Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2008, 22:06:48
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Exclamation Regele Mihai II și Patriarhul Irineu I

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
foarte bine ai spus, draga Maria-Margareta,

[...]
[COLOR=Red] deci e adevarat, dar tzi-am spus ca nu vroiau sa-l puna ei pe Irineu ca shi Patriarh al 7-lea ci era vorba de Daniel, ca de aia nici nu i-a dat numele, ca el este "de la Mine" spune Domnul, ci pe Irineu l-a chemat Domnul la altceva, la conducerea misiunii pentru intreg Pamantul, conducerea Duhovniceasca a Ierusalimului Cel Nou, dar din cadrul BOR shi nu mai mare ca BOR ci respectand sfantul sinod... shi tot ce tzine de predaniile creshtin-ortodoxe...[/COLOR]
[...]
dar multzumesc ca macar ai devenit mai putzin patimashe, rau patimashe, ca asha mai pricep shi eu nelamuririle tale ca eu nici n-am prea citit, din lene shi neputintza...
[COLOR=Red]nu vroiau sa-l puna ei pe Irineu ca shi Patriarh al 7-lea ci era vorba de Daniel[COLOR=Blue] Îndată îți voi da dovada că pe Irineu voiau să-l pună patriarh (de Daniel nici nu auziseră)[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=Red]ca de aia nici nu i-a dat numele[COLOR=Blue] Nu i-a dat numele atunci pentru că nici ei nu știau sigur ce va fi. Sperau, dar aveau și un vierme al îndoielii, care le-a prins bine, că s-au oprit la timp, ca să nu se facă de râs. Mai târziu însă, i-au dat numele, pentru că zarurile fuseseră aruncate și nu mai aveau nimic de pierdut. Îndată îți voi da dovada, ai să vezi.[/COLOR]
[/COLOR][COLOR=Red]ci pe Irineu l-a chemat Domnul la altceva, la conducerea misiunii pentru intreg Pamantul[COLOR=Blue] Nu pe tot pământul, ci pământul României. Îndată îți voi da dovada, mai așteaptă puțin.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=Red]dar din cadrul BOR shi nu mai mare ca BOR ci respectand sfantul sinod[/COLOR][COLOR=Red]... shi tot ce tzine de predaniile creshtin-ortodoxe... [COLOR=Blue]Nu BOR ci inventata BONIR, care e în conflict cu Sf. Sinod și care are și multe alte predanii, amestecate printre cele ortodoxe...
Și acum, iată dovada promisă, una singură pentru toate cazurile. Este reproducerea textului de pe coperta interioară a cărții "Cuvântul lui Dumnezeu", editată de pucioși în anul 1995:

[/COLOR][/COLOR] [COLOR=maroon]ÎNTRU MĂRIREA LUI DUMNEZEU CELUI ÎN TREIME LĂUDAT[/COLOR]

[COLOR=maroon]S-a tipărit această Carte cu binecuvântarea și purtarea de grijă[/COLOR]
[COLOR=maroon]a lui Dumnezeu, pecetluind 40 de ani de coborâre[/COLOR]
[COLOR=maroon]a Cuvântului Său în mijlocul României.[/COLOR]

[COLOR=maroon]În zilele Majestății Sale[/COLOR]
[COLOR=maroon]Mihail I al României[/COLOR]
[COLOR=maroon]În zilele păstoriei preafericitului părinte[/COLOR]
[COLOR=maroon]Irineu [/COLOR]
[COLOR=maroon]întemeietorul Bisericii Ortodoxe Noul Ierusalim România[/COLOR]

[COLOR=maroon]EDIȚIA I[/COLOR]

[COLOR=maroon]Editura RO-EMAUS București

[COLOR=Black][COLOR=Blue]Aceeași copertă interioară apare modificată substanțial, în ediția a doua a cărții, cea din anul 2006. Aici ai să vezi că este vorba despre "pământul român", nu despre[/COLOR] [COLOR=Red]întreg Pământul[COLOR=Blue]. [/COLOR][/COLOR][COLOR=Blue]Iată cum apare această copertă:[/COLOR]

[/COLOR][/COLOR] ÎNTRU MĂRIREA LUI DUMNEZEU CELUI ÎN TREIME LĂUDAT,
TATĂL, FIUL ȘI DUHUL SFÂNT

S-a tipărit această Carte la anul 7514 de la facerea lumii, iar de la nașterea după
trup a lui Dumnezeu Cuvântul, anul 2006, cu binecuvântarea și purtarea de grijă
a lui Dumnezeu, pecetluind 50 de ani de coborâre a Cuvântului Său peste
pământul român: 1955 -2005.

Editura Ro-Emaus
București, 2006
ISBN: 973-97125-3-3

[COLOR=maroon][COLOR=Blue]Întrebare: Unde și de ce au dispărut regele Mihai al II-lea (fost Mihai I) și Patriarhul Irineu I, întemeietorul BONIR?
Aștept răspuns, când te întorci din concediu cu mintea limpede.[/COLOR]
[/COLOR]
Vechi 26.12.2008, 22:30:03
Banned

Smile ...care prooroceau.

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
[...]

Cat despre acele fecioare nu inteleg exact la ce se refera a prooroci.
[...]
Dar fiicelor lui Filip nu le zice proorocite.
Deci e clar ca nu se refera la a zice ce se intampla in viitor.
[...]
"Femeia sa taca in Biserica".
Deci cei de la Noul Ierusalim nu pot sa zica ca sunt ortodocsi.
[COLOR=Red] Cat despre acele fecioare nu inteleg exact la ce se refera a prooroci.
[COLOR=Blue]Deși nu înțelegi exact, totuși, te lansezi mai departe într-o teorie conexă, cu o siguranță de sine absolut remarcabilă.[/COLOR]
Dar fiicelor lui Filip nu le zice proorocite.
[COLOR=Blue]Nu le zice proorocițe, dar le zice că prooroceau.[/COLOR]
Deci e clar ca nu se refera la a zice ce se intampla in viitor.
[COLOR=Blue]Deși e la fel de clar că [COLOR=Red]a prooroci[/COLOR] înseamnă [/COLOR][/COLOR][COLOR=Red]a zice ce se intampla in viitor.[/COLOR][COLOR=Red]
"Femeia sa taca in Biserica".
[COLOR=Blue]Adică, să nu spună vrute și nevrute. În mănăstirile de maici, călugărițelor nu le mai tace gura în biserică. Și nu le dă nimeni peste gură, nici nu le scoate de la strană.[/COLOR]
Deci cei de la Noul Ierusalim nu pot sa zica ca sunt ortodocsi.
[COLOR=Blue]Ba uite că pot. Și o fac de câte ori au ocazia, convinși că au dreptate. Ar trebui ca alții să le demonstreze că nu sunt; că de la ei, nu e nici o șansă ca să recunoască vreodată din proprie inițiativă că nu sunt. [/COLOR]
[/COLOR]
Vechi 12.01.2009, 11:02:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Draga Maria-Margareta, draga sora creshtin-ortodoxa, nu te lupta cu Domnul ca nu eshti Iacov, caci Iacov, se lupta, am impresia, ca sa-l tzina lanaga sine o noapte intreaga, sa-l Binecuvinteze Acela intru Sine, sa-l intareasca pentru confruntarea cu fratele sau Esau caruia ii furase dreptul de intai nascut shi Binecuvantarea carmuitoare de la Tatal lor Isaak fiul lui Avraam shi Sarra, dand astfel nashtere poporului Israel (fost Iacov) prin cei 12 patriarhi (Iuda, ..., Iosif,...), caci se caznea sa ramana smerit shi sa nu faca varsare de sange intre fratzi, caci Domnul cu El era...

