Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2009, 15:45:44
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

nu are nici o legatura cu subiectul , mai mult incurci.

posteaza-l la intamplari adevarate!
Vechi 26.01.2009, 16:36:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
De ce sa fie contradictoriu sau ilogic? Credeti ca, la judecata, ne vom prezenta cu etichete pe frunti, si sa scrie pe ele: "ortodox", "adventist", "catolic",etc. Are Dumnezeu alt criteriu de a ne judeca: dragostea si impreuna simtire.

"Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: "[COLOR=royalblue]Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii[/COLOR]. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete si Mi-ati dat de baut; am fost strain si M-ati primit; am fost gol si M-ati imbracat; am fost bolnav si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita si ati venit pe la mine"
"Atunci cei neprihaniti ii vor raspunde: Doamne, cand Te-am vazut noi flamand si Ti-am dat sa mananci? Sau fiindu-ti sete si Ti-am dat de baut? Cand Te-am vazut noi strain si Te-am primit? Sau gol si Te-am imbracat? Cand Te-am vazut noi bolnav sau in temnita si am venit pe la Tine?"
"Drept raspuns, Imparatul le va zice: "Adevarat va spun ca, oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie mimle-ati facut" (Evanghelia dupa Matei 25:34-40 si se poate continua)
[COLOR=Red]
Atunci cu pacatul impotriva Duhului Sfant de care vorbeste Hristos si proorocii si apostolii mincinosi de care vorbesc Sf Apostoli cum ramane?[/COLOR]

19. Acestia sunt cei ce fac dezbinari, (oameni) firesti, care nu au Duhul.
20. Dar voi, iubitilor, ziditi-va pe voi insiva, [COLOR=Red]intru a voastra prea sfanta credinta,[/COLOR] rugandu-va in Duhul Sfant.
21. Paziti-va intru dragostea lui Dumnezeu si asteptati mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viata vesnica. (
Iuda

1. Dar au fost in popor [COLOR=Red]si prooroci mincinosi,[/COLOR] dupa cum si intre voi vor fi [COLOR=Red]invatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare [/COLOR]si, tagaduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor grabnica pieire;
2. [COLOR=Red]Si multi se vor lua dupa invataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita[/COLOR];
(2Petru 2,1-2)

Cum poti sa afirmi ca nu va conta invatatura de credinta (adevarata sau falsa) cu care se va prezenta fiecare la Judecata, cand vedem cat de tare sunt condamnati de Apostoli
!?

13. Pentru ca unii ca acestia sunt [COLOR=Red]apostoli mincinosi[/COLOR], [COLOR=Red]lucratori vicleni,[/COLOR] [COLOR=Red]care iau chip de apostoli ai lui Hristos. [/COLOR]
14. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii.
15. Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.
(2Cor 11
7. Mereu invatand si neputand niciodata sa ajunga la cunoasterea adevarului.
8. Dupa cum Iannes si Iambres s-au impotrivit lui Moise, asa si acestia stau impotriva adevarului, oameni stricati la minte si netrebnici pentru credinta.(2Tim 3

17. [SIZE=3][COLOR=Red]Fratilor, faceti-va urmaritorii mei si uitati-va la aceia care umbla astfel precum ne aveti pilda pe noi. [/COLOR][/SIZE]
18. Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca [COLOR=Red]dusmani ai crucii lui Hristos. [/COLOR]
19. Sfarsitul acestora este pieirea. (Filipeni 3

[SIZE=3]Cu adevarat sunteti dusmani ai crucii lui Hristos. [/SIZE]
Vechi 26.01.2009, 17:04:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
nu are nici o legatura cu subiectul , mai mult incurci.

posteaza-l la intamplari adevarate!
cum sa incurc?, tzi-am aratat cine trebuie sa se pocaiasca, nu vasinec ci noi, toata tzara, shi tzi-am aratat care este pacatul impotriva Duhului Sfant, alea ce le zice Moshul de la Buturugi care nici pana astazi nu s-au indreptat ci maimarii tzarii shi porporul suntem cu totzii in ratacire... deci vezi de ce am postat aici? pentru ca tu ai pus intrebarea aia cu roshu.

