Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2006, 21:07:00
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
A crede Isus fiu de un duh necunoscut, inchipuit ca zeu, nu poate fi pozitiv.
Abia acum am realizat ca Jeniffer reprezinta pentru noi proba rabdarii!!!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2006, 22:37:22
dansan
Guest

Implicit

Dar cine e isus? E fiul lui d-zeu? Da ? Si cu cine? A ... cu Maria. Dar cine poate depune marturie? Ca l-a vazut pe D-zeu... iesind din camera Mariei? Si cu ce era imbracat? Cu pardesiul verde! Daa .. ca era frig atunci..
Ar trebui sa ne intrebam daca aceasta dogma in care cred multi, a existat vreodata! Si eu si tu, reusim cu ajutorul inteligentei sa inventam fii sau fiice ale unui D-zeu din basmele copilariei. Hai sa citim vechile scrieri evreiesti si sa vedem cat de mult si-au batut joc de noi/voi cu chestia "isus". Va rog nu fiti superficiali. Lumea e mai mare decat o Biblie, si aceea tradusa!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2006, 22:56:18
mioara mioara is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dansan
Dar cine e isus? E fiul lui d-zeu? Da ? Si cu cine? A ... cu Maria. Dar cine poate depune marturie? Ca l-a vazut pe D-zeu... iesind din camera Mariei? Si cu ce era imbracat? Cu pardesiul verde! Daa .. ca era frig atunci..
Ar trebui sa ne intrebam daca aceasta dogma in care cred multi, a existat vreodata! Si eu si tu, reusim cu ajutorul inteligentei sa inventam fii sau fiice ale unui D-zeu din basmele copilariei. Hai sa citim vechile scrieri evreiesti si sa vedem cat de mult si-au batut joc de noi/voi cu chestia "isus". Va rog nu fiti superficiali. Lumea e mai mare decat o Biblie, si aceea tradusa!
Considera ca "am dat cu tamaie si aghiazma" pe postarea ta si ma rog sa dispara. Ramane valabil ce am postat la "Biserica si societate".
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 14:08:45
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Citat:
Nu o sa dau curs indemnului unui crestin ortodox autentic de a da cu aghiazma peste acesta postare ci o sa incerc sa o inteleg.
Am mai auzit aceasta idee, bineinteles ca nu atat de plastic exprimata.
Da, este adevarat, noi nu cunoastem nimic direct.
Sa zicem totusi ca fum fara foc nu exista.
Ceva, ceva tot o fi fost, chiar daca nu ad literam cum stie toata lumea.
Si totusi crestinismul se bazeaza pe ceva, nu este posibil sa fie un simplu zvon.
In primul rand a aparut ca necesitate in dezvoltarea omenirii. Ca mesajul a fost distorsionat, asta este alta poveste.
Eu am crezut dintotdeauna, din copilarie.
NU m-a indoctrinat nimeni, nici nu era epoca pentru asa ceva. Era o credinta in interiorul meu. SI nu am incercat sa conving pe nimeni, cu atat mai mult cu cat, in timp, mi-am dat seama ca degeaba vorbesc, nu se intampla nimic cu cei care nu cred. Asa ca este mai bine fiecare sa creada ce doreste el sa creada.
Dar eu am cautat sa ma conving pe mine, mai mult decat inainte. Si am inceput cu rugaciunile clasice, Acatistul Maicii Domnului, Psalmii.
Le repetam automat, fara sa inteleg, fara sa simt. Dar, hotararea de cunoastere era mai mare decat plictiseala repetarii.
Si la un moment dat s-a intamplat ceva, am inceput sa inteleg cum este posibil sa repeti acelasi lucru fara sa te plictisesti si efectul asupra mea.
Acum sunt lamurita pentru mine.
Daca tot negi ceva, macar incearca sa intelegi fenomenul, dar nu din carti, nu acolo gasesti raspunsul si nu in acest caz.

Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 15:13:59
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
Bunul simtz, ne spune sa cedam intietatea in general, deci daca doritzi sa va punetzi atatea intrebari, nu va opreste nimeni, putetzi si cerceta, de asemenea s-ar putea sa vi se permita... desi la tupeul pe care il avetzi s-ar putea sa nu gasitzi pe nimeni in masura sa zambeasca la ironiile dumneavoastra... de o culoare, ash zice, albastra, cam asha ca si scufitza respectiva, caci un regizor, mai simpatic domnule, umbland el la text, a zis ca e mai bine asha, albastra... tot vorba lui Caragiu domnule sau ca si in povestea care ne amintea de vremurile de altadata cand haleam shoshni, tot de la el:
Cica a fost odata ca niciodata un porc care avea si carne! o fi fost desi noi nu am vazut decat shoshonii ... :hmmm:
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 15:19:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Bunul simtz, ne spune sa cedam intietatea in general, deci daca doritzi sa va punetzi atatea intrebari, nu va opreste nimeni, putetzi si cerceta, de asemenea s-ar putea si sa vi se permita... desi la tupeul pe care il avetzi s-ar putea sa nu gasitzi pe nimeni in masura sa ranjasca la ironiile dumneavoastra... de o culoare, ash zice, cam albastra, cam asha ca si scufitza respectiva de care aminteatzi, caci un regizor, mai simpatic domnule, umbland el la text, a zis ca e mai bine asha, albastra... tot vorba lui Caragiu domnule sau cam ca si in povestea care ne amintea de vremurile de altadata cand serveam la masa... shoshoni, tot de la el:
Cica a fost odata ca niciodata un porc care avea si carne! o fi fost desi noi nu i-am vazut decat shoshonii ... :hmmm: si nici puii de avicola nu stim daca au existat ca noi am mancat doar tacamurile... ce vremuri, ce timpuri domnule...
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 15:32:12
Senior Member

Implicit

am mai adugat un post, sa-mi cer scuze ca am postat de doua ori acelasi mesaj, desi difera intre ele, dar acest dansan din gruparea New Age, se intreaba prea frumos el asha... :(

domnule dansan, cand ajungi la niste raspunsuri, mai hai pe aici si nu ne lasa domnule sa ramanem asha fraieri si pacalitzi incat sa nu-ti tinem companie la atatea intrebari simpatice domnule pe care tzi le pusesi... cam ca pentru noi asha...

si ai un nick simpatic... aduce a chinezei... apropo, vezi ca poate te ia Mugur la vacantza mare domnule :dontgetit:

si Hai noroc si la multzi ani domnule!:)
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 21:51:48
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

Osiris, Moise, Buddha, Isus, Mohamed si altii nu sint fii de zeu, se considerau trimisii zeului in timpuri unde puterea era asimilata unui stapinitor al cerului.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 22:14:47
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Dansan, tu crezi in DUMNEZEU? Daca da cine e acela?"Lumineaza-ne ca sa stim si noi ce si cum.Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 14.12.2006, 00:20:04
niceboyrom niceboyrom is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.12.2006
Implicit

Revenind la Codul lui Da Vinci. Am citit cartea. NU am vazut filmul nu m-a mai interesat.

Sunt ateu. Insa cartea este fictiune. AUtorul nu sustine ca este adevarat. Este o poveste. Este o viziune. Bineinteles ca eu nu a sputea sa cred nimic din ceea ce se speculeaza. Istoricii au desfiintat nuvela fara ajutorul bisericii. Este o carte facuta sa se vanda si pastreaza aerul de scenariu hollywoodian. Actiunea este previzibila si nu reprezinta o carte valoare pentru literatura universala.

Cat despre blasfemie? HMMM. Nimeni nu poate sa imi spuna sau sa dicteze in ceea ce sa cred. O persoana suficient de educata intelege care este rolul acestei carti. Si nu este de unul satanist, nu este unul de a distruge crestinismul in favoarea altor religii ci doar de a produce bani... si din piatra seaca daca se poate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Codul lui Oreste OmuBun Stiri, actualitati, anunturi 136 04.02.2011 08:19:48
Codul lui Moise... silverstar Generalitati 8 30.01.2009 22:25:04
Carte Da Vinci scristim Stiri, actualitati, anunturi 1 20.11.2007 19:00:53
Codul lui da Vinci irina77 Generalitati 6 20.02.2007 03:11:23