![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Oameni buni, nu va lasati manipulati de cei care se bucura stiind ca oamenii se urasc si se bat intre ei, fara motiv. Daca sunteti crestini si ortodocsi, cu adevarat, consumati-va credinta fara a-i judeca pe altii, fara sa huliti, sa judecati si sa condamnati. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Cu ce va deranjeaza catolicii, musulmanii si oamenii din alte comunitati religioase? Cu ce credeti ca le sunteti superiori? De ce credeti ca credinta se afiseaza pe forumuri? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Eu nu cred ca acesti oameni sunt credinciosi si ortodocsi... Nu va mai mandriti si nu mai judecati pe nimeni. Respectati ceea ce insiva propovaduiti in forum.[/COLOR] ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Draga silverstar eu in locul tau nu as vorbi despre o tema pe care nu o cunosc in totaliatate sau nu o inteleg pe deplin.Nu e vorba de ura aici,nimeni nu uraste pe nimeni,este doar un avertisment adresat celor care vor sa distruga credinta ortodoxa prin contopirea ei cu alte religii pagane,religii care nu cred in Hristos.Nu judecam pe nimeni caici nu avem voie,dar sa mustram avem.Tu nu iti atentionezi elevii cand gesesc?Asta inseamna ca-i urasti?Pai vezi ca nu e asa.E usor sa ne dam cu parerea doar de dragul de a zice ceva,sau de a parea cineva ce nu suntem a fi.Zicea un sfant ca trebuie sa vorbim doar daca avem ceva mai bun de spus decat tacerea.In cazul tau la tema de religie si credinta ar fi mai buna tacerea,nu ca ne deranjezi neaparat pe noi dar poti sminti pe cei care chair vor sa invete ceva folositor pentru sufletul lor.
PS. Cred ca daca as fi fost elevul tau m-ai fi lasat corijent demult :) Sa nu te superi pentru ce ti-am scris,e doar o parere,Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() [COLOR=green]2. Cine vrea, domnule sa distruga credinta noastra crestin-ortodoxa, ca eu nu am auzit pana acum asa ceva? Care religie e pagana? Uite ca nici asta nu stiu!... ![]() [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]3. Îi jigniti, îi urâți și-i judecati pe toti cei care nu gandesc ca niste fanatici, adică așa cum sunteti cativa pe aici, ori care gandesc si au bun simt...[/COLOR] ![]() [COLOR=green]4. Cu ce drept iti permiti tu sa atentionezi pe altii? Ce si cine esti si ce pregatire ai ca sa te asezi langa mine ori sa te compari cu mine? Cine ti-a spus tie ca felul tau de a gandi este corect si al meu sau al celor care au stabilit o saptamana de rugaciune comuna nu-i corect? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]5. Sfantul acela care zicea... a fost cu siguranta comunist!... Mie nu-mi baga nimeni pumnul in gura, clar? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]6. Domnule, sunt aici si intervin, din cand in cand, pentru ca iubesc oamenii, ii respect, si as vrea sa aiba mintea libera, limpede, clara si sa nu ajunga robotei in mainile fariseilor... Chiar ma intereseaza sanatatea mintalla a oamenilor... Si cu deosebire a tinerilor care pot ajunge prada usoara, lesne de exploatat de cei care stiu sa se foloseasca de religie ca instrument de constrangere. Asta e! Vezi ca si presa e buna la ceva. Informeaza, și eu vin ca un plus, peste presa, si atentionez... Ai ceva impotriva? Sau te duci si tu la Administrator sa-i ceri sa ma dea afara de pe forum? [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Si inca doua lucruri:[/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]1. cei care pe aici, va dati mari credinciosi, folositi, ostentativ, un limbaj arhaic, greu de acceptat, greu de inteles, mai ales de cei cu mai putina carte. Sigur, si aici este un scop ascuns... O sa-l descopar.[/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]2. daca sunteti credinciosi, cu adevarat, de ce va este frica, domnilor ca cineva v-ar putea lua credinta? Daca aveti credinta - nimeni, niciodata n-o sa v-o poata lua pentru ca credinta este acolo, in suflet, parte din suflet... Daca nu aveti credinta, n-aveti nici ce pierde, nici ce sa vi se fure, asa ca nu mai faceti pe victimele dar nici pe lupii moralisti... [/COLOR] [COLOR=green][/COLOR] [COLOR=green]Cine crede cu adevarat în Dumnezeu nu se teme de nimeni si de nimic!...[/COLOR] ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Adevarat, silverstar.
