Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2009, 22:48:04
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Multumesc lui George ca a postat seminificatia cuvantului partas.
Cum se poate vedea partas inseamna a te face

Pai cum dom-le traducerea lui IPS Anania nu e corecta?
IPS Anania e invechit?
E terminata in 2001 aceasta traducere si a fost aprobata de Sfantul Sinod.
Cum poate Sfantul Sinod sa zica ca ce a considerat potrivit acum 7 ani este acum nepotrivit?
Cu cine se face credinciosul partas Duhului Sfant?
Da ce Duhul Sfant este o actiune?
Ca asa zice PS Ciprian "partasia Duhului Sfant".
"Persoana care participa (impreuna cu altele) la o activitate, care ia parte la o actiune; participant"
Deci din intelesul primar a cuvantului partas din DEX postat de George partas arata ca te faci impreuna cu altii participant la o activitate sau la o actiune activitate sau actiune care e Duhul Sfant.
Nu e asa ceva filioque?Mie asa mi se pare.
Nu zici "partas furtului"?Adica partas la o actiune?
Pai Duhul Sfant este o persoana din Sfanta Treime iar nu este o actiune sau energie irationala si ne-volitionala.
Daca imi va ajuta Bunul Dumnezeu data viitoare cand il vad pe PS Ciprian il intreb cum a inteles PS sa asa ceva.

Pentru fratele Ratacitorul:
Biserica Ortodoxa nu crede in infailibilitatea oamenilor.
Eu nu am vazut hotararea aceea prin care Sfantul Sinod a aprobat aceasta formulare cu partasia Duhului Sfant in respectivul numar din ziarul Lumina.
La care reuniune a Sfantului Sinod al BOR s-a aprobat asa ceva?
Daca are semnatura tuturor ierarhilor BOR aci incluzandu-se si IPS Anania e buna.
Daca nu nu este.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Candelabrul ciudat in catedrala patriahala din Bucuresti mihailt Biserica Ortodoxa Romana 71 20.02.2011 13:25:15
Sarbatorea Sfintei Parascheva-2010 la Catedrala Mitropolitana din Iasi cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 11.10.2010 12:22:38
Ingerul pazitor in timpul Sfintei Liturghii giovaninnaa Sfanta Liturghie 6 11.09.2009 13:52:27
istoria Sfintei Liturghii catalinabalhui Sfanta Liturghie 2 23.04.2009 00:12:33