![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles, Razvan. Insa eu una nu am auzit de prezenta unui parinte cu acest nume in Focsani. Si crede-ma cunosc toti parintii din oras.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, iarta-i pe cei care gresesc cu buna stiinta sau din nestiinta, caci nu stiu ce fac. ,,Ereziile" parintelui Gabriel sunt cele cuprinse in cartea a carei difuzare a fost intrerupta. Pentru aceste ,, erezii'' a suferit mult. Adevarul mai nou asa se numeste.
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=#000066]Mesaj din partea parintelui Iustin Parvu referitor la o grava impostura si la o mare inselare[/COLOR]
Am primit de la Manastirea Petru-Voda acest mesaj cu o rugaminte careia ii si dam curs: [COLOR=#000080]Va rugam mult sa postati acest text pe siteul dumneavoastra. Este dorinta Parintelui Justin sa apara in presa si m-am gandit ca mai intai poate fi postat pe net. Este vorba despre o carte “Parintele Gabriel, un om indumnezeit prin har”, care este ratacita si fara binecuvantarea Parintelui Justin. Mai rau, Parintele Nicolae Tanase era si dansul trecut drept consilier editorial si pentru acest fapt Patriarhia l-a oprit de la slujire o perioada. Dar Parintele habar nu avea despre aceasta carte:[/COLOR]![]() O carte de acest fel este și [COLOR=#000000]cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credința strămoșească, o carte care ar trebui arsă, precum cărțile eretice.[/COLOR] [COLOR=#000000]N[/COLOR][COLOR=#000000]ădăjduim ca editura Credința strămoșească să-și recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă și al altor persoane implicate, fără nici un temei - cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, și să-și retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite[/COLOR]“. Protos. Justin Parvu Maria scrie: Trebuie sã ne dãm seama cã diavolul si-a perfectionat stilul de lucru, a cãutat metoda cea mai eficientã. El e ca un cameleon care de fiecare datã gãseste noi culori pentru a nu fi recunoscut de cãtre cei care cautã sã îl identifice.Cea mai reusitã deghizare a lui o oferã preotii care folosesc tehnici magice, cea mai cunoscutã dintre ele fiind poate asa-numita “deschidere a cãrtii”. Când oamenii aud cã un preot le zice viitorul, dupã ce deschide Psaltirea sau Sfânta Evanghelie, cum sã nu alerge cu încredere la el? “Cã doar e slujitor al altarului, nu vrãjitor Cei care deschid cartea anatema sunt! Care ati fost la astfel de vrajitorii mergeti la spovedit! Canoanele opresc ani de zile de la Sfanta Euharistie, pentru acest pacat! Fratiile voastre nu ispititi pe Dumnezeu prin horoscoape, vrajitorii, ghicit in cafea. Multa credinta si curaj! Gabi scrie: Daca e vorba de Pr. Gabriel de prin Ialomita, am avut ocazia sa ascult si o predica de-a dumnealui pe o caseta, care mi s-a parut foarte ciudata intrucat nu continea o invatatura ziditoare, ci un amestec de mustrari si amenintari destul de incoerent expuse si care nu sugerau nicicum pocainta. Pe urma, fotografii in care aparea cu tot felul de lumini in jurul lui imi intareau sentimentul ca, de fapt, acest parinte se afla in inselare. Si ar mai fi si alte argumente… Mama mea se mai ducea pe acolo, in zadar i-am spus ca acest preot e foarte probabil in inselare, cel putin dupa ceva vreme nu s-a mai dus, slava Domnului! Andra scrie: Doamne ajuta! Nu inteleg de ce au unii credinciosi multa ravna in a se increde in vise. Acest comunicat al parintelui Iustin ar trebui lipit pe usa fiecarei biserici, poate asa s-ar mai imbarbata lumea. Chiar in articolul din Credinta ortodoxa, doamna care povesteste despre acel preot, in urma unor vise ajunge sa-l aiba pe preotul Gabriel de duhovnic. Cred ca Dumnezeu ne poate indruma si pe alte cai, decat prin vise. Dar mi-e teama ca cei mandri cad repede in aceasta ispita a alergarii dupa vise si minuni..... Parintele Cleopa si Sfintii Parinti ne indeamna sa nu credem in vise si vedenii.Si oare nu stiti ca si divolul se transorma in inger de lumina? Ionela si Antonia ar fi bine sa va spovediti daca ati citit si crezut in acea carte.Este genul de carte Urmarea lui Hristos scrisa de Toma de Kempis,care a fost scrisa fara binecuvantare si pe multi a ratacit. Aveti grija ce cititi si Doamne ajuta! Citit pe Arsenie Boca,pe Parintele Cleopa,pe Arsenie Papacioc si multi alti duhovnici si traitori renumiti,nu va mai luati dupa cei care par induhovniciti dar in realitate nu sunt.Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb unde este dragostea frateasca si nejudecarea aproapelui
