Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2009, 12:27:14
gabriel01 gabriel01 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.01.2009
Exclamation O intrebare

Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim la anul.Nu suntem mutati impreuna si nu am facut pana acum sex.Totusi ne-am dori sa facem asta.Intrebarea este: ce trebuie sa facem ca totusi sa ne mutam impreuna inainte de casatorie, si totusi sa nu traim in pacat.exista vreo slujba in acest sens?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2009, 13:00:51
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriel01 Vezi mesajul
Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim la anul.Nu suntem mutati impreuna si nu am facut pana acum sex.Totusi ne-am dori sa facem asta.Intrebarea este: ce trebuie sa facem ca totusi sa ne mutam impreuna inainte de casatorie, si totusi sa nu traim in pacat.exista vreo slujba in acest sens?
Doamne-ajuta!

Intrebarea ta, Gabriel, arata ca nici unul din voi nu aveti duhovnic. Cautati-va unul si apoi veti avea raspuns inclusiv pentru intrebarile pe care inca nu vi le-ati pus dar, ar fi trebuit.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 11:30:19
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Gabriel, nu exista nici o slujba in Biserica Ortodoxa pentru "mutatul impreuna". Singura "mutare impreuna" binecuvantata de biserica este cea de dupa casatoria religioasa.
Sau, astfel spus, slujba pentru "mutatul impreuna " e slujba cununiei :).
Reply With Quote
Răspunde