iar ce a dat ingerul la Hellen White, iarashi nu e minciuna dar ei (adventishtii) nu shtiu cum sa interpreteze viziunile ei, ingereshti... shi ce le-a zis... interpretand rau...

dar nu pentru aia secta lor este rea, antihrista, pentru ca o urmeaza pe Hellen White ci pentru ca nu o cinstesc shi nu o venereaza pe preasfanta Nascatoare de Dumnezeu ci o shi hulesc, pentru aia ingerii lui antichrist se vor chema antichrishtii... ne spune CLD

deci acum pricepi cine se afla in eroare? cred ca dumneata care ii invinuieshti lafel ca shi aceia care vor sa le puna crucea in spate ori sa se taie ei in trup! Nu e nevoie domnule ca daca nu suntem noi judecatzi pentru zilele de sambeta sau mancare poi atunci nici noi nu avem voie sa judecam pe altzii.... (dar eu nu sunt un aparator a adventishtilor ci doar le-a aratat ca Sabatul cel nou, pe pamantul cel nou, Canaanul cel Nou, asha cum se tziene in Cer este de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai)
Vechi 26.01.2009, 17:36:20
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
[COLOR=red]Atunci cu pacatul impotriva Duhului Sfant de care vorbeste Hristos si proorocii si apostolii mincinosi de care vorbesc Sf Apostoli cum ramane?[/COLOR]
19. Acestia sunt cei ce fac dezbinari, (oameni) firesti, care nu au Duhul.
(poi sunt oameni care vorbesc din firea lor invartoshata, in mod firesc fac dezbinari, deci fara sa aiba Duhul ei din fire fac dezbinari)
20. Dar voi, iubitilor, ziditi-va pe voi insiva, [COLOR=red]intru a voastra prea sfanta credinta,[/COLOR] rugandu-va in Duhul Sfant.
(deci aia nici nu se roaga, shi nici nu se zidesc pe ei inshishi, shi nici nu se unesc in Duhul Sfant, caci ei fac dezbinari asha cum se fac dezbinarile intre oameni, fireshti, neshtiind ca lucreaza dezbinarea de rugaciunea in Duhul)
21. Paziti-va intru dragostea lui Dumnezeu si asteptati mila Domnului nostru Iisus Hristos, spre viata vesnica. ( Iuda
(deci paza nu se face prin infruntare shi rautate ci intru dragostea Lui Dumnezeu, ashteptand Mila/ajutorul de la Domnul nu spre altceva decat spre viatza veshnica)

1. Dar au fost in popor [COLOR=red]si prooroci mincinosi,[/COLOR] dupa cum si intre voi vor fi [COLOR=red]invatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare [/COLOR]si, tagaduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor grabnica pieire; (aici este vorba despre voi, adica preotzii sa ia aminte la ei inshishi, caci in trecut erau prooroci mincinoshi in popor dar vor fi invatzatori mincinoshi care vor strecura eresuri, deci feluri proprii de interpretare shi de strambare a Adevarurilor shi ale Cailor de urmat, spre a lor pierzare... deci despre preotzi e vorba despre ortodocshi)

2. [COLOR=red]Si multi se vor lua dupa invataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita[/COLOR]; (2Petru 2,1-2)
(invatzaturile ratacite shi Calea va fi hulita din pricina celor care fac altceva decat spun, adica sunt eretici, adica ortodocshi/credincioshi cu dragoste shi faptuire fatzarnica, caci cei multzi, vazand shi urmandu-i vor huli calea adeavarului din pricina acestor mincinoshi prin viatza lor greshita)

Cum poti sa afirmi ca nu va conta invatatura de credinta (adevarata sau falsa) cu care se va prezenta fiecare la Judecata, cand vedem cat de tare sunt condamnati de Apostoli !?
(cu atat sunt mai condamnatzati, cu cat ei sunt mai in cunoshtintza de Adevar, deci pe cei care shtiu mult shi invatza mult, mult li se va cere... proba fatzarniciei, caci ce jug pui peste cineva de acela vei shi da socoteala tu care il pui...)