astfel ca asha este precum ai spus, shi imi cer iertare pentru necunoashterea mea, reproduc din memoria mea de doi lei shi un talant de argint mocirlit:

cele 7 trambitze sunt:

1.Intemeietorul oastei Domnului (Iosif Trifa), care au cazut in sectarism dar care au shanse sa revina shi sa faca parte in continuare din ortodoxie...
2.Moshul-Dumnezeu de la Maglavit shi salcia Plangatoare care s-a uscat intre timp, cu taina vorbei cele mari, pe care a pastrat-o Petrache Lupu (eu cred ca este unul din cei 24 de batrani)
3.Parintele prooroc Arsenie Boca, shi care nu era patriarh deoarece i-a pictat pe patriarhi, shi mie mi-a folosit caci la un momentdat am crezut ca el este patriarhul, dar nu e el ca a aratat care sunt, aceia pe care i-a pictat.
4.5. Veronica shi cel pe care nu mi-l amintesc, dar lui Veronica i-a mancat proorocia PISICA...
6.sfanta Verginica cum o numeshti dumneata, shi asha cred shi eu ca era o sfanta shi o trîmbiță a Domnului, ea shi sora ei shi poate shi totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei din via cu radacina la Dumnezeu...
7.Este insushi Domnul prin Voievodul Cerului, Acela care i-a cerut lui Ioshua sa se descaltze caci se afla pe Pamant Sfant, cand a venit sa-l imbarbateze in lupta pentru Ierihon, Ioshua cazand cu fatza la Pamant, Pamant Sfant... (lucru la care face referire Arhanghelul Ioan Botezatorul cand spune ca "nu sunt in masura sa-i cer sau sa-i dezleg cureaua incaltzamintelor Melui ce vine dupa mine care este mai mare decat mine shi care va va boteza cu Duh Sfant shi cu foc" ceva de genul asta, referindu-se la Iisus Hristos, Mielul Lui Dumnezeu)

deci iata ca itzi multzumesc pentru ca m-ai luminat shi este asha precum ai spus iar eu itzi intaresc marturisirea.

acuma indiferent ce credeau shi marturiseau pucioshii(un nume mantuitor, sublim, nici nu shtii cat de adevarat este), ei nu marturiseau altceva decat ce este scris in cartzile lor, care dupa cat am citit, pot linishtit sa afirm ca este conform cu Scriptura shi cu lucrarea lui Dumnezeu potrivita vremurilor de astazi, caci CAANANUL CEL NOU este ROMANIA-creshtin-ortodoxa, shi creshtinii din cele 4 vanturi, creshtinii sunt romani de orice natzie ar fi, caci numele român este nume sfant ca numele de israil, iar ISRAELUL CEL NOU este Romania, iar Arhiereul Irineu este fie ISRAIL CEL NOU, fie Isaak cel NOU, fie ACELA cu care se luptase Iacov daca ar fi sa facem asha o paralela cu VT. (Caci Iacov l-a avut drept rege pe David, care a zis asha lui Saul: "O, Domnul meu, o rege","au doara ai ieshit dupa un purice sau un caine mort asha cum ai aduna prepelitze?" iar Saul i-a raspuns "O, fiul Meu David" ceva de genul ala a fost dialogul, dar lucrurile au decazut incet incet pana la Ieroboam shi Boam shi pana la AHAB care deshi a facut fapte shi mai rele cum nu s-au mai vazut, zidind orashe samaritene, deci mai ceva ca Boam shi Ieroboam, a greshit, dar s-a pocait la glasul proorocului care a marturisit ca sufletul lui va sta in locul sufletului celui care a urat pe Dumnezeu, pentru cele ce le-a facut indemnat de Izabela, shi pocaindu-se shi-a dat viatza pentru Dumnezeu cautand la glasul proorocului, fiul unui prooroc... nu mai shtiu cum il chema ca am uitat, shi acel tanar era singurul care ii proorocea de rau caci totzi ceilaltzi prooroci ii prooroceau de bine caci erau inshelatzi de un duh care sa-l ademeneasca pe rege ca sa moara dupa cum voia Dumnezeu. Deci in cunoshtiintza de cauza s-a dus iar pe campul de lupta deshi ca rege al lui Iuda nu era imbracat in rege ci regele lui Isarail era imbracat ca shi comandant al oshtilor, daca nu i-am incurcat cumva ca nu mai shtiu care era Rege peste Iuda shi care peste Israil... a fost lovit de o sageata shi pana seara a murit, sangele lui fiind lins de caini precum i se proorocise.

MM:
"Și mai era o greșeală pe care trebuia să ți-o semnalez:"[COLOR=#ff6600]trambitza a 6-a adica ultima[COLOR=black]"[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff6600][COLOR=black][SIZE=1]. [SIZE=2]Nu e ultima, ci penultima."[/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR]

poi eu am scris ca e ultima dinaintea trambitzarii Voievodale, shi nici nu shtiu daca nu cumva Mihaela shi Nicushor sunt acea trambitza. Eu asha am impresia...

iar apoi am impresia ca daca totushi nu ne pocaim, vor incepe urgiile de la Dumnezeu, precum este scris shi cum le va lasa Domnul peste cei necredincioshi shi cu fapte rele in sperantza ca oamenii se vor pocai de faradelegile lor... adica noi ne vom pocai de minciuna... de a trai in minciuna.
Vechi 13.01.2009, 00:24:13
nelamuritul nelamuritul is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2008
Implicit

cum a fost in concendiu?sper ca bine.
(mi-a placut sa fi in concediu/a fost liniste pe aici;ma gandeam ca oare vasinec nu merge si el?-probabil ar fi prea liniste)
sper sa va linistiti si sa nu incepeti iarasi cu spirte incinse...
Vechi 13.01.2009, 01:17:17
Banned

Implicit La mulți ani!

Dragă Vsovi, ce bine că te-ai întors, că nu mai aveam cu cine să discut pe forum. Pe aici s-a așternut liniște și pace în lipsa ta.
Am citit ultima ta postare. Seamănă cu celelalte – nu prea se vede că ai fost în concediu.
Am câteva întrebări pentru tine:
1. Te-ai convins că la pucioși al 7-lea patriarh este Irineu, și nu Daniel? Ca să văd dacă ți-am făcut acea demonstrație cu folos, sau degeaba.
2. De ce zici tu că mă lupt cu Domnul? Căci ești tare îngrijorat și îmi zici:”[COLOR=blue] nu te lupta cu Domnul ca nu eshti Iacov[/COLOR]”
3. De ce ești inconsecvent în raționamente? Uite două care vorbesc amândouă despre “trâmbița a 6-a“, dar se referă fie la trei persoane, fie la patru, fie la mai multe, dar niciodată la una singură, așa cum ar fi normal:

[COLOR=blue]6.sfanta [/COLOR][COLOR=fuchsia]Verginica[/COLOR][COLOR=blue] cum o numeshti dumneata, shi asha cred shi eu ca era o sfanta shi o trîmbiță a Domnului, ea shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]sora ei[/COLOR][COLOR=blue] shi poate shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei[/COLOR][COLOR=blue] din via cu radacina la Dumnezeu...[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]poi eu am scris ca e [/COLOR][COLOR=fuchsia]ultima dinaintea trambitzarii Voievodale[/COLOR][COLOR=blue], shi nici nu shtiu daca nu cumva [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mihaela[/COLOR][COLOR=blue] shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nicushor[/COLOR][COLOR=blue] sunt acea trambitza. Eu asha am impresia...[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
Deci, cine a fost (sau este) pentru tine trâmbița a 6-a?[COLOR=blue] Verginica, lelica Maria, Mihaela[/COLOR], sau[COLOR=blue] Nicușor[/COLOR]? Sau or fi toți deodată? Sau or fi fost aceia despre care zici că erau “[COLOR=fuchsia]totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei[/COLOR]” ?
Te anunț că ÎNTOTDEAUNA pucioșii au afirmat că SINGURA care a fost trâmbița a șasea a fost Verginica. După cum tot ÎNTOTDEAUNA au afirmat că a șaptea Trâmbiță este Domnul. Nu mă forța să-ți aduc dovezi din CLD decât dacă nu reușești să le găsești singur, pentru că oricum sunt o sumedenie și ar fi o joacă să le găsești.
4. Pucioșii afirmă că din glodul care se găsea exact în locul unde se află acum biserica Noul Ierusalim de la Glodeni-Pucioasa a fost plămădit Adam de către Dumnezeu, la Facerea Lumii, și că acesta este și motivul pentru care localitatea s-a numit ulterior Glodeni-Vale. Întrucât acest lucru este de negăsit în Biblie, vin și te întreb: ți se pare plauzibilă această informație extrem de importantă? Pentru că de aici ei au ajuns la concluzia că acela este pământ sfânt.
5. Din afirmația ta (citez) “ [COLOR=blue][…] iar Arhiereul Irineu este fie ISRAIL CEL NOU, fie Isaak cel NOU, fie ACELA cu care se luptase Iacov daca ar fi sa facem asha o paralela cu VT.[/COLOR] [COLOR=blue][…][/COLOR] ”. Rezultă că, în ultima variantă propusă de tine, Irineu ar putea fi chiar ACELA cu care se luptase Iacov. Dar ce citim în cartea Facerii la Cap. 32? Iată ce citim:
[COLOR=#993300] v.24: Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor.[/COLOR]
[COLOR=#993300] v.28: Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"[/COLOR]
[COLOR=#993300] [/COLOR]Deci, ACELA era Dumnezeu.
Înseamnă că, pentru tine, Irineu Bistriceanul este Însuși Bunul Dumnezeu, Care S-a întrupat a doua oară la Băsești(Maramureș) în anul 1953 și trăiește ascuns printre noi?
Vechi 13.01.2009, 12:36:40
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Dragă Vsovi, ce bine că te-ai întors, că nu mai aveam cu cine să discut pe forum. Pe aici s-a așternut liniște și pace în lipsa ta.
Am citit ultima ta postare. Seamănă cu celelalte – nu prea se vede că ai fost în concediu.
Am câteva întrebări pentru tine:
...
imi cer scuze ca in citatul din memorie am omis un lucru foarte important,
"... Cel ce vine dupa mine este mai mare decat mine shi era inaintea mea... nu sunt eu Acela, ca eu va botez cu apa, dar El are sa va boteze cu Duh Sfant shi cu foc" ce arde cu pucioasa... asha adauga eu potrivit cu realitatea de Astazi....

acum daca am repetat ca o placa stricat ori ca un papagal obosit de atata trandavie ori piszmscapa hai sa ma incumet sa continuam discutzia deshi cam ii deranjam pe unii care nu-i prea suporta pe eretici, zic ei ca ar fi... doar ca asta nu se ia doar dupa vorbe... dupa impresiile pe care ni le facem despre noi, despre parerea de sine a iubirii de munca de realizare... ci dupa cum se va arata la prilejul potrivit pentru ca sa se manifeste patima cea mare... pe neashteptate...

asha, deci ia sa vedem:

. Te-ai convins că la pucioși al 7-lea patriarh este Irineu, și nu Daniel? Ca să văd dacă ți-am făcut acea demonstrație cu folos, sau degeaba.
Nu, din ce am citit din cele scrise la ei in cartzi, rezulta ca Pf Daniel este al 7-lea Patriarh, iar Arh. Irineu este un Apostol al Cetatzii Noului Ierusalim, a Lui Dumnezeu, chemat la carmuirea intregului pamant, asha cum era pus pe vremuri Ierusalimul in mijlocul lumii, asha este shi acum Ierusalimul cel Nou, dar sa-l carmuiasca asha cu toiag de fier, din cadrul BOR shi nu rupt de BOR... eu cat am citit asta am intzeles de la ei, pentru ca Hristos-Duhul nu l-a chemat la conduceri de institutzii ci sa se ocupe de cele ale Sale.

2. De ce zici tu că mă lupt cu Domnul? Căci ești tare îngrijorat și îmi zici:”[COLOR=blue] nu te lupta cu Domnul ca nu eshti Iacov[/COLOR]”

nu sunt ingrijorat, ci ma tem sa nu te arda sau sa te ucida sau sa te dea la satana... sau mai rau, sa te lase in faradelegile tale... adica sa-shi intoarca fatza Sa de la Tine... ma tem, fiindca eshti o sora care a citit mult dar nu mai shtie incotro s-o apuce. (Sa traieshti in Calea... Adevarului)

Iacov precis asha s-a luptat incat a vrut sa se smereasca pe sine ca shi Domnul, ca sa nu-l ucida pe fratele sau Esau, shi pentru aia l-a tzinut pana dimineatza prin rugaciune... daca nu cumva L-a tzinut chiar captiv cu mainile shi cu picioarele, ca sa se impartasheasca de mila Lui, ca fratele sau Esau sa nu mai sufere pentru greshala lui, dar shi din pizma pentru ca altcineva i-a furat binecuvantarea shi altcineva este cel care va primi moshtenirea, Deci el a dus Lupta cea Buna cu Dumnezeu, pe care noi nu o cunoashtem... asha ca sunt ingrijorat nu ca s-o cunoashtem ci ca sa nu ne parlim, asha cum se parlesc porcii de Ignat...

