![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca din pacate traim tocmai la apusul acestei libertati...dar chiar si asa eu zic ca libertatea personla ti-o iei singur.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Efortul duhovnicesc, cum spui, este presarat de ispite, de piedici, oprelisti, incercari de tot felu, numai de pace nu, caci Iisus Hristos a luat pacea de pe pamant. Cine are pace, nu e ispitit, nu este incercat, nu poate avansa pe drumul duhovnicesc; sta pe loc.
Dar pacea interioara se primeste dupa o perioada de nevointa. Catre aceasta pace tindem toti. Cand in afara noastra toate sunt bune si nimic nu ne deranjeaza, indiferent de faptele noastre, atunci putem spune ca Dumnezeu nu ne baga in seama, caci pe cei pe care ii iubeste, ii si cearta. Cand e prea greu, Dumnezeu ne mai mangaie si ne da un respiro; si apoi de la capat cu incecarile... |
|
|||
|
|||
![]()
Ai grija sa nu confunzi libertatea cu voia proprie. Ori un ortodox trebuie sa se straduiasca sa faca voia lui Dumnezeu. Vei constata ca facandu-ti voia, nu reusesti ce iti propui dar dandu-te in grija Domnului, apar solutii neasteptat mai bune.
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Anca-Miha;114304]Efortul duhovnicesc, cum spui, este presarat de ispite, de piedici, oprelisti, incercari de tot felu, numai de pace nu, caci Iisus Hristos a luat pacea de pe pamant. Cine are pace, nu e ispitit, nu este incercat, nu poate avansa pe drumul duhovnicesc; sta pe loc.
Dar pacea interioara se primeste dupa o perioada de nevointa. Catre aceasta pace tindem toti. Cand in afara noastra toate sunt bune si nimic nu ne deranjeaza, indiferent de faptele noastre, atunci putem spune ca Dumnezeu nu ne baga in seama, caci pe cei pe care ii iubeste, ii si cearta. Cand e prea greu, Dumnezeu ne mai mangaie si ne da un respiro; si apoi de la capat cu incecarile...[/QUOTe Uuuuuuuuuuf inseamna ca daca Dumnezeu ma iubeste, pe mine trebuie sa ma duca de urechi la mantuire pentru ca sincer nu prea pricep cum vine asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Rabdare, draga mea, caci cu totii am fost la inceput de drum si inca mai suntem. Crezi ca pe noi nu ne ia de ciuf, prin incercarile pe care ni le da, si ne trimite pe la manastiri?!? Si ne invata sa ne rugam sisa facem milostivire?!? Toti suntem la aceeasi scoala duhovniceasca!
|
|
|||
|
|||
![]()
Hm...Si eu ma intrebam daca in mintea mea nu apar mai mult democratia, adica libertatea cladita pe principii umane si umaniste, decit voia lui Dumnezeu, in fata caruia se pare ca aceste principii nu prea mai stau drepte...ba dimpotriva, la cea mai mica suflare se zguduie din temelii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca altfel tot nu-mi pot explica cum in libertatea garantata de democratie cineva se poate lega de viata ta fara sa-i fii facut nici un rau.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur nespus ca ai inteles. Dar nu e suficient sa intelegi, ci trebuie sa aplici in viata ta cele stiute. Poti citi multe pe aceasta tema. Preotul duhovnic te poate sfatui la tot pasul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti asculta Filocalia la "Predici audio" aici pe Crestin Ortodox:
http://www.crestinortodox.ro/Asculta...ilor-4203.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
In cautarea unor persoane disparute... | daniel | Preotul | 7 | 20.12.2013 12:07:40 |
în căutarea unui duhovnic... | myself00 | Generalitati | 10 | 28.05.2012 02:53:07 |
Despre invatatura adevarului | Laurentiu | Generalitati | 2 | 08.02.2007 10:56:22 |
in cautarea unui loc de munca | enia | Intamplari adevarate | 3 | 28.12.2006 15:46:36 |
cautarea | danyA | Secte si culte | 4 | 15.12.2006 21:01:07 |
|