13. Pentru ca unii ca acestia sunt [COLOR=red]apostoli mincinosi[/COLOR], [COLOR=red]lucratori vicleni,[/COLOR] [COLOR=red]care iau chip de apostoli ai lui Hristos. [/COLOR]
[COLOR=#ff0000](cei ce iau chipul credintzei dar tagaduiesc puterea shi lucrarea lui Dumnezeu, ereticul ortodox perfect ce crede in puterile shi priceperea lui, batandu-se in piept cat este el de credincios)[/COLOR]
14. Nu este de mirare, deoarece insusi satana se preface in inger al luminii. ( shi nu pricepe cum ajunge in sipita mandriei shi minciunii indreptatzindu-l pe satana, crezand ca are dreptate)
15. Nu este deci lucru mare daca si slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptatii, al caror sfarsit va fi dupa faptele lor.
(deci devenind un fel de hulitori asha ca nishte slujitori ai dreptatzii, nu este de mirare ca vor crede ca savarshesc lucruri mari, dar a caror sfarshit va fi dupa faptele lor)
(2Cor 11
7. Mereu invatand si neputand niciodata sa ajunga la cunoasterea adevarului.
(deci o incercare perpetua de a invatza pe ei shi pe altzii dar neajungand la Cunoashtere din pricina mandriei shi minciunii cazand intr-un abis sisific)
8. Dupa cum Iannes si Iambres s-au impotrivit lui Moise, asa si acestia stau impotriva adevarului, oameni stricati la minte si netrebnici pentru credinta.
(asha cum s-au razvratit shi altzii crezandu-se sfintzishori shi mai mari ca Moise cazand in ispita de a sta impotriva Adevarului)
(2Tim 3

17. [SIZE=3][COLOR=red]Fratilor, faceti-va urmaritorii mei si uitati-va la aceia care umbla astfel precum ne aveti pilda pe noi. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000](este o chemare la urmarea cea dreapta shi la a privi dupa cei ce umbla astfel cum ai avem pilda pe sfintzi)[/COLOR][/SIZE]
18. Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca [COLOR=red]dusmani ai crucii lui Hristos. [/COLOR]
[COLOR=#ff0000](caci multzi eretici-ortodocshi se poarta ca dushmani ai crucii, deci nu vor sa se nevoiasca ci sa se mareasca pe sine, ca sunt mari credincioshi pana e vorba de mici sacrificii, apoi brusc devin adversari ori razvratitzi, deci nu e vorba de pagani ori ereticii ca secte ci de insashi creshtinii ortodocshi dintre noi, din sanurile noastre)[/COLOR]
19. Sfarsitul acestora este pieirea. (Filipeni 3
(care pieire? poi ii leapada Dumnezeu departand Harul de la ei... cum au patzit mai toate bisericile apostate , nedepline shi eretice shi totzi credincioshii mincinoshi cu viatza lor shi mandrii orideunde)

[SIZE=3]Cu adevarat sunteti dusmani ai crucii lui Hristos. [/SIZE]
Cu adevarat dushmanii crucii sunt orice creshtin care "oridecate ori"... unei cirte shi iote mici shi pline de viatza, nu le-atzi facut...

deci nu se adreseaza cuiva anume, unei secte sau unor anumitzi oameni ci tocmai ca mai mult se adreseaza credincioshilor Sai ortodocshi, aia care au shtiut ce sa faca dar nu le-au facut totdeauna, "oridecate ori nu le-atzi facut, Mie nu mi le-atzi facut"

iar credintza adventista e treaba lor...
Vechi 26.01.2009, 17:36:41
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
[COLOR=red]Atunci cu pacatul impotriva Duhului Sfant de care vorbeste Hristos [/COLOR]19. Acestia sunt cei ce fac dezbinari, (oameni) firesti, care nu au Duhul.
( Iuda

[SIZE=3][/SIZE]
Ce insemna pacatul impotriva Duhului Sfant? Inseamna sa respingi lucrarea Duhului Sfant in viata ta si sa ramai om firesc (Iuda 19), supus poftelor firii ( acelasi verset in traducerea Cornilescu).