3. De ce ești inconsecvent în raționamente? Uite două care vorbesc amândouă despre “trâmbița a 6-a“, dar se referă fie la trei persoane, fie la patru, fie la mai multe, dar niciodată la una singură, așa cum ar fi normal:
[COLOR=blue]6.sfanta [/COLOR][COLOR=fuchsia]Verginica[/COLOR][COLOR=blue] cum o numeshti dumneata, shi asha cred shi eu ca era o sfanta shi o trîmbiță a Domnului, ea shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]sora ei[/COLOR][COLOR=blue] shi poate shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei[/COLOR][COLOR=blue] din via cu radacina la Dumnezeu...[/COLOR]

[COLOR=blue]poi eu am scris ca e [/COLOR][COLOR=fuchsia]ultima dinaintea trambitzarii Voievodale[/COLOR][COLOR=blue], shi nici nu shtiu daca nu cumva [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mihaela[/COLOR][COLOR=blue] shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nicushor[/COLOR][COLOR=blue] sunt acea trambitza. Eu asha am impresia...[/COLOR]

Deci, cine a fost (sau este) pentru tine trâmbița a 6-a?[COLOR=blue] Verginica, lelica Maria, Mihaela[/COLOR], sau[COLOR=blue] Nicușor[/COLOR]? Sau or fi toți deodată? Sau or fi fost aceia despre care zici că erau “[COLOR=fuchsia]totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei[/COLOR]” ?
Te anunț că ÎNTOTDEAUNA pucioșii au afirmat că SINGURA care a fost trâmbița a șasea a fost Verginica. După cum tot ÎNTOTDEAUNA au afirmat că a șaptea Trâmbiță este Domnul. Nu mă forța să-ți aduc dovezi din CLD decât dacă nu reușești să le găsești singur, pentru că oricum sunt o sumedenie și ar fi o joacă să le găsești.

da, spui ca asha sustzin ei ca Verginica a fost Trambitza a shasea, nu vreau sa te combat, asha o fi, dar eu cred ca totzi aceia care traiesc Trambitzarea ei shi a celorlalte 5 trambitze dinainte, sau daca Domnul face diferentza atunci raman nelamuriri, inseamna ca Domnul e radacina din cer, Verginica Maicii Domnului e Tulpina viei iar traitorii sunt strugurii de un Kilogram cu care se vor hranii oamenii buni shi cu foc de pucioasa aia rai....

iar Mihaela o fi trambitza 7-a.... aia Voievodala de care spuneam ca e ultima trambitza, Nicushor poate ca e shi el tot trambitza 7-a dupa cum afirma Arsenie Boca... pe undeva despre antichrist care v-a lupta probabil sa insemne cu && ... deci cu ei adica va cauta sa insemne.

4. Pucioșii afirmă că din glodul care se găsea exact în locul unde se află acum biserica Noul Ierusalim de la Glodeni-Pucioasa a fost plămădit Adam de către Dumnezeu, la Facerea Lumii, și că acesta este și motivul pentru care localitatea s-a numit ulterior Glodeni-Vale. Întrucât acest lucru este de negăsit în Biblie, vin și te întreb: ți se pare plauzibilă această informație extrem de importantă? Pentru că de aici ei au ajuns la concluzia că acela este pământ sfânt.

mi se pare foarte plauzibila intrucat apoi au fost dus Adam shi pus in gradina Edenului inspre rasarit... deci e perfect posibil shi conform cu scriptura, iar asta nu sustzin ei ca nebunii ci asha le-a spus Hristos-Duhul ca doar el l-a plamadit pe Adam din pamant, shi pe atunci era sfant, dar apoi a fost sfintzit de catre BOR prin Arh. Irineu dupa cum a cerut Dumnezeu, ca n-a facut voia lui ci pe a LUI DUMNEZEU. Deci este pamant sfant asha ca in orice manastire shi biserica shi cetate a lui Dumnezeu. astfel ca nu minte sarmanii pucioshi.

[SIZE=3]5. Din afirmația ta (citez) “ [COLOR=blue][…] iar Arhiereul Irineu este fie ISRAIL CEL NOU, fie Isaak cel NOU, fie ACELA cu care se luptase Iacov daca ar fi sa facem asha o paralela cu VT.[/COLOR] [COLOR=blue][…][/COLOR] ”. Rezultă că, în ultima variantă propusă de tine, Irineu ar putea fi chiar ACELA cu care se luptase Iacov. Dar ce citim în cartea Facerii la Cap. 32? Iată ce citim:[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]v.24: Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]v.28: Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]Deci, ACELA era Dumnezeu. [/SIZE]
[SIZE=3]Înseamnă că, pentru tine, Irineu Bistriceanul este Însuși Bunul Dumnezeu, Care S-a întrupat a doua oară la Băsești(Maramureș) în anul 1953 și trăiește ascuns printre noi?[/SIZE]

nu draga ci am zis ca Arh Irineu este ISRAEL cel nou, adica vad in el pe cel ispitit de Domnul shi de oameni shi biruind, caci israel inseamna rabdare ingereasca in ispita, deci fara a cadea in pacat, tzinand astfel pe Dumnezeu o noapte intreaga cu sine prin rugaciune...

deci Arh. Irineu ar putea fi, printr-o paralela cu VT un fel de Isaac, care cam banuia care o fi berbecul pentru jertfa.... cand tatal sau Avraam il ducea pe munte... sau un fel de Pavel sau un fel de Lot sau un fel de iubitor de Hristos, dar nu inaintea oamenilor ci in taina, povatzuind cu duhul blandetzii turmele inspre pajishtea shi staulul Domnului....

Dar sigur ca este Bunul Dumnezeu, caci ficare copil, cu o firmitura daca a halit, shi s-a bucurat shi a mai shi ascultat este insushi Bunul Dumnezeu... "au doar" nu suntem fiecare trupul shi sangele, shi fiecare madularele Domnului Nostru... caci oricine shi cainii shi pasarile shi porumbeii care mananca din cele ce cad de la masa stapanilor lor, se fericesc impreuna cu stapanul casei... macar pentru painea shi peshtele inmultzit de acela... shi pentru ca painea aceea e buna shi le-a placut...

Caci omul bun sfintzeshte locul shi cum il sfintzeshte? poi asha il sfintzeshte ca primeshte pe Dumnezeu caci acolo unde se aduna doi sau trei in numele Meu, acolo shi Eu sunt, cu ei... nu asha ne invatza Hristos?

deci daca shtii, de ce imi pui mie intrebari, caruia chiar dumneata l-ai luminat atat de frumos despre cele 7 trambitze, scule meshteshugite, frumos drese, shi bine lucrate, ca prin mana Domnului sa se ridice omenirea din moarte... cine voieshte ca doar nu-i obligator.... cine se inhama, cine crede, cine iubeshte, shi cine s-a saturat sa traiasca chiar toata viatza sa in minciuna.... ca oricum daca nu crede mai bine sa nu vina ca sa nu incurce, ca shi asha planul Domnului, cu credincioshii shi iubitorii Sai sfintzitzi il va duce la indeplinire.... fara-n doiala... dar daca nu vom asculta... focului ne va da pe totzi... shi va trece shi tzara asta prin sange shi dureri mari... shi nu ne va feri shi pazi de ceasul durerii care va incerca intreaga lume...........

multzumesc de-ntrebare shi scuze de raspuns....
Vechi 14.01.2009, 00:36:51
Banned

Implicit

Dragă Vsovi,

Voi alege din ceea ce ai scris în ultima ta postare următoarea frază:

[COLOR=#ff6600]Nu, din ce am citit din cele scrise la ei in cartzi, rezulta ca Pf Daniel este al 7-lea Patriarh, iar Arh. Irineu este un Apostol al Cetatzii Noului Ierusalim […][/COLOR]