![]() Credinta mea e simpla si curata, nu caut raspunsuri, nu mai am intrebari, intrebarile s-au stins prin rugaciune. Dumnezeu si Maica Domnului raspund la rugaciuni. Nimeni care indrazneste sa se roage din inima la Maica Domnului, nu ramane nemangaiat. Iarta-ma ca te intreb Razvan... de ce esti atat de potrivnic parintelui Gabriel? Doar pentru o simpla parere contra a parintelui Iustin? Daca ei doi au meciul asta, inseamna ca Dumnezeu a permis. Tot Dumnezeu va judeca cine are dreptate, cine si cat a gresit, toti vom fi judecati.... dar fiecare pentru ale lui... Eu ma rog sa imi dea Dumnezeu ochi sa-mi vad pacatele mele.... Cred ca nu mai am nevoie de un pacat in plus... nu-mi voi da cu parerea despre niste oameni a caror puritate sufleteasca si spirituala nu o voi atinge poate niciodata. |
|
||||
|
||||
![]()
Minunat raspunsul tau draga Ionela7.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A arata erezia cuiva nu este pacat, ci un lucru placut Domnului, caci ajuta si pe altii sa nu cada in aceeasi erezie. Daca Gabriel Nicu a fost un drept de ce l-au contestat si judecat ca eretic parintii: Justin Parvu, Nicolae Tanase, Cleopa Ilie [dupa spusele Antoniei pe un topic de la tema "Vrajitoria" [stia acel adept al lui Gabriel Nicu pentru ce a creat acel topic la tema "Vrajitoria!] numit "Cine este vizionarul Gabriel [Gavriil]", cu referire clara la Gabriel Nicu, cu sumedenie de vedenii transmise prin vis de "sufletul" lui Gabriel Nicu adeptilor lui, vedenii de care Sfantul Diadoh al Foticeii ne indeamna cu parinteasca grija sa ne pazim [opera Sfantului Diadoh se gaseste in volumul I al Filocaliei, ce se poate descarca gratuit si de pe net], chiar de ar veni de la Domnul, caci Domnul stie ca astfel ne pazim de a nu cadea in inselarea si mandria diavoleasca pe care ne-o plasmuiesc in minte visele, vedeniile, luminile aparute tam-nesam in jurul unor preoti controversati si in jurul oricaror slujitori ai Bisericii in timpul vietii lor. Ionela, rog, pazeste-te de zisa "invatatura" a lui Gabriel Nicu. Iar de vrei mai multe amanunte despre aceasta, cere de la Antonia, caci iti va da cu siguranta!... R. |
|
|||
|
|||
![]()
Persoana care a creat topicul ,,Cine este vizionarul Gabriel" a fost dornica sa afle amanunte despre acest lucru. Citind mesajul paruntelui Iustin, chiar l-a crezut, de aceea l-a inclus la topice de vrajitorie. Dupa ca s-a documentat, si-a dat seama ca a gresit si a creat un topic apreciativ pe un alt forum.
|
|
|||
|
|||
![]()
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu vreti sa ascultati si parerea altora?Parintele a gresit,daca il repectati cu adevarat si tineti la el rugati-va pentru el dar sa stiti ca a gresit el a lucrat cu necuratul,e spre binele vostru,nu judecam pe nimeni doar incercam sa va atentionam,Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, dar parintele Tanase spune ca Gabriel Nicu ar fi fost caterisit de BOR inainte de moarte...ca si eretic si vrajitor...si parintele Nicolae Tanase stie ce vorbeste. Asa stand faptele, Gabriel Nicu nici nu mai era preot in momentul mortii sale. A doua: Ionela si Antonia, care ati citit cartea "Parintele G. Nicu - un om indumnezeit prin Har", v-ati spovedit la parintii vostri duhovnici in legatura cu acest fapt? Stiu parintii vostri duhovnici la ce erezii pierzatoare de suflet v-ati expus citind-o? Probabil ca nu... Asa ca vedeti pe ce cale o luati in viata si spovediti-va cat mai rapid de acest pacat, al citirii unei carti eretice. Si numai pentru Antonia: stie parintele tau duhovnic ca il stimezi si apreciezi f. mult pe preotul Horga de la Calugareni-Suceava, care asemeni lui G. Nicu deschide Sfanta Carte la cererea credinciosilor [contra cost evident] si interpreteaza textul la care deschide cartea? Ca un veritabil vrajitor? Altceva nu mai am a va spune, nici acum, nici in viitor. Doamne ajuta! Razvan |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parastas - Parintele Gabriel Nicu | antoniap | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 01.07.2014 13:39:56 |
Nicu Wagner..cantari crestine | tigerAvalo9 | Resurse ortodoxe on-line | 40 | 05.04.2009 20:16:31 |
Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2009 04:57:26 |
Cine este vizionarul Gabriel(Gavriil)? | dan_ion | Vrajitoria | 85 | 14.11.2008 09:47:08 |
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 15:57:47 |
|