Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2006, 23:39:09
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

dovada cea mai clara ca exista suflet o avem toti zilnic si fara ea am muri mai repede ca fara apa si mancare (in 3 zile, fara apa si mancare maxim 20-40 zile in fct de organismul fiecaruia). Sunt curioasa daca stie cineva care este aceasta dovada...

Alex ma refeream la faptul ca ar trebui sa avem raspunsuri referitoare la drepatea lui D-zeu. Pe lumea asta e atata nedreptate incat ma duce gandul ca nimic nu e corect sau mai bine zis dreptatea lui D-zeu e mult diferita de cea vazuta de mine si poate a noastra in general, cine greseste nu plateste, tot nevinovatii o duc mai rau ....si faza e ca ii iarta pe ultima suta de metri poate iar pe cei care s-au chinuit sa respecte tot cine stie ce capcana ii prinde si pierd totul la final... . Iar neincrederea asta ma indeparteaza de credinta.
Sunt sigura 100 % ca exista suflet, eu m-am dedublat de 5-6 ori fara sa vreau desigur fara exercitii dracesti ca nu practic si nici nu am de gand a fost alta problema frica de a ramane singura in camera m-a facut sa trec prin asa ceva.
Nu am dubii ref la viata dupa moarte , sigur exista, sunt sigura ca exista D-zeu probl. pe care mi-o pun e daca e corect sau nu.
Fiecare cu indoielile lui, dar problema e ca intrebarile fara rezolvare te afunda si mai mult in deznadejde...nu merge sa le dai ignore si gata pt ca te rod in continuare.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2006, 21:06:08
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

danyel, iubirea pentru viata nu are nevoie de idei despre zeu ca fiind o fiinta reala, care doar pot complica realitatea prin ideile de magie (fantome, spirite, preziceri).

"pt ce traiesti? de ce traiesti?" La fel ca tine, dar fara idei ca fantasticul din literatura si mituri sint realitate.

" de ce nu inchei cu viata? de ce stai in lumea asta plina de necazuri si suparari?" Ma acuzi pentru ca nu sint de acord cu ideile crestine, ca multi religiosi, lipsesti de respect persoanei in loc sa argumentezi la subiect. Ar fi mai bine sa ma cunosti inainte de a imagina.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 02:18:49
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Nu te acuz departe de mine gandul, te iubesc cu o iubire crestineasca, dar ma intreb asa, nu pt ca n-ai ideile mele, dar asa fara sa speri la nimic, are rost sa traiesti? chiar te rog sa-mi raspunzi! are rost sa te zbati? pt ce? te rog sa-mi raspunzi!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 14:09:56
Senior Member

Implicit

Nu sper la nemurire si nu am nevoie de un duh inchipuit seful umanitatii in cer, cind el este doar personificare. A fi in acord cu istoria cunoscuta, prin care viata a evoluat in milioane de ani si miturile vin din preistorie in timpuri unde natura era personificata, face sa ma simt in acord cu ceea ce ma inconjoara si sa fiu protejata de magia unora, in care spirite inchipuite actioneaza. Scopul si placerile vietii nu schimba din cauza credintei ca natura ne-a creat.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 14:46:13
ARHANGHELUL ARHANGHELUL is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
Nu sper la nemurire si nu am nevoie de un duh inchipuit seful umanitatii in cer, cind el este doar personificare. A fi in acord cu istoria cunoscuta, prin care viata a evoluat in milioane de ani si miturile vin din preistorie in timpuri unde natura era personificata, face sa ma simt in acord cu ceea ce ma inconjoara si sa fiu protejata de magia unora, in care spirite inchipuite actioneaza. Scopul si placerile vietii nu schimba din cauza credintei ca natura ne-a creat.
Sa stii ca Ispititorii cred in tine.Cand o sa ajungi sa simti si sa vezi o sa vorbim atunci cum e treaba.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 16:46:31
Senior Member

Implicit

Cum sint ispititorii la care te referi nu depinde de gindul ca zeul si demonul fac ceva cu oamenii, aceasta idee este invechita si nu se potriveste realitatii, este in scop dominator.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 20:25:04
Banned

Implicit

Citat:
Cum sint ispititorii la care te referi nu depinde de gindul ca zeul si demonul fac ceva cu oamenii, aceasta idee este invechita si nu se potriveste realitatii, este in scop dominator.
Cum iti explici gandurile sau si ele sant reactii chimice???????
Ispititorii sant fiinte foarte inteligente si destul de infioratoare, si te fac sa crezi ca ce gandesc ei de fapt gandesti tu.Te referi la planul fizic(realitatii)si oamenii de stiinta au dubii ca ar fi numai acesta.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 20:40:04
volga
Guest