Chiar dacă ar fi așa, și tot este o mare prostie, și totodată o proorocie neîmplinită, deoarece Daniel este al 6-lea patriarh, nu al 7-lea. Din cele scrise de tine aici reiese însă că “ai citit la ei în cărți” că nu e așa cum am spus eu, deci tot nu ești convins că pucioșii consideră prin “proorociile” lor că “al 7-lea uns” peste biserică este Irineu Pop Bistriceanul, și nicidecum Daniel Cobotea. Tocmai din acest motiv îți este imposibil să înțelegi odată pentru totdeauna că:
– proorociile lor, care pretind că “[COLOR=blue]Irineu Pop va fi al 7-lea patriarh, în locul lui Teoctist, (care e al 6-lea, urmându-l tot pe Teoctist, care fusese al 5-lea)[/COLOR]” și “[COLOR=blue]regele Mihai va fi din nou rege, în locul președintelui criptocomunist Ion Iliescu[/COLOR]” nu s-au împlinit, deci sunt proorocii mincinoase, deci sunt de la Diavolul care se dă drept Dumnezeu, și nicidecum de la Dumnezeu, căci Diavolul este tatăl minciunii.
– Învățătura Noului Ierusalim este deci o erezie drăcească.
– Biserica autointitulată “Noul Ierusalim de la Pucioasa”, care nu recunoaște Sfântul Sinod, nu recunoaște B.O.R, nu-l recunoaște pe ierarhul locului, are o altă Biblie, are o altă Liturghie, are o altă preoție – zisă a lui Melchiședeck (iar despre preoții din B.O.R zic ei că, citez: “au pecetea lui Antihrist”), este o biserică schismatică și demonicească.

Îți propun să procedăm astfel: Eu îți voi da un citat din Cuvântul lui Dumnezeu, prin care voi demonstra că pucioșii l-au “proorocit” pe Irineu Pop că va fi al 7-lea patriarh, iar frăția ta să binevoiești să cauți un citat tot din Cuvântul lui Dumnezeu (CLD), prin care să demonstrezi că Daniel Ciubotea este cel proorocit de pucioși că va fi al 7-lea patriarh. După aceea, vom ruga pe cititorii acestui forum să analizeze cele două citate și să se pronunțe ei, ca să vedem cine are dreptate.
Iată citatul pe care ți-l propun eu:

[COLOR=blue]“Cuvântul Domnului către patriarhul Teoctist[/COLOR]

[COLOR=blue][…] Duhurile Domnului grăiesc bisericilor.[/COLOR]
[COLOR=blue]Ia aminte, cârmuitor al bisericii, ridică-te și ia aminte! Iată, vin să fac un lucru nou, un popor nou, o biserică nouă și veșnică [/COLOR][COLOR=red][0][/COLOR][COLOR=blue][…][/COLOR]
[COLOR=blue] “Ia aminte, și te ridică să faci voia Mea […] [/COLOR][COLOR=fuchsia]că-l voi așeza pe cel de-al șaptelea uns[/COLOR][COLOR=blue], și el va sta și va împlini planul Meu ca să-Mi așez la loc vremurile și sărbătorile.[/COLOR][COLOR=red][1][/COLOR][COLOR=blue]” [/COLOR]
[COLOR=blue] “ Și voi coborî [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin robii Mei prooroci[/COLOR][COLOR=red][1 bis][/COLOR][COLOR=blue] și voi veni către el și [/COLOR][COLOR=fuchsia]îi voi porunci să facă voia Mea[/COLOR][COLOR=red][2][/COLOR][COLOR=blue]. Acela este de la Mine, și nimeni să nu umble să-Mi zădărniceacă planul meu, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt Dumnezeu[/COLOR][COLOR=red][2bis][/COLOR][COLOR=blue] și nu om. Voi coborî Duhul Meu peste el și îl voi îmbrăca cu putere de sus și [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl voi așeza pe scaunul lui David[/COLOR][COLOR=red][3][/COLOR][COLOR=blue] și vom face biserică vie și nestricăcioasă. […] iată că pe scaunul Meu voi face așezare [/COLOR][COLOR=fuchsia]după voia Mea[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]gândurile Mele[/COLOR][COLOR=blue] nu sunt ca gândurile voastre [/COLOR][COLOR=red][4][/COLOR][COLOR=blue]. […] Vin să fac curățenie pe pământ, vin să scot urâciunea pustiirii din biserică și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vin să-l ridic pe cel de-al șaptelea uns al Meu [/COLOR][COLOR=red][5][/COLOR][COLOR=blue]. Iar tu, cârmuitor al Bisericii, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei veni și vei așeza sfat [5 bis] [/COLOR][COLOR=blue], și [/COLOR][COLOR=fuchsia]te vei ridica apoi [/COLOR][COLOR=red]să-Mi ungi[/COLOR][COLOR=blue] cu untdelemnul sfințeniei [/COLOR][COLOR=red]pe unsul[/COLOR][COLOR=blue] cel de la Mine, căci acesta este de la Mine, nu de la tine. Cu acesta voi încheia legământ viu și voi așeza din nou Ierusalimul și voi face din el slava popoarelor și lumina neamurilor. Scoală-te și te împlinește întru Mine și vino să faci voia Mea […]. Iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]așez un om[/COLOR][COLOR=red][6][/COLOR][COLOR=blue] să împlinească planul Meu. […] Nimănui nu-i voi da voie să-l îndepărteze, iar ție, cârmuitor al bisericii Mele, ție îți poruncesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l ții alipit de tine până în ziua când va fi să-l așezi [/COLOR][COLOR=red][7][/COLOR][COLOR=blue]. Acela este de la Mine, și Eu ți-am pus în gând să-l chemi și să-l ridici, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am adus la Ierusalimul patimilor Mele [/COLOR][COLOR=red][8][/COLOR][COLOR=blue] și l-am purtat în cârca Mea ca să știe și să mărturisească despre Mine, și tot Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am chemat înapoi[/COLOR][COLOR=red][[/COLOR][COLOR=red]9][/COLOR][COLOR=blue], ca să fie pentru Ierusalimul gloriei Mele și să împlinească voia Mea.”[/COLOR] (Extras din “Cuvântul lui Dumnezeu” din data de 15/28 octombrie 1990, Ediția 2006, pag.344-345)

