![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa detaliati mai intai, cei care va pricepeti mai bine, ce intelegeti prin credinta apostolica. Nu este aceasta dogmatica?
Viziunea pur "democratica" trebuie sa fie cea a ignorantului care nu are cunostinta de dogme. |
|
|||
|
|||
![]()
nu cred ca la asta s-a referit george, ci mai degraba la viziunea "comoda", adica la cei care adopta scurtaturi, inovatii, etc.
|
|
||||
|
||||
![]()
Exact Mirela. M-am referit la cei care "calatoresc" spre Dumnezeu fara sa tina cont de cararea batatorita a Bisericii, considerand ca scurtatura duce la aceeasi tinta fara ratacire.
|
|
|||
|
|||
![]()
pai nu inteleg de ce carare zici...
oricum:calea e una si stramta si grea;nu exista scurtaturi:D
|
|||
|
|||
![]()
Crestinul ortodox care are o intelegere duhovniceasca nu-si inalta mintea intr-atat incat sa incerce sa cunoasca din unghiul de vedere ultim al lui Dumnezeu, ci ramane la dogmele Bisericii, ca intre niste granite si turnuri ale adevarului. Dogmele sunt date tocmai pentru a pregati mintea pentru adevarata "vedere" (contemplatie), pentru a face posibila unirea cu Dumnezeu.
Pe langa categoria celor ce <<"calatoresc" spre Dumnezeu fara sa tina cont de cararea batatorita a Bisericii>> (fie din nestiinta, fie din rea vointa ), mai exista una, a celor care au doar o "adeziune" intelectuala la dogmele Bisericii, insuficienta de altfel. Din nefericire, de foarte multe ori, cu acestia ne identificam, pierzand din vedere ca pentru a intelege dogmele, asa cum le-au inteles Parintii Bisericii, trebuie sa vietuim si sa gandim in Duhul care i-a insuflat pe Parinti, care in vecii vecilor e Acelasi. |
|
|||
|
|||
![]()
dupa mine Credinta Apostolica fara dogme nu exista!(asta cred)
pai e cumplit de absurd sa afirm ca ma inchin DUMNEZEULUI CELUI ADEVARAT, INCHINAT IN 3 FETE: TATAL(VESNIC,FARA DE INCEPUT),FIUL(VESNIC,NASCUT DIN TATAL), SI DUHUL SFANT(VESNIC,PURCES DIN TATAL) si sa zic ca nu am dogme-pai tocmai asta e o dogma!si cum orice rugaciune incepe cu +si cu: IN NUMELE TATALUI SI AL FIULUI SI AL SFANTULUI DUH cum pot sa afirm ca nu am dogme?!(am dat doar un exemplu...scopu nu cred ca e sa va enumar dogmele ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
asadar va asteptam macar acum in al 11-lea ceas sa va intoarceti la Ortodoxie(de fapt, de unde ati plecat candva....
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dogme babesti | camy_d | Reguli in Biserica | 164 | 03.08.2016 14:46:05 |
Dogme in diferite biserici | Tartaruga | Dogmatica | 140 | 06.09.2012 16:39:29 |
Ce inseamna pentru voi credinta - Dogme sau fapte? | sophia | Generalitati | 69 | 20.05.2011 03:28:25 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
fara casa, dar nu fara credinta! | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 07.08.2008 21:07:42 |
|