![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Intrucat despre subiectul initial nu mai am ce spune, voi continua aici: si mie imi place confortul conferit de progresul tehnologic, dar nu gresesc cand spun ca e in acelasi timp un regres al omenirii. Uite, exemplul tau: spui ca omul a reusit, datorita tehnologiei, sa-si prelungeasca viata. Dar asta nu e intotdeauna un lucru bun. Sa nu intelegi ca sunt anti-salvare de vieti, insa cateva miliarde de oameni cate suntem acum, nu suntem cam multi pe planeta asta? Pentru ca in scurt timp o sa ajungem sa ne calcam in picioare(la figurat). Si oare nu tot din cauza acestui progres tehnologic, (apropo de tehnologia nucleara de mai devreme) planeta noastra se distruge? Intreg ecosistemul ei a luat-o razna. Cred ca ar trebui sa tinem sema si de aspectele astea.
|
|
|
|||
|
|||
|
Poate ca nu m-am exprimat bine. Un progres tehnologic fara un "progres" moral, conduita morala inalta, in paralel, poate provoca dezechilibre, persoanelor in cauza, celor din jur, planetei. Asta NU face progresul tehnologic ca fiind ceva nociv. Daca diferite persoane au ales sa abuzeze de tehnologie, sa o folosesca in interes personal, in detrimentul grupurilor mari, sa o foloseasca distrugator, nu inseamna ca tehnologia e rea. Legat de numarul prea mare a persoanelor de pe planeta... e mai mult de discutat. O gestionara rationala a resurselor, nu o grupare a lor in cercuri mici (m-am nascut pe petrol, e al meu, gata; conteaza ca s-a format in pamant si eu doar am avut norocul sa ma nasc aici? nu!) ar diminua problema. Si, de ce lumea se inmulteste asa de mult, irational? De ce lumea vrea sa aibe copil, fara sa se gandeasca inainte serios, daca ii poate oferi confort material, psihic, daca poate fi un parinte adevarat? Cred ca aici nu tehnologia e de vina, ci modul de viata, cultura, presiuni, etc.
|
|
|