel | Sfanta Liturghie | 81 | 02.11.2015 16:22:22 |
Sfanta liturghie | Andy00 | Resurse ortodoxe on-line | 10 | 30.01.2015 15:29:07 |
Sfanta Liturghie | alecsandru | Sfanta Liturghie | 26 | 05.02.2013 21:41:47 |
Sfanta Liturghie | EDI | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 02.05.2009 16:52:24 |
|