![]() |
![]() |
|
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc lui George ca a postat seminificatia cuvantului partas.
Cum se poate vedea partas inseamna a te face Pai cum dom-le traducerea lui IPS Anania nu e corecta? IPS Anania e invechit? E terminata in 2001 aceasta traducere si a fost aprobata de Sfantul Sinod. Cum poate Sfantul Sinod sa zica ca ce a considerat potrivit acum 7 ani este acum nepotrivit? Cu cine se face credinciosul partas Duhului Sfant? Da ce Duhul Sfant este o actiune? Ca asa zice PS Ciprian "partasia Duhului Sfant". "Persoana care participa (impreuna cu altele) la o activitate, care ia parte la o actiune; participant" Deci din intelesul primar a cuvantului partas din DEX postat de George partas arata ca te faci impreuna cu altii participant la o activitate sau la o actiune activitate sau actiune care e Duhul Sfant. Nu e asa ceva filioque?Mie asa mi se pare. Nu zici "partas furtului"?Adica partas la o actiune? Pai Duhul Sfant este o persoana din Sfanta Treime iar nu este o actiune sau energie irationala si ne-volitionala. Daca imi va ajuta Bunul Dumnezeu data viitoare cand il vad pe PS Ciprian il intreb cum a inteles PS sa asa ceva. Pentru fratele Ratacitorul: Biserica Ortodoxa nu crede in infailibilitatea oamenilor. Eu nu am vazut hotararea aceea prin care Sfantul Sinod a aprobat aceasta formulare cu partasia Duhului Sfant in respectivul numar din ziarul Lumina. La care reuniune a Sfantului Sinod al BOR s-a aprobat asa ceva? Daca are semnatura tuturor ierarhilor BOR aci incluzandu-se si IPS Anania e buna. Daca nu nu este. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Candelabrul ciudat in catedrala patriahala din Bucuresti | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 71 | 20.02.2011 13:25:15 |
Sarbatorea Sfintei Parascheva-2010 la Catedrala Mitropolitana din Iasi | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 11.10.2010 12:22:38 |
Ingerul pazitor in timpul Sfintei Liturghii | giovaninnaa | Sfanta Liturghie | 6 | 11.09.2009 13:52:27 |
istoria Sfintei Liturghii | catalinabalhui | Sfanta Liturghie | 2 | 23.04.2009 00:12:33 |
|