"Caci firea pamanteasca pofeteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti; sunt lucruri potrivnice unele altora" (Galateni 5:17)

Sa vedem cum se diferentiaza, mai concret, omul firesc de omul Duhovnicesc. Cunoastem aceasta dupa roade (sau dupa fapte).

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea" (Galateni 5:19-21)

"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22,23)

Orice om, indiferent de confesiunea din care face parte, daca lasa ca Duhul Sfant sa lucreze in viata sa, si devine tot mai placut lui Dumnezeu, poate fi mantuit. Ortodoxia sau adventismul nu ofera nici o garantie a mantuirii. Bisericiile au datoria sa-i invete pe oamenii sa se pocaiasca (adica sa se schimbe) si sa lase Duhul Sfant sa le conduca viata.

In concluzie, acolo unde se produc schimbari inseamna ca Duhul Sfant este lasat sa lucreze. Unde omul ramane mai departe in poftele firii sale, insemana ca Duhul Sfant este respins. In biserica dvs., cum se petrec lucrurile? Se schimba omul sau ramane acelasi rob al firii, cu nadejdea ca-l vor salva slujbele bisericesti?
Vechi 26.01.2009, 18:06:14
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ce insemna pacatul impotriva Duhului Sfant? Inseamna sa respingi lucrarea Duhului Sfant in viata ta si sa ramai om firesc (Iuda 19), supus poftelor firii ( acelasi verset in traducerea Cornilescu).

"Caci firea pamanteasca pofeteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti; sunt lucruri potrivnice unele altora" (Galateni 5:17)

Sa vedem cum se diferentiaza, mai concret, omul firesc de omul Duhovnicesc. Cunoastem aceasta dupa roade (sau dupa fapte).

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea" (Galateni 5:19-21)

"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22,23)

Orice om, indiferent de confesiunea din care face parte, daca lasa ca Duhul Sfant sa lucreze in viata sa, si devine tot mai placut lui Dumnezeu, poate fi mantuit. Ortodoxia sau adventismul nu ofera nici o garantie a mantuirii. Bisericiile au datoria sa-i invete pe oamenii sa se pocaiasca (adica sa se schimbe) si sa lase Duhul Sfant sa le conduca viata.

In concluzie, acolo unde se produc schimbari inseamna ca Duhul Sfant este lasat sa lucreze. Unde omul ramane mai departe in poftele firii sale, insemana ca Duhul Sfant este respins. In biserica dvs., cum se petrec lucrurile? Se schimba omul sau ramane acelasi rob al firii, cu nadejdea ca-l vor salva slujbele bisericesti?
poi vezi "draga" vasinec, voi avetzi din pacate bolurzenia aia de pe urma prin care credtzi ca voi va mantuitzi shi nu ca slujbele bisericeshti va mantui, caci punandu-va nadejdea in voi, crezand ca din pricina voastra v-atzi lasat de pacate, cadetzi in nebunia de pe urma, caci astfel lucratzi in continuare ca shi cum voi fiind mantuitzi prin puterea voastra ii chematzi shi pe altzii sa se mantuiasca prin puterea lor ori ajutatzi de voi, caci voi tagaduitzi puterea Duhului Sfant...

