![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Greutati
Viata aceasta trecatoare nu este decât noviciatul eternitatii; nenorocirile nu sunt, pentru crestin, decât încercare si pedeapsa. ( Fericitul Augustin) Nu atât grija si frica începutului, cât grija si primejdia sfârsitului. ( Varlaam) Cum sa-ti pun sub ochi suferintele saracului, ca sa întelegi din ce suspine îti aduni tu comorile ? (Sfântul Vasile cel Mare) Precum mesterul arunca aurul în topitorie si-l lasa a se cerne si a se curati prin foc pâna ce vede ca straluceste, tot asa si Dumnezeu lasa sufletele omenesti a fi cercetate de necazuri, pâna se curata si se limpezesc. De aceea, o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet. ( Sfântul Ioan Gura de Aur) Când voi cadea prada spaimei si groazei (...) eu Îl voi binecuvanta. Când ma voi afla la ananghie, Îl voi preamari. Si când El ma va salva, voi striga de bucurie. ( Manuscrisele de la Marea Moarta ) Nici bunatatile pamântesti nu se obtin fara osteneli. De ce renuntam atunci la cele ceresti din cauza ostenelilor ? (Sfântul Nil Sinaitul) Urmeaza pe Hristos nu doar la Înviere, ci si la Cruce ! (Patericul) Nu duceti grija de ziua de mâine, caci ziua de maine se va îngriji de sine. Ajunge zilei rautatea ei. ( Sfânta Scriptura) Duceti-va de la Mine în întunericul dinafara, caci am flamânzit si nu Mi-ati dat sa manânc, am însetat si nu M-ati adapat, gol am fost si nu M-ati îmbracat. ( Sfânta Scriptura) În lumea aceasta, necazuri veti avea, dar întrazniti, Eu am biruit lumea. ( Sfânta Scriptura) În ziua necazului meu, spre Dumnezeu am cautat. ( Sfânta Scriptura) Veniti la Mine toti cei osteniti si împovarati si Eu va voi da odihna ! (Sfânta Scriptura) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cugetari din Dharma | florin.oltean75 | Alte Religii | 1983 | 10.01.2018 09:08:51 |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 10:13:01 |
Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 20:14:10 |
|