Si stii ce e mai trist? Din curiozitate m-am uitat pe un forum romano-catolic. Nu am vazut NICI PE DEPARTE limbajul injurios pe care il folosesc unii de pe forumul acesta la adresa ortodcsilor. Pur si simplu, daca oamenii discutau ceva despre ortodoxism nu foloseau genul de fanatisme care se folosesc aici. Orthdox4life, chiar nu inteleg care e pregatirea ta asta mai bogata decat a altora? Adica ar trebuie sa posteze doar cei care sunt de acord cu tine. Si daca nu sunt de acord cu tine inseamna ca nu au dreptate. Nu ti se pare ciudat rationamentul tau? Mai bine lasati orgoliile la o parte. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]- Nu am vazut preoti catolici sa se bata cum fac preotii nostri. [/COLOR] [COLOR=green]- Nu am vazut credinciosi catolici sa bata preotul lor asa cum se intampla la noi. [/COLOR] [COLOR=green]Si toate acestea le fac oamenii fara carte si fara educatie. Preotii nostri nu se implica in educarea maselor. Si ce interes ar avea preotii sa lumineze masele cand binele lor vine de la oamenii creduli, usor manipulabili, usor de mintit si de inselat, de prostit, cum se spune in popor...[/COLOR] [COLOR=green]Preotii nostri stiu doar sa-ntinda mana sa primeasca banul, cat mai mare, atunci cand omul este la necaz... [/COLOR] [COLOR=green]Si, pentru ca ai pomenit despre catolici, despre ura unor ortodocsi impotriva catolicilor - s-a intamplat sa fiu in autobuz si, in dreptul unei biserici de-a noastre, un barbat, catolic, s-a ridicat in picioare, si-a scos caciula de pe cap și și-a facut cruce asa cum isi fac catolicii, adica el, catolicul mi-a cinstit biserica mea facand semnul sfintei cruci in fata bisericii noastre. Mi-a fosr rusine... Dar mi-a dat o lectie pentru care-i multumesc de cate imi amintesc de acel moment... [/COLOR] [COLOR=green]Dumnezeu este unul pentru toti. ![]() [COLOR=green]Am elevi catolici, vecini, prieteni, am rude de sange, catolici si pe toti ii iubesc, ii respect. Si pe acest forum citesc ca eu, ca ortodox, trebuie sa-i urasc pe catolici, ca noi suntem in razboi cu catolicii, ca vor sa ne fure credinta. Eu intreb: care credinta? Ca astia care se tem, nu au...[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In putine cazuri sunt deacord cu tine.Aici ai perfecta dreptate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci daca spui asa, iata raspunsul meu intrebare: -oare nu pofta de juMere shi juMare pentru pacea si libertatea si impacarea totala cu faradelegea pe care o faci cu patima in care esti, cu minciuna pe care doresti cu mult dor s-o inghiti, cu gandul rautatii acoperindu-l cu mila de pacatos, ca sa-l faci si sa-l intronezi, oare nu asta este fanatismul? nu asta este extremismul? nu asta este habotnicia? nu asta este slujirea adult-ului? (adam cazut + cult = adult) deci nu ti se pare ca mult mai mult timp aloci, mult mai mult timp savarsesti cele lumesti, cu mancarea, neascultarea, desfranarea, pentru carne si indoiala si necredinta si mai ales pentru ca sa devi mereu o ispita (in general vorbind), deci nu esta este repetarea sisifica si la nesfarsit a rautatii crezand ca faci bine? poate pentru ca firea noastra fiind unita cu invatatura rautatii i se pare ca ar fi firesc, din fire, si i se pare ca orice nu se face asa cum ar vrea si cum fac inaintemergatorii satanei si ispititori ai omului automat sunt fanatici si extremististi si ispititori si neobrazati si hulitori si inventatori de infricosari absurde? Poi a dat Dumnezeu de ce sa ne infricosam cu adevarat, a dat Dumnezeu ce sa visam, a dat o multime de vedenii sfintilor si proorocilor Sai... despre lume, despre judecata, despre iad, despre veacul viitor, si nu sa ne infricosam de visele noastre si filmele mincinoase... dar mai infricosatoare ca toate este libertatea si pacea si statornicia in mancare, neascultare si desfranare caci in bunastarea asta devenita o latura fireasca a firii, a indoielii si necredintei, a nemultumirii, o pace bine muncita in fiecare clipa pentru trufia de a fi si noi o ispita, nu cumva asta este adevaratul fanatism care trece atat de neobservat? adevaratul extremism atat de implinit de catre toti adultii? deci care este fanatismul si extremismul si habotnicia? (unde se varsa sangele duhovnicesc al sufletului si al trupului?) dar ma iarta ca te-am clatit de la starea ta cu intrebari smintitoare... ca nu pentru oricine este Jugul cel usor si Bun ci "pentru cine voieste, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie", deci dumneata ramai in Pace caci nu vreau sa te supar... si imi cer iertare daca te-am necajit iar si iar. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Nu am inteles nimic. Ce vrei să spui? Dacă nu te poți exprima clar si concis, renunta.[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi domnule, aud aici din discutzia avuta intre preotzi cu Danion Vasile, ca ei doar n-au slujit Liturgic dar participand iata ca se lasa ca in ei sa mai zica o rugaciune, impinshi de adunarea respectiva, in urma participarii... poi domnule voi nu pricepetzi ca aceasta octava este defapt una din pecetzile dracului? ca a zis trambitza nr 3 (Arsenie Boca) deci a aratat ca pecetea este &&, shi nu seamana & cu un fel de 8 asha ca un sharpe? un ampersant, un shift+7? nu este asta o amprentare in rugaciune? dar s-a ridicat sf Maxim din mormant shi a zis: "fiara pustiiri la loc sfant" "pacatul savarshit in inchipuire" in suflet, in felul in care te inchipui in taina ca slujitor al Domnului... deci dragilor nu va mai ascundetzi dupa degete... caci cu libertatea shi intolerantza shi hora cea mare vor sa ne lepadam credintza mintzind ca daca nu-i primim suntem intolerantzi... dar cine poate fi dator sa primeasca minciuna? cine este dator sa primeasca uraciunea? cine este oare dator sa primeasca pe dracul? "au doar" nu cumva suntem datori sa slujim Tatalui nostru? a celui ce Ne-a creat shi ne-a sfintzit shi ne-a iubit cu adevarat? cui suntem noi datori? cezarului sau Lui Dumnezeu? mai bine nu intrebam ca precis, raspunsul mocnit din sufletele noastre se va auzi iarashi asha ca un laitmotiv, ca o nesfarshit melodie: "Cezarul este regele nostru, cezarul este regele nostru"... deci dragii mei fratzi creshtini, rabdatzi domnule shi nu va razvratitzi pentru nimica, darmite pentru pretentziile lumii care gasesc tot felul de cuvinte rele cu care ne parasc la altzii shi sarmanii creduli ii cred... daca suntetzi prinshi in vre-o adunare ecumenica, voi rugatzi-va nu impreuna cu ei ci Dumnezeului Vostru, sfintei Treimi, shi nici-intr-un caz dumnezeului lor mamonic, oricat ar semana la cuvinte cu rugaciunile noastre... cu rugaciunile voastre, caci le vor lua de la noi, shi lasatzi-i sa le ieie, dar voi ramanetzi sa rabdatzi pana la sfarshit... credincioshi pana la sfarshit, Domnului. deci nu inghitzitzi nici minciuna ecumenista shi nici antiecumenista caci nici shi nici nu inseamna ceva intre ele, asha ca o cale de mijloc a acceptarii tuturor compromisurilor adica shi cu aia shi cu aia ci e : "nici abuzul, nici refuzul" + "numai putregaiul cade din Buiserica lui Dumnezeu" deci nici calea dintre ele... plina de libertate a compromisurilor mici, foarte mici ori mari... inghitztind camila-Ca`mila ce vine calare pe matura adica tocmai in rugaciunea particulara, a sarmanului creshtin pacatos, mirean... Calugaritzi-va Viatza!, oriunde v-atzi afla dar nu va purtatzi credintza inaintea oamenilor, pentru lume, ci in taina ashteptand rasplata de la Dumnezeu... deci calugaritzi-va, preotzi-tzi-va viatza, induhovnicitzi-va viatza... shi ve-tzi ajunge unii dintre voi sa iertatzi asha ca shi Hristos, ca shi Vasile Cel Mare care ierta ca shi Dumnezeu, caci rugandu-se sfintei Treimi se shtergeau pacatele celui greshit, asha cum le shtergea shi Domnul Iisus Hristos... Dar pana acolo, iertatzi ceea ce va greshit aproapele voua inshiva ca asha cum vetzi ierta asha va ierta shi Dumnezeu pacatele voastre... astfel ca nu mai mancatzi JuMare-Jumere Mishto! pentru ca: "mustrarea invinge, dar nu convinge" (pr. pro. AB) Doamne Ajuta... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? | Seraphim7 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 67 | 09.11.2010 13:32:28 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|