Note explicative:
[COLOR=red][0][/COLOR] Adică o cu totul altă biserică decât cea veche (B.O.R). Aici se vede caracterul intențional al schismei față de B.O.R.
[COLOR=red][1][/COLOR] Patriarhul Teoctist este invitat să treacă la acțiune. “Cel de-al 7-lea uns” va fi Irineu Pop, care va reinstaura calendarul după stilul vechi. Nici această “proorocie” cu restaurarea stilului vechi în Biserică nu s-a împlinit (încă).
[COLOR=red][1 bis][/COLOR] Adică, prin liderii pucioși.
[COLOR=red][2][/COLOR] Arhiereul Irineu va primi indicații concrete prin liderii pucioși, denumiți mai înainte “[COLOR=fuchsia]robii Mei prooroci[/COLOR]”.
[COLOR=red][2bis][/COLOR] Adică, “Dumnezeul de la Pucioasa”.
[COLOR=red][3][/COLOR] Acest plan, deși a fost bine pus la punct, tot a fost zădărnicit. Irineu n-a mai fost așezat nici “[COLOR=blue]pe scaunul lui David[/COLOR]”, nici pe scaunul patriarhal al B.O.R., până în ziua de astăzi. Ambițiile “Dumnezeului de la Pucioasa” erau însă foarte ambițioase la acea vreme.
[COLOR=red][4][/COLOR] Până la urmă, pe scaunul patriarhal a ajuns un altul (mitropolitul Moldovei, Daniel Ciobotea) care pe vremea aceea (în 1990) nici măcar nu era “în cărți”. Nebănuite sunt căile Domnului! El a fost așezat în scaun după alte gânduri și după altă voie, cea a Sfântului Sinod, prin invocarea Duhului Sfânt.
[COLOR=red][5][/COLOR] “Unsul” Pucioasei trebuia însă să fie re-uns și de Sinod, ca să se întărească aparența legalității. În acest fel, el ar fi devenit, cronologic “al 7-lea uns”, deoarece pucioșii îl considerau la acea dată pe Teoctist că “a fost al 5-lea și acum este al 6-lea patriarh”.
[COLOR=red][5 bis] [/COLOR]Teoctist este desemnat ca convoace Sfântul Sinod, pe care va trebui să-l convingă să fie de acord cu Irineu - noul patriarh, iar apoi să se ridice și [COLOR=red]să ungă unsul[/COLOR].
[COLOR=red][6][/COLOR] Adică, Irineu Pop Bistriceanul.
[COLOR=red][7][/COLOR] Până la întronizarea lui Irineu Pop Bistriceanul ca “al 7-lea patriarh al României”, Patriarhul Teoctist este invitat să-l ocrotească pe Irineu, ca nu cumva să pățească ceva.
[COLOR=red][8][/COLOR] Această frază îl identifică pe cel pe care pucioșii îl consideră a fi “cel de-al șaptelea uns” ca fiind un om al bisericii care a avut de îndeplinit o anumită misiune la Ierusalim. Or, se știe despre arhimandritul Irineu Pop că în perioada octombrie 1989 – octombrie 1990 a îndeplinit funcțiile de [COLOR=green]superior al Așezămintelor ortodoxe românești de la Ierusalim și Iordan și reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului[/COLOR]. Dimpotrivă, despre Daniel Ciobotea nu se cunoaște să fi fost în perioada respectivă nici măcar în excursie de plăcere pe la Locurile Sfinte.
[COLOR=red][9][/COLOR]Irineu Pop și-a încheiat misiunea la Ierusalim în octombrie și apoi s-a înapoiat în țară. Imediat, pe 28 octombrie, patriarhul Teoctist a fost somat de “Dumnezeul de la Pucioasa” să cedeze de bunăvoie scaunul patriarhal lui Irineu Pop, ceea ce Teoctist nu s-a grăbit să facă.

Acum aștept de la frăția ta citatul din CLD care să demonstreze același lucru pentru patriarhul Daniel Ciubotea: că pucioșii îl consideră al 7-lea patriarh al României.

Dacă refuzi această provocare, îți recomand ca pe viitor să vorbești mai puțin și să gândești mai mult.

Sper însă că vei avea amabilitatea să răspunzi concret, la subiect, fără divagații inutile. Dacă ești cooperant, atunci putem discuta mai departe și alte nepotriviri între felul nostru de a vedea lucrurile; dacă nu, mă voi vedea nevoită să nu-mi mai pierd vremea cu tine pe acest forum, vorbind la lună și la stele. .
Vechi 14.01.2009, 11:15:50
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Draga Maria Margareta, poi nu asha, ca nu e cum vrem noi, ca doar afirmam ca cineva e satanizat ca ne-a deschis ochii vre-un ... shi ca e de la cel rau shi gata, imediat asha ii cum afirmam noi shi aia e, nu asha... ci cauta sa te lamureshti, sa te pui la punct ne spune pr Arsenie Papacioc, shi l-a intrebat ala care-i lua interviu,-dar cum te pui la punct? shi a raspuns pr. Papacioc ceva dar shi-a facut Cruce intai shi asha a zis...

ai scris foarte frumos Melchiședeck poi eu ma fericesc pana in al 9-lea Cer daca ei asha sustzin, pentru ca asta inseamna urmatorul lucru:

-M de la Marele Arhiereu
-el de la Inger intru El
-chis de la Christos Iisus
-hi de la frica de Dumnezeu, inceputul intzelepciunii,
-ch de la Marele Char, cu rotzile sale, sfintzii shi sfintzitzii
-is de la Ispita lui Dumnezeu intru cernere shi lamurire a aurului intzelepciunii shi vietzuirii in adevar shi dragoste nefatzarnica pe calea cu umilintza presarata pe cale de la Dumnezeu
-sau Mel de la Meu intru Dumnezeu
-Melchisedec era preotul uns de Parintele Avraam parca, al veshniciei
-Melchior era unul din cei Trei Magi de la Rasarit
-Ș vine de la sharpele ridicat de moise in pustie
-E vine de la gradina Raiului, de la Eden, shi este unimea sfanta dintre El shi Ea, pamantul fagaduintzei, Pamantul Sfant inchipuit prin Icoane shi sfinte Moaște
-deck vine de la deck+log adica poruncile lui Dumnezeu, legile shi proorocii

deci este vorba despre Hristos-Duhul... Arhiereul cel Mare trimis de Tatal Dumnezeu, de Atotțiitorul, a doua Sa venire, care nu a venit in trup ca acum 2008 ani ca Fiul Lui Dumnezeu ci in Duhul shi astfel a luat Tatal de la Fiul shi ni le-a dat noua trimitzand pe Hristos-Duhul dintru sfanta erarhie
Tatal, Fiul shi Duhul Sfant, cele trei Mari Puteri ale Cerului, Trei Persoane shi Un singur Dumnezeu.

deci iata cine este Arhiereul lor, shi nu satana cum ai vrea tu sa fie fiindca cineshtie de ce te sperii? eu ma speriu mereu ca doar suntem oameni fricoshi, eu recunosc, ce sa fac...

spui ca pucioshii spun ca preotzii au pecetea satanei? poi asha zic shi eu, ca unii preoti au pecetea satanei, nu totzi ci ia uite

"au doara" nu cumva sunt taratzi unii studentzi sau preotzi tineri ca sa fie aprobatzi de psihologi shi psihiatrii shi sa li se dea aviz ca ar fi in toate mintzile? aia ce e? shi eu m-am mirat cum a primit Biserica noastra sa fie membrii ei avizatzi de satana... sau cine sunt parintzii psihiatriei shi psihanalizei sau ai psihologiei? deci nu shtiu cand s-a introdus aceasta practica dar pe mine m-a durut ca preotzii sau oamenii sa fie ei testatzi asha ca la politzie ca sunt normali... deci iata ca au dreptate pucioshii daca vad eu bine. Shi ma doare ca trebuie sa confirm dar asta este adevarul pe care-l observ... shi nu ma disociez prin asta de Biserica afirmand ca e bine sau ca e rau ca ma feresc sa judec, shi nici de preotzi shi nici de parintzi nu ma disociez ca doar nu gresheshte cine asculta chiar daca se inchina la satana pus de mai marele sau, ci greshala este a maimarelui sau cum este shi firesc ci doar observ shi constat asha ca un "responsabil", deci cred ca acei preotzi poarta pecetea lui antichrist asha cum zic pucioshii shi nu sunt ei de vina pentru asta....... shi de ce zic asta, ca e pecetea satanei?:

poi daca iei un lot de pacatoshi shi le faci teste pe creier shi tot felul de teste de memorie shi judecata shi gandire shi faci astfel o carte a normalului, de oameni normali, shi cu ea ii testezi pe restul fraierilor, ce faci? nu ii supui pacatului pe ceilaltzi? caci doar dupa cartzile sfintzilor se poate vorbi de omul normal adica desavarshit... deci iata ca de asta le dau dreptate shi nu doar pentru ca unii preotzi au semnat cu regimul comunist... shi nu s-au pocait, asta ar mai lipsi sa ne testeze dupa o carte a normalului facuta dupa cum ii testeaza pe sfintzi, fereasca Dumnezeu.

