Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2009, 07:21:38
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Dom'le in primu rand forumu' asta nu-i forum de limba romana in al doilea io nu am facut ironii la adresa ierarhiei, ci am parafrazat pe unii care il fac pe PF Daniel in fel si chip, de aceea am zis "masonu' si ecumenistu' " nu din pricina ca nu stiu a scrie( "sa scriu" n-a sa-ti fac si pe plac) .
Apoi sa-ti spun ceva sf. nicolae din cauza ca i-a dat o palma la aria, sinodalii i-au luat omoforul si crucea si doar printr-o minune divina a fost eliberat.
In al treilea rand cat tu nu esti in stare sa postezi propriile tale opinii aci pe forum numa copy paste te rog sa nu ma critici ca nu stiu ce pentru ca eu macar sunt original in postari.
Vechi 17.01.2009, 08:30:03
vladsergiu's Avatar
vladsergiu vladsergiu is offline
Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

Daca Justin a zis ca ne pune la Liturghie ca sa patim ca Arie,cred ca este evident cu cine avem de-a face.Mai apoi,Arie a patit ce a patit pt ca nu a ascultat de episcopul sau,ceea ce Justin face acum,neascultand de ierarhie si invrajbind poporul.Mai bine s-ar pune el la Liturghie,ca poate ii mai trece din ura care ii clocoteste in inima,din intunecimea care ii orbeste ratiunea.Apoi faptul ca la el vin multi oameni,tot in Scriptura se zice ca vor fii multi prooroci mincinosi in vremurile de apoi,care vor invatat nu cuvantul lui Dumnezeu care indeamna la dragoste,ci invataturi proprii care indeamna la ura is razvratire.
Apoi,daca este vorba de adevar,cati tineri au ajuns direct la psihiatrie din manastirea lui Justin?Cate femei au innebunit facand canoanele de noapte ale lui Justin.Cu ce ajuta acest personaj poporul,cand indeamna la o viata"de martiriu" niste bieti copii si copile fare discernamant.
Acum a ajuns si blogger,si mai si ameninta cu blesteme.Vai si-amar de astfel de pastori,care ca niste lupi se reped in turma!
Vechi 17.01.2009, 11:10:56
eduardd
Guest

Implicit

[SIZE=3]Iata un raspuns interesant pe blogul Ierom Savatie Bastovoi:[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Internetul si Patriarhia au luat foc de la cipuri[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Ieri am inregistrat un nou record pe blog: 4.419 intrari. Desigur datorita cipurilor. Degeaba incearca unii sa convinga lumea ca românii nu sint preocupati de apocalipsa si conspiratii.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Nici purtatorul de cuvint al Patriarhiei nu a avut o seara linistita din cauza cipurilor. A trebuit sa dea lamuriri in presa si sa indemne lumea la pace si echilibru. Dupa ce a afirmat ca in BOR nu exista exorcisme (declaratie cu care a bagat cinci oameni la puscarie), iar mai apoi a facut lobby promulgarii legii avortului la fetele de 12 ani, purtatorul de cuvint al Patriarhiei incepe sa sufere de boala conspiratiei. Cucernicul parinte, in loc sa puna mina pe telefon si sa-l sune pe Parintele Iustin pentru a verifica daca adresarea pe care a facut-o preotilor si credinciosilor ii apartine, a preferat sa-si exprime banuiala ca acea scrisoare ar fi un fals. Prin aceasta aiurita afirmatie, purtatorul de cuvint al Patriarhiei a demonstrat ca nu-i sta in fire sa consulte partile atunci cind emite o declaratie, sau ca nu stie sa se foloseasca de telefon, sau ca, indeobste, intre Patriarhie si preotii din tara nu mai exista nici o legatura.[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Nu vreau sa dezvolt acum cita dreptate are fiecare in problema cipurilor. Ma surprinde insa cum oficialii Patriarhiei, atit acum, cit si in cazul Tanacu si cel al avortului din cazul fetei de 12 ani, s-au grabit sa iasa cu declaratii, fara sa se documenteze. In schimb nu a fost nici o declaratie in cazul inchiderii scandaloase a expozitiei „Destine de martiri”, care a ajuns sa fie dezbatuta peste tot in presa, numai la Trinitas si Lumina nu. Nu au fost declaratii nici in cazul paradei gay. Si nici nu vor fi.[/SIZE]

[SIZE=3]Patriarhia pare sa ia rolul de paravan intre poporul credincios si nelegiuirile guvernantilor. Legile anticrestine si inumane devin normalitate, in timp ce Patriarhia ii cheama pe toti cei care se ridica impotriva lor la pace si echilibru. De fapt, Patriarhia se teme sa nu iasa vreo suta doua de mii de credinciosi in strada, iar cu ocazia asta sa-si aduca aminte si de alte lucruri. Sa vedem al cui echilibru va fi mai tare.[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 17.01.2009, 18:44:12
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Dom'le in primu rand forumu' asta nu-i forum de limba romana in al doilea io nu am facut ironii la adresa ierarhiei, ci am parafrazat pe unii care il fac pe PF Daniel in fel si chip, de aceea am zis "masonu' si ecumenistu' " nu din pricina ca nu stiu a scrie( "sa scriu" n-a sa-ti fac si pe plac) .
Apoi sa-ti spun ceva sf. nicolae din cauza ca i-a dat o palma la aria, sinodalii i-au luat omoforul si crucea si doar printr-o minune divina a fost eliberat.
In al treilea rand cat tu nu esti in stare sa postezi propriile tale opinii aci pe forum numa copy paste te rog sa nu ma critici ca nu stiu ce pentru ca eu macar sunt original in postari.
O fi forum de limba rromanes atunci, daca nu de limba romana.
Apoi inca o greseala de ortografie vad la tine, frate: acel "n-a" al tau, cu sens de "ia" se scrie legat, "na, poftim, de exemplu".
Din lipsa de timp, pe care il aloc invatatului ptr. sesiunea de examene in care am intrat, prefer sa fiu scurt, economicos si sa nu dau pareri personale, decat strictul necesar. In rest, cred ca-i suficient unul sau mai multe "copy/paste-uri" .