deci suntzi taratzi in minciuna (viatza traita in minciuna ca shi nishte sfintzisori ce s-au mantuit prin puterile lor shi astfel tagaduitzi puterea slujbelor bisericeshti, a lui Dumnezeu, shi viatza traita in mandrie, caci va ocupatzi cu interpretarea scripturilor in favoarea acestor nebunii, pacalind pe altzi oameni sa se ia dupa voi ca sa ajunga din mandrie hulitori a celor sfinte)

acuma nu te supara stimate vasinec, daca tzi-am aratat buba voastra, ca precis a mea e mai mare ca a voastra ca imi miroase ca acuma am cam judecat eu... deci ma iarta daca te-am osandit, nitzel, ma iarta, shi sper ca trece shi ramanem nedushmani... caci shi dumneata eshti un om, shi un suflet... deci ma iarta ca tzi-am aratat adevarul despre bolurzenia in care am cazut shi eu dupa ce m-am lasat de tutun shi cafea. Deci considera ca pe mine m-am osandit.
Vechi 27.01.2009, 09:37:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
poi vezi "draga" vasinec, voi avetzi din pacate bolurzenia aia de pe urma prin care credtzi ca voi va mantuitzi shi nu ca slujbele bisericeshti va mantui, caci punandu-va nadejdea in voi, crezand ca din pricina voastra v-atzi lasat de pacate, cadetzi in nebunia de pe urma, caci astfel lucratzi in continuare ca shi cum voi fiind mantuitzi prin puterea voastra ii chematzi shi pe altzii sa se mantuiasca prin puterea lor ori ajutatzi de voi, caci voi tagaduitzi puterea Duhului Sfant...
Sa ne fereasca Dumnezeu sa ne punem nadejdea in noi. Stim ca mantuirea este darul lui Dumnezeu, fara plata, facut la Cruce. Noi, doar trebuie sa primim acest dar, prin credinta in jertfa Mantuitorului. Iar credinta adevarata in dragostea fara margini a lui Dumnezeu, nu poate genera decat dragoste. Si aceasta trebuie sa se vada in faptele noastre (teoria nu ne mantuieste). MANTUIREA ESTE PRIN CREDINTA, JUDECATA SE VA FACE PRIN FAPTELE CREDINTEI.

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16)

"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte sa nu se laude nimeni."(Efeseni 2:8,9)

"Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?"(Iacov 2:20)

Nici de apucaturile noastre pacatoase nu scapam singuri. Vedeti "vaicareala" Apostolului Pavel din Romani 7:14-25 (unde se plangea ca nu poate scapa de firea sa pacatoasa). Si vezi apoi si biruinta aceluiasi Apostol: "Pot totul in Hristos, care ma intareste"(Filipeni 4:13). Avem si noi particica noastra de facut, dar adevarata lucrare in vietile noastre o face Duhul lui Dumnezeu.
Vechi 27.01.2009, 10:12:35
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Sa ne fereasca Dumnezeu sa ne punem nadejdea in noi. Stim ca mantuirea este darul lui Dumnezeu, fara plata, facut la Cruce. Noi, doar trebuie sa primim acest dar, prin credinta in jertfa Mantuitorului. Iar credinta adevarata in dragostea fara margini a lui Dumnezeu, nu poate genera decat dragoste. Si aceasta trebuie sa se vada in faptele noastre (teoria nu ne mantuieste). MANTUIREA ESTE PRIN CREDINTA, JUDECATA SE VA FACE PRIN FAPTELE CREDINTEI.

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16)

"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte sa nu se laude nimeni."(Efeseni 2:8,9)

"Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?"(Iacov 2:20)

Nici de apucaturile noastre pacatoase nu scapam singuri. Vedeti "vaicareala" Apostolului Pavel din Romani 7:14-25 (unde se plangea ca nu poate scapa de firea sa pacatoasa). Si vezi apoi si biruinta aceluiasi Apostol: "Pot totul in Hristos, care ma intareste"(Filipeni 4:13). Avem si noi particica noastra de facut, dar adevarata lucrare in vietile noastre o face Duhul lui Dumnezeu.
acuma, stimate vasinec, dumneata pare ca te-ai intors acasa la Iustin shi la mine, dupa cum vorbeshti, deci sa vedem care dintre noi din piszma va sta afara de la petrecere nemultzumit? Chiar serios crezi dumneata asha cum ai scris? atunci inseamna ca revi la Buna shi dreapta Credintza Ortodoxa... desi ma cam indoiesc deoarece voi nu primitzi nici sf Taine shi nimic din Lucrarile binefacatoare ale Bisericii... shi o consideratzi pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu o femeie obijnuita cand tzi-am aratat ca pana shi Hellen White de la ingeri vorbea despre Poarta/Usha care a ramas shi va ramane inchisa shi Doar Domnul a trecut prin Ea... este vorba de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Pururea Fecioara Maria... pe care noi, ortodoxii o veneram mai mult decat pe mama noastra care ne-a facut shi ne-a crescut shi ne-a iubit, mai mult o veneram... pe cand voi o vedetzi ca pe o... nu mai continui ca iar ma apuc de hulesc....

