Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2009, 21:47:54
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladsergiu Vezi mesajul
Se pare ca parca simti o oarecare bucurie ca acesti "sectari" vor arde in iad,eu unul nu m-as bucura asa,ca altele sunt criteriile la judecata,si anume faptele de mila.In sfarsit,dupa cate stiu,Hristos va binecuvanta pe cei care au facut mila"unuia din acesti prea mici",si va blestema pe cei care nu le-au facut,neintreband nimic de religie.Asa scrie in Scriptura,ca asa va judeca Dumnezeu lumea,nu stand la discutii teologice,ci dupa faptele de mila trupeasca.
Draga Vlad,

Nici un ortodox nu se poate bucura ca macar un singur om se duce in iad...noi spunem Doamne,Iisuse Hristoase,Fiul Dumnezeului cel Viu,miluieste si mintuieste lumea Ta!

Numai ca,Dumnezeu,prin Sfintii Sai,ne-au spus ca rugaciunea noastra impreuna cu cei de alte credinte...pe noi ne duce in iad ( ne scoate din Biserica,adica din Imparatia Cerurilor ) si nici pe aceia nu-i ajutam.
Se spune ca prin rugaciunea comuna, noi toti ne facem un duh,adica duhul rau din necredinta lor gaseste poarta deschisa in inima noastra cu riscul pierderii mintuirii.
Sint curios daca cei care s-au dus la rugaciunile comune din anii trecuti...s-au spovedit de aceasta ( caci este pacat mare )

Ca sa-ti dau un exemplu simplu cum vine cu unitatea si rugaciunea comuna.Un om cinstit si un hot stabilesc ca pe durata unei saptamini sa se uneasca....Zis si facut.Primele 3 zile,omul cinstit il plimba pe hot prin oras,gasesc pe strada o poseta plina de bani,se duc la politie si returneaza poseta,sperind ca pagubasul sa o recupereze,sau primesc mai mult rest de la ghiseu in urma unor cumparaturi si returneaza banii excedentari,samd...In virtutea unitatii,in urmatoarele zile,omul cinstit trebuie sa-l urmeze pe hot,asa ca in a 4-a zi sparg impreuna o locuinta,in a 5 -a golesc buzunarele celor din autobuz,samd...iar la finalul saptaminii isi dau "sarutul pacii ".
Acum eu nu stiu daca hotul devina cinstit ca urmare a primelor 3 zile petrecute impreuna,dar daca omul cinstit ( sperind ca nu este prins de politie cind fura ) nu-si spovedeste pacatele hotiei...s-ar putea sa le repete si sa-si piarda mintuirea.
Se spune in Sfinta Scriptura...caci ce impartasire are Hristos cu veliar,lumina cu intunericul....
Eu spun ca rugaciunile comune si ecumenismul sint homosexualitate spirituala ( adica se incearca unirea celor care nu se pot uni,a celor nefiresti )

In ex anterior,evident ca omul cinstit are si el pacatele lui,dupa cum hotul are si el partile lui bune...dar asa,ca sa se inteleaga mai bine.

Eu zic ca f bine ca ei vin la slujbele noastre,f bine daca ne rugam unii pentru altii,adica pentru mintuirea tuturor,in sensul acesta,f bine sa ajutam orice om de pe acest pamint,in ceea ce are nevoie...si in primul rind sa le marturisim despre Iisus Hristos Dumnezeu,despre vestea buna ca omul a fost facut nemuritor si ca nu mai exista moarte pentru cei care cred drept in Hristos.....

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 67 09.11.2010 13:32:28
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11