![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=red]...mi-am adus aminte ca am o carte in format doc si am luat de acolo, este o sinteza din mai multi parinti la explicarea Sf.Liturghii!!! [/COLOR]
|
|
||||
|
||||
![]()
cum ii spune la cartea lui schemann?
|
||||
|
||||
![]()
EUHARISTIA-TAINA IMPARATIEI-este un comentariu la Sfanta Liturghie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Citirea Apostolului, adica a pericopei din Faptele sau epistolele Sf. Apostoli, semnifica trimiterea ucenicilor la propovaduire, fie ca e vorba de prima trimitere, indata dupa alegerea sau chemarea lor, fie pe cea definitiva, dupa Inviere, cand le-a spus Mantuitorul: "Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura..." (Matei 28, 19).
Citirea din Sfanta Evanghelie inchipuie aratarea deplina a Mantuitorului in lume, adica pe Hristos vorbind multimilor. De aceea, atat inaintea citirii, cat si dupa citirea Sfintei Evanghelii, strana, credinciosii raspund prin: "Slava Tie, Doamne, slava Tie". Credinciosii rostesc aceste cuvinte ca si cum L-ar saluta pe Insusi Hristos. |
|
||||
|
||||
![]()
Ce inseamna cand preotul se roaga "pentru pacea de sus"?
|
||||
|
||||
![]()
Nicolae Cabasila spune ca "pacea de sus" este imparatia lui Dumnezeu. Aceasta trebuie sa se extinda in toata lumea, asa cum Hristos dupa Inviere impartaseste Apostolilor "Pace voua" "Pacea Mea o dau voua". "Pacea de sus" inseamna si dreptatea lui Dumnezeu, adica libertatea noastra de patimi- Pr Staniloae.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
simboluri neintelese | sorinpetoanca | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 8 | 11.03.2014 00:23:35 |
impartasania in "acele" momente ale lunii | ionita | Impartasania (Taina Euharistiei) | 98 | 09.08.2013 20:48:15 |
lucruri neintelese | pacifistul | Generalitati | 30 | 20.09.2011 14:18:10 |
MOMENTE GRELE ! | cristiboss56 | Umanitare | 22 | 30.07.2007 19:57:32 |
Textul Liturghiei | ierom_petru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 05.12.2006 14:54:25 |
|