Dar Sabatul cel Nou este de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai, precum in Cer asha shi pe Pamant, asha se tzine, data de sus de la Dumnezeu, de Hristos-Duhul, de catre CLD. Am sa-tzi tot repet pana la moarte... shi nu se tzine asha ca shi Sabatul Vechi ci asha cu mai multa ingaduintza adica fara ca sa judeci pe altul ca o tzine altcandva sau ca o tzine altfel ca shi tine... deci respectand predaniile date prin sf Petru shi Pavel shi porunca Imparatului Constantin shi Maica sa Elena... dar asha se tzine, shi nu cum v-au invatzat Baptishtii...
Vechi 27.01.2009, 17:01:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
atunci inseamna ca revi la Buna shi dreapta Credintza Ortodoxa... desi ma cam indoiesc
Trebuie sa va confirm indoiala. In credinta ortodoxa, nu mi s-a spus nimic despre mantuirea prin credinta si judecata prin faptele credintei.

Nu pot sa fac parte dintr-o biserica, care se lauda ca este mantuitoare. Singurul care-mi poate darui mantuirea este insusi Mantuitorul. Eu trebuie sa ma bucur de Darul Sau, pe care nu-l merit, si sa-mi manifest putina mea recunostinta prin dragostea fata de Dumnezeu si fata de oameni. Nu stiu cum si nici nu pot sa multumesc cu adevarat, pentru acest dar extraordinar: Mantuirea si Viata Vesnica.

Biserica este Scoala lui Hristos. Te invata cum sa mergi pe calea mantuirii dar nu-ti poate oferi mantuirea. Cei care ies de la biserica trebuie sa stie ce au de facut cu viata lor personala, nu sa fie dependenti de actiunile bisericii (este o mare inselatorie). In ziua judecatii te vei prezenta in fata lui Dumnezeu cu credinta ta si cu faptele tale izvorate din credinta.
Vechi 27.01.2009, 18:44:32
Senior Member

Implicit

Citat:

