![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este superstitie.
Eu unul am citit prima data despre asta la Pr. Cleopa in[COLOR=Red] "Ne vorbeste Parintele Cleopa vol 1". [/COLOR]Asa este. De altfel, daca nu gresesc, nu se boteaza in aceeasi apa decat copii de acelasi sex. Banuiesc ca asta e motivul. Eu am fost candva la un botez, au fost botezati atunci patru copii. Eu stiam asta si ma gandeam ca nu se vor putea casatori. Dar am vazut apoi ca erau patru fetite. S-a rezolvat deci. Radu PS: Va dau textul exact: "De aceea sa tineti minte, cand faceti un Botez, sa nu va grabiti. Sau, [COLOR=Red]daca ai doua si trei botezuri in aceeasi apa[/COLOR] - poate sa fie si unul - , [COLOR=Red]daca-s mai multi copii, sa fie de acelasi sex si cat traiesc ei nu se pot inrudi prin casatorie, caci au devenit rudenii spirituale, adica <frati de cruce>. [/COLOR]Cand sunt mai multi copii, se pot citi lepadarile la toti odata, dar ii pomenesti pe fiecare pe numele sau, cum ii cheama". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu sunt de acord cu faptul ca un baiat si o fata care s-au botezat in aceeasi apa din cristelnita, nu se pot casatori. Pai atunci nu ar trebui sa se casatoreasca nici cei care se impartasesc din acelasi potir. Caci si impartasirea, nu doar botezul, aduce rudenie. Se pierde din vedere ca rudenia nu este trupeasca, ci in duh. Daca ar fi trupeasca, ar trebui ca cel cufundat in cristelnita, sa iasa din ea cu alte trasaturi, daca ar fi o nastere trupeasca. Ori stim ca nu este asa.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Randuiala este aceeasi si azi , nimic nu sa schimbat...DACA AI AUZIT DE FANATISM RELIGIOS SAU EXCES DE ZEL ai si raspunsul la ce fac unii preoti care fac acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca cineva are vreo MARTURIE PATRISTICA sau CANONICA sa ne spuna. |
|
||||
|
||||
![]()
am asistat de Florii la un botez dublu la petru voda. a oficiat pr Justin si amandoi baietii au fost cufundati in aceeasi apa. insa nu s-a pomenit nimic in legatura cu acest subiect. nu s-a folosit termenul de frati de cruce sau ceva asemenator. dar tot ce se poate...
|
||||
|
||||
![]()
Nici eu nu am auzit nimic despre aceasta.
Aceia devin rude in Hristos (frati ai lui Hristos si fii ai Tatalui), insa nu si rude trupesti sau spirituale. Sa ne straduim in a pastra dreapta credinta. Sa cautam mereu in izvoare, cat mai adanc. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca tinem seama ca in vechime crestinii se botezau doar la marile sarbatori, cu siguranta s-au botezat in aceeasi apa si persoane care aveau sa devina mai tarziu sot si sotie. E bine sa ramanem la ce prevad canoanele - o inrudire spirituala intre nas si fin, intre nas si parintii finilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de altă parte, toți cei botezați devin frați în Cristos. Botezul este și ordinare în preoția de obște. Toți cei botezați sunt frați și fac parte din Ordinul lui Isus.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rude prin incuscrire | flo9_10 | Nunta | 29 | 06.01.2012 14:47:08 |
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 09.09.2011 13:09:26 |
rude prin incuscrire | ioanamartincu | Nunta | 1 | 04.05.2011 20:37:10 |
rude de gradul VI | anamariagradinaru | Nunta | 1 | 04.04.2011 19:49:58 |
Cum putem sa devenim buni | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 23 | 12.12.2010 21:53:31 |
|