![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Partea cealalta am intuit-o bine. Dar cum ramane cu Heruvicul? Caci nu-s lamurit de textele alea lungi postate de tine. Noi ii inchipuim pe Heruvimi prin cantecele de lauda aduse Divinitatii?... Parca de Serafimi spune la Isaia 6, 2-3. Bine, asta nu inseamna ca Heruvimii nu canta si ei lui Dumnezeu, insa...
|
||||
|
||||
![]()
E o invitatie in a fi in intregime in daruirea catre Hristos, asa cum sunt cetele ingeresti. Nu intamplator se spune "toata grija cea lumeasca sa o lepadam..." Atunci cand aceasta grija mai este prezenta in om, el nu se poate umple cu adevarat de Hristos. E un om jumatate daruit Lui. Insa, Hristos ne vrea intregi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut un preot care pune 3 flori in spatele crucii pe care o tine in mana, atunci cand la Sf. Liturghie face cruce peste enoriasi. Stiti sa-mi spuneti de ce procedeaza asa?
Deasemeni, cand citeste Evanghelia din amvon ( fiind vorba de o biserica catolica pe care o folosesc ortodocsii, in lipsa de o biserica ortodoxa). Intreb, caci atunci cand a fost si episcopul nu s-a mai urcat in amvon. Cum e corect? |
|
||||
|
||||
![]()
Am si eu o nelamurire. Chiar daca nu m-am intrebat niciodata ce inseamna Sfintele daruri,ma intreb acum si singurul raspuns care mi se pare si cel mai potrivit este ca Sfintele Daruri reprezinta darurile aduse de cei 3 magi pruncului Iisus. Alte pareri? Poate stiti mai multe decat mine!:)
~Munceste ca si cum nu ai muri niciodata, dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine!~ ~Cand oamenii te cinstesc si te lauda, spune-ti in sinea ta:" Nu eu merit asta, asta nu se cuvine mie, ci, Tie, Doamne!"~ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Într-o recentă emisiune televizată la care au fost invitați un preot,redactori de la publicații ortodoxe printre care și cunoscutul Danion Vasile s-a făcut următoarea afirmație:
"Sfânta Jertfă se poate săvâși pe Sfânta Masă sau pe trupul unui credincios" Poate cineva să-mi dea o explicație în legătură cea de-a doua opțiune"pe trupul unui credincios"? |
|
||||
|
||||
![]()
Sfanta Jertfa nu poate fi savarsita fara antimis. Afirmatia ca ea poate fi savarsita pe trupul unui credincios, este o aberatie. Poate a afirmat altceva. Ca la piciorul Sfintei Mese (pe care se afla antimisul) se afla moaste ale martirilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cererea din ectenie suna in mod normal asa: "Pe Preasfânta, curata, preabinecuvântata, mărita stăpâna noastră, de Dumnezeu Născătoarea și pururea Fecioara Maria, cu toți sfinții pomenindu-o, pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm" In acest timp strana rosteste: "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu mantuieste-ne pre noi". In ultima vreme s-a separat aceasa in doua cereri, ramanand partea din urma "pe noi insine..." de sine statatoare. Mi se pare insa ca sensul acestor cuvinte se explica mult mai bine in contextul integral al cererii - pomenind-o pe Maica Domnului, precum si pe noi insine si pomenindu-ne si unii pe altii, ne ducem asa impreuna cu toti sfintii spre Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
simboluri neintelese | sorinpetoanca | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 8 | 11.03.2014 00:23:35 |
impartasania in "acele" momente ale lunii | ionita | Impartasania (Taina Euharistiei) | 98 | 09.08.2013 20:48:15 |
lucruri neintelese | pacifistul | Generalitati | 30 | 20.09.2011 14:18:10 |
MOMENTE GRELE ! | cristiboss56 | Umanitare | 22 | 30.07.2007 19:57:32 |
Textul Liturghiei | ierom_petru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 05.12.2006 14:54:25 |
|