![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar cine e isus? E fiul lui d-zeu? Da ? Si cu cine? A ... cu Maria. Dar cine poate depune marturie? Ca l-a vazut pe D-zeu... iesind din camera Mariei? Si cu ce era imbracat? Cu pardesiul verde! Daa .. ca era frig atunci..
Ar trebui sa ne intrebam daca aceasta dogma in care cred multi, a existat vreodata! Si eu si tu, reusim cu ajutorul inteligentei sa inventam fii sau fiice ale unui D-zeu din basmele copilariei. Hai sa citim vechile scrieri evreiesti si sa vedem cat de mult si-au batut joc de noi/voi cu chestia "isus". Va rog nu fiti superficiali. Lumea e mai mare decat o Biblie, si aceea tradusa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai auzit aceasta idee, bineinteles ca nu atat de plastic exprimata. Da, este adevarat, noi nu cunoastem nimic direct. Sa zicem totusi ca fum fara foc nu exista. Ceva, ceva tot o fi fost, chiar daca nu ad literam cum stie toata lumea. Si totusi crestinismul se bazeaza pe ceva, nu este posibil sa fie un simplu zvon. In primul rand a aparut ca necesitate in dezvoltarea omenirii. Ca mesajul a fost distorsionat, asta este alta poveste. Eu am crezut dintotdeauna, din copilarie. NU m-a indoctrinat nimeni, nici nu era epoca pentru asa ceva. Era o credinta in interiorul meu. SI nu am incercat sa conving pe nimeni, cu atat mai mult cu cat, in timp, mi-am dat seama ca degeaba vorbesc, nu se intampla nimic cu cei care nu cred. Asa ca este mai bine fiecare sa creada ce doreste el sa creada. Dar eu am cautat sa ma conving pe mine, mai mult decat inainte. Si am inceput cu rugaciunile clasice, Acatistul Maicii Domnului, Psalmii. Le repetam automat, fara sa inteleg, fara sa simt. Dar, hotararea de cunoastere era mai mare decat plictiseala repetarii. Si la un moment dat s-a intamplat ceva, am inceput sa inteleg cum este posibil sa repeti acelasi lucru fara sa te plictisesti si efectul asupra mea. Acum sunt lamurita pentru mine. Daca tot negi ceva, macar incearca sa intelegi fenomenul, dar nu din carti, nu acolo gasesti raspunsul si nu in acest caz. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cica a fost odata ca niciodata un porc care avea si carne! o fi fost desi noi nu am vazut decat shoshonii ... :hmmm: |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cica a fost odata ca niciodata un porc care avea si carne! o fi fost desi noi nu i-am vazut decat shoshonii ... :hmmm: si nici puii de avicola nu stim daca au existat ca noi am mancat doar tacamurile... ce vremuri, ce timpuri domnule... |
|
|||
|
|||
![]()
am mai adugat un post, sa-mi cer scuze ca am postat de doua ori acelasi mesaj, desi difera intre ele, dar acest dansan din gruparea New Age, se intreaba prea frumos el asha... :(
domnule dansan, cand ajungi la niste raspunsuri, mai hai pe aici si nu ne lasa domnule sa ramanem asha fraieri si pacalitzi incat sa nu-ti tinem companie la atatea intrebari simpatice domnule pe care tzi le pusesi... cam ca pentru noi asha... si ai un nick simpatic... aduce a chinezei... apropo, vezi ca poate te ia Mugur la vacantza mare domnule :dontgetit: si Hai noroc si la multzi ani domnule!:) |
|
|||
|
|||
![]()
Osiris, Moise, Buddha, Isus, Mohamed si altii nu sint fii de zeu, se considerau trimisii zeului in timpuri unde puterea era asimilata unui stapinitor al cerului.
|
|
||||
|
||||
![]()
:)Dansan, tu crezi in DUMNEZEU? Daca da cine e acela?"Lumineaza-ne ca sa stim si noi ce si cum.Doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]()
Revenind la Codul lui Da Vinci. Am citit cartea. NU am vazut filmul nu m-a mai interesat.
Sunt ateu. Insa cartea este fictiune. AUtorul nu sustine ca este adevarat. Este o poveste. Este o viziune. Bineinteles ca eu nu a sputea sa cred nimic din ceea ce se speculeaza. Istoricii au desfiintat nuvela fara ajutorul bisericii. Este o carte facuta sa se vanda si pastreaza aerul de scenariu hollywoodian. Actiunea este previzibila si nu reprezinta o carte valoare pentru literatura universala. Cat despre blasfemie? HMMM. Nimeni nu poate sa imi spuna sau sa dicteze in ceea ce sa cred. O persoana suficient de educata intelege care este rolul acestei carti. Si nu este de unul satanist, nu este unul de a distruge crestinismul in favoarea altor religii ci doar de a produce bani... si din piatra seaca daca se poate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Codul lui Oreste | OmuBun | Stiri, actualitati, anunturi | 136 | 04.02.2011 08:19:48 |
Codul lui Moise... | silverstar | Generalitati | 8 | 30.01.2009 22:25:04 |
Carte Da Vinci | scristim | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 20.11.2007 19:00:53 |
Codul lui da Vinci | irina77 | Generalitati | 6 | 20.02.2007 03:11:23 |
|