Teoria ta cu talibani [extremisti in credinta] si non-talibani [moderati, adica numai caldicei in credinta, vrei sa spui] a fost cuprinsa in invatatura transmisa noua de Mantuitorul si de Sfintii Sai Apostoli?
Vezi, frate, ca Sfantul Apostol Pavel, in Epistola sa catre Galateni da anatemei pe oricine ar introduce invataturi inoitoare in Sfanta Biserica, iar precis, tu esti unul dintre aceia, cu "invatatura" ta despre talibani [drepti in credinta si eu ma mandresc chiar cu acest epitet-:) si non-talibani [caldiceii in credinta]. Ai auzit tu despre talibani ortodocsi in invatatura de credinta a Domnului? Daca nu, taci din gura si nu mai vorbi de dragul vorbitului. Fragmentul respectiv din Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Galateni e cuprins in versetele 6:10 ale capitolului I al EpistoleI:

6.Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, 7.Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! 9.Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! 10.Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos. 11.Dar vă fac cunoscut, fraților, că Evanghelia cea binevestită de mine nu este după om ; 12.Pentru că nici eu n-am primit-o de la om , nici n-am învățat-o, ci prin descoperirea lui Iisus Hristos.

A vorbit Mantuitorul nostru despre talibani ortodocsi sau omul vorbeste in bataie de joc, crezand ca ii ironizeaza pe aceia, insa de fapt evidentiindu-le credinta de la care nu fac niciun compromis?...

R.
Reply With Quote
Vechi 17.01.2009, 20:10:26
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit Poate spune Patriarhia ce-o vrea!

[COLOR="Red"]Daca la chemarea Parintelui Iustin s-au mobilizat crestinii cu asa zor, atunci e clar ca strigatul de la Dumunzeu este, ca un om fara Dumnezeu nu are nicio putere.
Si mobilizarea crestinilor, iesirea din hibernarea indusa printre altii si de Patriarhie, e un semn bun!

Cu pacea si linistea pe care o invoca Patriarhia, se calca inca pe mormane de mucenici nerecunoscuti, ba chiar uitati; se calca inca pe milioane de avorturi, crime pe constiinta neamului nostru; se calca pe sufletele noastre ale tuturor prin pierderea libertatii de fiinte umane. Daca de la Dumnezeu suntem liberi, cine o sa poata sa ne ingradeasca libertatea fara voia noastra. NIMENI !
[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 17.01.2009, 20:23:09
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

Ba, cum ai vrea sa-l numesc pe unu care instiga la violenta in numele credintei auzi acolo sa fim ca torpila japoneza si sa murim cu dusmanu' in brate...Hristos nu cred ca ne indemna la asta ci ne indemna la altceva, adu-ti aminte de petru cand si-a "incordat muschiu" catre soldati, si apoi s-a lepadat de Hristos luati asta in vedere sa nu patiti la fel
Vechi 17.01.2009, 20:33:47
valentin.viliga's Avatar
Senior Member

Implicit

cat despre avortul facut de acea fetita de 12 ani tin sa va anunt ca Biserica s-a oferit sa creasca acel copil, dar ultima decizie a apartinut familiei acelei fete
Vechi 17.01.2009, 20:53:19
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Ba, cum ai vrea sa-l numesc pe unu care instiga la violenta in numele credintei auzi acolo sa fim ca torpila japoneza si sa murim cu dusmanu' in brate...Hristos nu cred ca ne indemna la asta ci ne indemna la altceva, adu-ti aminte de petru cand si-a "incordat muschiu" catre soldati, si apoi s-a lepadat de Hristos luati asta in vedere sa nu patiti la fel
[COLOR="Purple"]Hristos ne invata ca, credinta fara fapte, este moarta! Degeaba spoieste Patriarhia pe dinafara daca in interior tine serpi...ca cei cu aripi, din policandrul din Catedrala Patriarhala....[/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 17.01.2009, 23:05:47
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Din pacate atât parintele Papacioc cât si parintele Pârvu nu s-au dezis de miscarea legionara, care e straina, chiar opusa crestinismului.
Poate din cauza ca au cunoscut legionari in temnita, si i-au vazut cum sunt cu adevarat. De "legionarul" care si-a dat doza lui de antibiotice ca sa salveze viata unui evreu ai auzit?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2009, 23:38:15
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
[COLOR=blue]Așa că, te rog, să-ți păstrezi demnitatea dumitale, că altfel te pun la liturghie și să nu pățești ca Arie la Sinod.[/COLOR]"
Am citit ca un anumit Sfant s-a rugat parca despre Arie fie sa revina la credinta fie sa inceteze cu erezia. Si a incetat (a murit).

Alt Sfant s-a rugat pentru moartea (sau indepartarea?) imparatului apostat Iulian (si acesta a murit).

Bogdan.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Justin Parvu ne indeamna sa nu iesim in strada !!! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 01.02.2012 21:33:30
Parintele Justin Popovici despre "Desfranatele Apocalipsei" sau bisericile mincinoase razvan_m Despre Biserica Ortodoxa in general 6 12.05.2009 19:50:07
Părintele Justin Pârvu se adresează senatorilor! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 10 04.04.2009 12:29:19
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 20.01.2009 04:57:26