deci nu este ca sa-i judec sau sa-i denigrez ci pe mine m-a durut cand am auzit ce sustzin pucioshii shi acum imi dau seama ca asha este, dar nu ma revolt ca sa ma despart ci pucioshii shi eu ca unul ce ii cred shi le dau dreptate incercand sa-i urmez de la distantza cum ar veni suntem in BOR oricat ar vrea unii sa-i vada sectantzi sau scoshi din BOR sau din Dreapta Credintza...

deci iata ca nu este nici schismatica shi nici demonica Cetatea Noului Ierusalim fiindca ucenicii asculta de BOR, a fost binecuvantata de BOR, este intru unul Dumnezeu (Sfanta Treime) dar nimeni nu este dator sa asculte de altcineva decat de Dumnezeu, Sfintzi Parintzi, Biserica, Sfanta Traditzie, Arhiereu, Preot, Diacon shi asha mai departe, de chiriarhul locului, deci nu sunt datori sa faca cineshtie ce ascultare cum ii acuza unii ca nu ar face... deci ei au respectat ascultarea...

iar parintele Cleopa Ilie n-a negat ca ar fi de la Dumnezeu ci a proorocit ca daca nu fac ascultare de maimare capata putoare shi asha s-a shi intamplat, caci sora Verginicai, Trambitza a 6-a, Maria parca o chema pe sora ei a cazut spune Sfanta Verginica, pentru ca s-a intors la lume indarat shi de aia a fost oprita de la a mai prooroci.... deci amandoua erau Trambitza a 6-a dar a ramas ca pana la sfarshit doar Verginica sa fie cum marturisesc ei...

astfel ca iata ca nu mint sarmanii pucioshi. Eu asha vad (citesc, observ, banui, intuiesc, cred, nadajduiesc, simt, iubesc, sper, ma rog), dar fiecare pricepe shi se curatzeshte la ochi asha cum ii da Dumnezeu....

deci te iert ca deshi tzi-am explicat cum stau lucrurile te-ai straduit sa fi de rea credintza spunand vorbe grele, rele, neintemeiate, chiar daca m-ai luminat ca o sora ori ca un dushman, dar cine sunt dushmanii voshtrii? iata ca sf Verginica miluita de Maica Precista avea o sora, pe Maria shi s-a aratat ca ea era fata babei iar Verginica era fata Moshului, Moshului Putregaiul mancav-ar Raiul... baba e lumea.
Vechi 14.01.2009, 14:36:56
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

nu-mi plac provocarile, shi am vazut ca eshti o tzara vulpitza (ma fac ca nu vad) shi ca acuma ai intors-o ca defapt zici ca Teoctist e doar al 5-lea Patriarh, asha cum ziceam shi eu pana n-am citit, dar defapt e al 5-6 patriarh daca asha scrie Domnul.

Iar al 7 este Mihai I shi rezulta astfel dupa socotelile mele:

Regi/Imparatzi/Voievozi Unshi: David, Domnul Nostru Iisus Hristos, Constantin shi Maica sa Elena, Shtefan Cel Mare al Moldovei, Mihai Viteazul, Constantin Brancoveanu cu cei trei fii ai sai, shi Mihai I...

nu shtiu despre cine e vorba prea clar in text dar imi pare ca ei ar fi ori pot fi:
-Mihai I; Preaf Daniel; Arhiereii: Bartolomeu Anania, Vasile shi Irineu, Teofan, iar Biserica Noua, Ierusalimul Cel Nou este ashezata de BOR shi Regele Mihai I deci imi pare ca este Cetatea Noului Ierusalim cu proorocie de la Hristos-Duhul care va scoate spurcaciunea pustiirii din BOR shi bisericile LUI, iar omul acela am impresia ca este Arh Irineu Bistriceanul...

iar eu nu sunt decat un mandru pacatos (bine ar fi sa scap de duhul minciunii maririi de sine shi alte pacate) care am citit cate ceva de pe acolo, din cartzile lor... shi m-am veselit caci inca mai cred ca sunt Adevarate caile shi proorociile, adica de la Dumnezeu, Cel care a facut Cerul shi Pamantul, pentru ca sunt conforme cu scripturile fara-ndoiala cum spunea pfericitul P Teoctist.
Vechi 14.01.2009, 16:56:51
Banned

Implicit răspuns-partea I

[COLOR=blue] Răspuns dat lui Vsovi, 14 ian 2009[/COLOR]
[COLOR=blue]Partea I[/COLOR]
Dragă Vsovi,

Șarada aceea prin care dovedești că Melchiședeckul pucioșilor ar fi mai ceva decât Melchisedec-ul biblic nu este decât o speculație amețită și redundantă, deci până la urmă ilogică, în care îți exersezi cabalistica materiei cenușii pe spinarea ortodoxiei. Crezi că dacă ești capabil să-ți inversezi emisferele cerebrale la comandă, ca să poți gândi sașiu, și apoi perorezi inepții sforăitoare, cu aerul unui savantlâc de crâșmă, ai să dai gata pe cineva? Dacă faci un domino de litere, măcar încearcă să-ți iasă un aritmogrif rebusistic veritabil, dar fii măcar consecvent: la tine [COLOR=blue]chis[/COLOR], [COLOR=blue]hi[/COLOR], [COLOR=blue]ch[/COLOR], [COLOR=blue]is[/COLOR], [COLOR=blue]ș[/COLOR], sunt tot una, [COLOR=blue]Mel[/COLOR] vine de la [COLOR=blue]Meu[/COLOR], [COLOR=blue]Ș[/COLOR] vine de la [COLOR=blue]sh[/COLOR], iar [COLOR=blue]deck[/COLOR] de la [COLOR=blue]tejgheaua[/COLOR] crâșmei, de sub care bolborosești, căzut în patru labe sub ea, următoarele perle:

- [COLOR=blue]M[/COLOR] de la [COLOR=red]Arhiereu[/COLOR]
- [COLOR=blue]el[/COLOR] de la [COLOR=red]Înger[/COLOR]
- [COLOR=blue]chiș[/COLOR] de la [COLOR=red]Iisus[/COLOR]
- [COLOR=blue]hi[/COLOR] de la frica de Dumnezeu, inceputul intzelepciunii, [COLOR=red](hi!hi!hi!)[/COLOR]
- [COLOR=blue]ch[/COLOR] de la [COLOR=red]Carul Mare[/COLOR], cu rotzile sale, sfintzii shi sfintzitzii
- [COLOR=blue]is[/COLOR] de la [COLOR=red]Is[/COLOR]pita lui I[COLOR=red]is[/COLOR]us
sau
- [COLOR=blue]Mel[/COLOR] de la [COLOR=red]Meu[/COLOR] intru Dumnezeu
- [COLOR=blue]Mel[/COLOR] de la [COLOR=red]Melchisedec[/COLOR]
- [COLOR=blue]Mel[/COLOR] de la [COLOR=red]Melchior[/COLOR] care era unul din cei Trei Magi de la Rasarit
- [COLOR=blue]Ș[/COLOR] vine de la [COLOR=red]sh[/COLOR]arpele ridicat de Moi[COLOR=red]sh[/COLOR]e in pu[COLOR=red]sh[/COLOR]tie
- [COLOR=blue]E[/COLOR] vine de la gradina Raiului, shi este unimea sfanta dintre [COLOR=red]E[/COLOR]l shi [COLOR=red]E[/COLOR]a,
- [COLOR=blue]deck[/COLOR] vine de la [COLOR=red]dec+k+log[/COLOR] adica poruncile lui Dumnezeu, legile shi proorocii (atenție, deși le-ai luat în devălmășie – legi, porunci și prooroci, trebuie să-ți iasă musai 10 de toate, că de aceea e Deklog )

Aide, aide frate, du-te și te culcă, se pare că ți-am întrerupt brusc somnul rațiunii și mai ales visele colorate, atinse de sindromul cerebelos.
Dacă nimeni n-a îndrăznit până acum să te pună la punct așa cum meriți, lăsându-te slobod să zburzi ca un noaten des-frânat (fără frâu, adică) pe Câmpiile Elizee ale Forumului Creștin Ortodox și să paști în voie doar bace de Atropa Belladona și pălării de Amanita muscaria, lasă că am să te trag eu de acum de mânecă, până ți se va face cămașa maieu.
Și mă rog, cam ce conexiune inversă ai reușit să faci între creierul mare și creierul mic, de l-ai introdus în ecuație și pe bietul Melchior? Probabil că îi citezi pe pucioși, care au descoperit ei de la “ Domnul “ lor transcendental că Melchior l-ar fi păzit pe Iisus , ca o umbră, de la nașterea din Bethleem – și până la moartea pe cruce. Căci iată ce zic pucioșii, simpatizații tăi, că le-ar fi despecetluit lor (și numai lor) “Acela de la Pucioasa”:

[COLOR=green]“ Eram atunci cu ai Mei și colindam prin lume, dar[/COLOR][COLOR=fuchsia]am avut atunci înaintea și în urma Mea pe Melchior, care scăpa din cursele răutății pe Domnul și pe cei ce însoțeau pe Domnul[/COLOR][COLOR=green]. A fost Melchior pentru Mine ca să-Mi pot plini lucrarea pentru care venisem și[/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să ajung până la cruce[/COLOR][COLOR=green], și apoi să Mă ridic de sub piatra morții și să Mă înalț cu glorie la Tatăl Meu și să-I spun: «Tată, am făcut cum Mi-ai poruncit!». Melchior a fost omul cel ascuns care a păzit pe Fiul Treimii Dumnezeiești,[/COLOR][COLOR=fuchsia]de la întrupare și până în ziua gloriei Sale[/COLOR][COLOR=green]. Dar[/COLOR][COLOR=fuchsia]astăzi Eu sunt un Dumnezeu necăjit[/COLOR][COLOR=green]și sunt purtat de cei slabi ca și atunci, fiindcă Cel tare nu încape în cei tari, nu încape de tăria lor, de mărirea lor, de slava lor. Aceia nu știu a se pleca, aceia sunt în duhul lor, iar Duhul Sfânt nu sălășluiește în locașuri de slavă deșartă. Iată unde am aflat sălaș, iată unde Mi-am făcut sălaș! Și din acest tron va curge râul vieții, și legile sfințeniei vor fi șuvițele care vor curge și își vor face cărări drepte și curate, și vor merge pe ele cei mântuiți, căci Domnul, în vremea aceasta, iată ce spune: «Aceasta este vremea să se așeze la loc împărăția lui Israel cea ruinată, împarăția lui Israel cel binecredincios». (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 25 ianuarie /7 februarie 1992) [/COLOR]

Dacă această poveste neștiințifico-fantastică ar fi avut vreun sâmbure de adevăr, nu ar mai fi existat episodul biblic denumit “Fuga în Egipt”, ci ar fi apărut din umbră tocmai acest providențial Melchior, ca să scape el Sfânta Familie de aprinderea lui Irod. Despre Melchior ăsta se spune aici că L-a urmărit pas cu pas “[COLOR=fuchsia]de la întrupare și până în ziua gloriei Sale[/COLOR]” . Dacă ar fi așa, s-ar fi amintit și în Evanghelii numele lui, măcar la unul dintre cei patru povestitori. De exemplu, în momentele cheie, în care viața Pruncului era în pericol, s-ar fi spus așa:
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]După plecarea magilor[/COLOR][COLOR=#993300], iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui [/COLOR][COLOR=red]și pe Melchior, ocrotitorul vostru, [/COLOR][COLOR=#993300]și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.[…][/COLOR]
[COLOR=#993300]Și i-a zis: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui [/COLOR][COLOR=red]și pe Melchior[/COLOR][COLOR=#993300] și mergi în pământul lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia sufletul Pruncului”.([/COLOR][COLOR=red]parafrază după [/COLOR][COLOR=#993300]Matei 2: 13,20)[/COLOR]:
Dacă admitem că Melchior ar fi unul dintre cei trei magi de la Răsărit (așa cum pretinzi matale, și cum se pretinde și prin unele scrieri literare, de unde se pare că și pucioșii s-au inspirat) dăm de altă belea: Biblia spune clar că cei trei magi, după ce și-au făcut treaba, au dat bir cu fugiții, temându-se probabil și ei de furia lui Irod. Căci așa zice în Biblie:
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]După plecarea magilor[/COLOR][COLOR=#993300], iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.[…] .([/COLOR][COLOR=#993300]Matei 2: 13,20)[/COLOR]
În cazul acesta, cum L-ar mai fi putut ocroti Melchior pe Iisus toată viața, de la naștere până la răstignire, dacă [COLOR=fuchsia]a plecat[/COLOR] la casa sa? Dacă Melchior ar fi fost cu adevărat ocrotitor, atunci lui i s-ar fi adresat îngerul ca să preia inițiativa călătoriei în Egipt, și nu lui Iosif.
Nu putem decât să concluzionăm că [COLOR=fuchsia]Melchior[/COLOR] este o invenție menită să dea culoare, exotism și mister “scrierilor sacre” de la Pucioasa.
Textul pucioșilor care-l inventează pe Melchior ca “mare ocrotitor” al lui Iisus nu este lipsit de un scop ascuns. S-a vrut de fapt ca se ajungă la concluzia că [COLOR=fuchsia]astăzi, Dumnezeu e un Dumnezeu necăjit[/COLOR],[COLOR=blue] și e purtat de cei slabi[/COLOR] (adică, de liderii pucioși: [COLOR=blue]slabi[/COLOR] la pungă, dar la pântec [COLOR=blue]groși[/COLOR]); nu mai e ca pe vremea când Melchior luase asupra lui toate grijile, iar pe El nu-L mai durea capul de nimic. Și fiindcă e necăjit, ia să facă bine aceia care sunt groși la pungă și să facă și ei un pui de milostenie față de pucioși, ca să le mai îndulcească zilele.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40