[COLOR=maroon] Care sunt pacatele impotriva Duhului Sfant?
Pacatele impotriva Duhului Sfant sunt acelea prin care crestinul se impotriveste cu indaratnicie poruncilor dumnezeiesti si tuturor lucrarilor Sfantului Duh. Si, intrucat virtutile teologice (credinta, nadejdea si dragostea) sunt lucrari ale Duhului Sfant, pacatele impotriva Duhului Sfant se indreapta mai ales impotriva acestor virtuti.
Astfel, pacate impotriva credintei sunt:
Impotrivirea fata de adevarul dovedit al credintei crestine. De acest pacat s-au facut vinovati fariseii, care nesocoteau valoarea faptelor Mantuitorului, declarandu-le fapte ale diavolului (Matei 9, 34)
;
Cam asa faceti si voi afirmand ca minunile savarsite de Sfintii Ortodocsi sunt facute cu puterea diavolului, dar la voi nu se fac asemenea minuni despre care si Mantuitorul a profetit ca vor fi ca niste semne ale adevaratei credinte si nici ,,duhul profetiei, nu mai este dupa moartea EG White care a afirmat ca aceea e Biserica adevarata care are duhul profetiei;
de asemenea se fac vinovati toti aceia carora le place sa pacatuiasca, dar pentru ca credinta crestina ii opreste, ei o tagaduiesc, se leapada de ea, sau o prigonesc.
Pacate impotriva nadejdii sunt:
Increderea nesocotita in bunatatea lui Dumnezeu. De acest pacat se face vinovat cel ce pacatuieste neincetat, si totusi crede ca Dumnezeu, fiind atotbun, il va ierta; de asemenea si cel ce socoteste ca se va putea mantui numai prin credinta lipsita de fapte bune (Rom. 2, 4-5; Iacov 2, 26).
Deznadajduirea in mila si bunatatea lui Dumnezeu. Sunt oameni care socotesc ca pacatele facute de ei sunt atat de mari, incat nu vor mai putea gasi iertare la Dumnezeu, chiar daca s-ar pocai, si de aceea nu mai incearca sa se indrepte, ci pacatuiesc mereu (Ioil 2, 12-13).
De acest pacat s-a facut vinovat Iuda, care, dupa ce L-a vandut pe Mantuitorul, s-a dus si s-a spanzurat (Matei 27, 5).
Pacate impotriva dragostei sunt:
Pizmuirea aproapelui pentru harul ce i s-a impartasit, pentru sporul lui in fapte bune, precum si neindrumarea celor rataciti pe calea cea buna.
Cine se face vinovat de acest pacat nu va putea mosteni imparatia lui Dumnezeu (Gal. 5, 21).
Nepocainta pana la moarte si nesocotirea darurilor lui Dumnezeu.
De acest pacat se face vinovat cel care, cu toate ca este crestin, nu voieste sa intrebuinteze mijloacele puse la indemana de Sfanta noastra Biserica pentru indreptarea sa si petrece in pacate pana la moarte, impotrivindu-se astfel lui Dumnezeu,
[/COLOR][COLOR=maroon]„[/COLOR][COLOR=maroon]Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina[/COLOR][COLOR=maroon]”[/COLOR][COLOR=maroon] (I Tim. 2, 4). [/COLOR] [COLOR=maroon]108. Ce spune Mantuitorul despre pacatele impotriva Duhului Sfant?
[/COLOR][COLOR=maroon]„[/COLOR][COLOR=maroon]Celui care va zice cuvant impotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu se va ierta lui, nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie[/COLOR][COLOR=maroon]”[/COLOR][COLOR=maroon] (Matei 12, 32).
Din aceste cuvinte intelegem ca pacatele impotriva Duhului Sfant sunt foarte grele. Ele dezradacineaza din suflet inclinarea spre pocainta si indreptare si-l instraineaza pe credincios de Dumnezeu. Totusi, prin cuvintele de mai sus, Mantuitorul nu spune ca ele nu s-ar putea sterge printr-o cainta adevarata si nici ca pentru vina lor nu s-ar putea dobandi niciodata iertarea. Pricina neiertarii unor astfel de pacate sta in indaratnicia omului de a nu se pocai, in impietrirea inimii lui. Cel ce savarseste astfel de pacate nu primeste iertarea, fiindca nu voieste sa fie iertat si nu voieste sa asculte de poruncile lui Dumnezeu.
Daca, insa, un astfel de vinovat se caieste din adancul inimii si, hotarat sa nu mai pacatuiasca, cere indurarea lui Dumnezeu, atunci, prin Sfanta Taina a Pocaintei, el va putea primi iertare, caci nu este pacat, oricat de greu ar fi el, care sa covarseasca bunatatea si dragostea de oameni a lui Dumnezeu.
Sfantul Apostol Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul, dar, pocaindu-se, recunoscandu-si pacatul si hotarandu-se sa asculte de Mantuitorul pana la moarte, a fost iertat si reasezat in cinstea de Apostol (Ioan 21, 15-19).
[/COLOR]
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor Erethorn Secte si culte 400 28.03.2012 20:49:41
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Despre Sabat georgeval Secte si culte 1108 28.07.2010 18:45:00
Despre Duminica sau ziua Invierii! alecsandru Secte si culte 25 06.11.2007 19:26:52
despre ziua aliturgica NiCcoleta Sfanta Liturghie 1 02.03.2006 09:58:33