Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Pictura si Sculptura Bisericeasca
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2009, 07:00:53
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu sunt pictati in Biserica respectiva,printre sfinti, cum se observa ci in exteriorul bisericii ,si anume in pridvorul Bisericii.
unde ai vazut tu asta?... ca eu n-am reusit sa vad nici o poza cu pridvorul amintit mai sus.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 09:25:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Mihai, eu nu am nimic cu IPS Andrei. Am postat aceasta informatie pentru ca imi pare ca ne abatem cam mult de la canoanele privind modul in care se picteaza o biserica. Si nu uita, oamenii nu vad pridvorul ca pe ceva rupt de biserica. Este destul de indraznet sa adaugi un semn de egalitate intre acele persoane si Sfantul Constantin cel Mare.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2009, 14:53:33
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit ...

Bine ca nu-l picteaza pe scarotchi si ai lui...caci spun Sfintii,ca de nu ar fi martienii,atunci nimeni nu s-ar mai mintui.Daca cineva ar fi zvelt la minte,ar putea interpreta ca diavolii chiar vor binele oamenilor.Oare nu se vede astazi de ce bush si papa au ajutat la darimarea comunismului ?
Vechi 15.01.2009, 15:49:08
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sa stii mai frate caci diavoli chiar sunt pictati pe Bisericile Ortodoxe - un exemplu scena Judecatii de apoi de la Manastirea Voronet.

Dar spune si motivul caci Bush,Gorbaciov si Papa Ioan Paul al-II-lea au fost pictati acolo ca oameni care au lasat pe Dumnezeu sa lucreze prin ei pentru a se scapa de comunism.
De unde au oare romanii mai noul obicei de a se rusina sa-si faca rugaciunea inainte de masa cand mananca in locuri publice?
Dar obiceiul de a se rusina a vorbi de Dumnezeu?
Oare nu de la educatia ateista din timpul regimului comunist care te invata ca e ceva rusinos sa fii crestin si sa mergi la biserica si ca numai oamenii prosti si needucati fac asa ceva?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
Sfanta Cruce pe jos, intre semiluna si steaua lui David, intr-o biserica ortodoxa delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.11.2012 12:09:35
Bin Laden pictat in chip de draci intr-o biserica ortodoxa din Timisoara mihailt Generalitati 8 02.11.2009 23:37:54
Ceremonie a Cavalerilor de Malta intr-o biserica ortodoxa IonutS Generalitati 15 16.07.2009 12:00:53
papa gafeaza precum Bush urzicuta Biserica Romano-Catolica 8 23.09.2007 19:19:35