Implicit

Raul exista datorita optiunii oamenilor. Este alegerea fiecaruia dintre noi de la pacatul protoparintilor pana la Judecata de Apoi.
<<Sfantul Vasile cel Mare spune: "Daca raul nu este nici nenascut, nici facut de Dumnezeu, de unde isi are existenta? Ca nimeni din cei ce vietuiesc nu va spune ca raul nu exista! Ce sa spunem? Raul nu are o existenta vie si insufletita, ci este o stare potrivnica virtutii, din pricina ca cei care nu sunt cu luare aminte asupra vietii lor se departeaza de bine".... Sfantul IOan Gura de Aur:"Dar atunci cand ma auzi vorbind despre pacat, nu te gandi la acesta ca la o putere fiintiala [cu fiinta proprie], ci ca la o fapta rea, care vine de la oameni si iese continuu de la ei, si care, inainte sa fie savarsita, nu are fiinta proprie, iar cand este savarsita, dispare din nou" (Omilii la Epistola catre Romani).....Sfantul Atanasie spune ca: "e necesar sa infatisam adevarul invataturii bisericesti: ca raul nu e de la Dumnezeu, nici n-a fost in Dumnezeu, nici n-a fost de la inceput, nici nu exista vreo substanta a lui, ci oamenii, respingand gandul binelui, au inceput sa gandeasca si sa-si nascoceasca cele ce nu sunt si cele pe care le (Sfantul Atanasie cel Mare, Cuvant contra elinilor)>>
Am citata din cartea "Despre pocainta si spovedanie", de Sfantul Nectarie din Eghina, Editura Egumenita, Galati 2004.

Parintele Rafail Noica, intr-un interviu (il gasiti pe site)" Tot omul cauta adevarul, cauta viata de unde vine si unde este destinat sa mearga. Indraznesc sa mai aduc aici un alt cuvant al parintelui meu duhovnic nici un om nu vrea sa pacatuiasca. M-au uimit atunci fiindca eu stiu ca toti vrem sa pacatuim, dar ii interzis. Nu-i adevarat! Omul nu cauta pacatul. Pacatul in general este o deformare, n-are fiinta in sine, nu exista fiindca Dumnezeu nu l-a facut si ce n-a facut Dumnezeu nu exista."

Reply With Quote
Vechi 21.12.2006, 21:30:08
Senior Member

Implicit

Pe de o parte raul din societatea de astazi nu se poate compara a celui din preistorie, unde natura nu era inca transformata. Astazi, ceea ce avem in jurul nostru, ceea ce ne poate aprtine, poate uneori, cind nu este de calitate, ingreuna functionarea corpului, din care spiritul face parte, prin activitatea creierului. Poate aduce deci, comportamente agresive care nu ar exista, intr-un spatiu unde lucrurile sint de calitate.

Religiosii, cu ideile lor despre spirite (fantome) pe care le cred inca realitate, trebuie sa inteleaga cum ele au aparut in mintea oamenilor si cum oamenii au dezvoltat aceste idei.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2006, 00:08:22
Banned

Implicit

Citat:
Pe de o parte raul din societatea de astazi nu se poate compara a celui din preistorie, unde natura nu era inca transformata. Astazi, ceea ce avem in jurul nostru, ceea ce ne poate aprtine, poate uneori, cind nu este de calitate, ingreuna functionarea corpului, din care spiritul face parte, prin activitatea creierului. Poate aduce deci, comportamente agresive care nu ar exista, intr-un spatiu unde lucrurile sint de calitate.

Religiosii, cu ideile lor despre spirite (fantome) pe care le cred inca realitate, trebuie sa inteleaga cum ele au aparut in mintea oamenilor si cum oamenii au dezvoltat aceste idei.
Poti sami spui dece un om fara maini, in vis se vede cu ele intregi, din punct de vedere stiintific???????
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum corecteaza Dumnezeu raul NECTARIE Generalitati 3 10.01.2011 14:58:42
Minunea de la Raul Iordan Laurentiu Intamplari adevarate 11 19.01.2010 13:49:08
Ingerii, oamenii si raul Marius22 Generalitati 135 30.11.2009 15:09:06
De ce alege omul raul? Mikhael Generalitati 16 12.01.2008 21:56:45