![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista valori incontestabile in Romania, care nu tin de bani, ci de oameni, de felul lor de a fi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu inteleg care e legatura cu banii. Ce vroiam eu sa spun este ca in felul in care o descrieti voi Romania pare sa fie ceva gen "sat al lui Potemkin. " Mai sanatoasa si mai fructuasa ar fi chemarea pentru o discutie echilibrata, cu lucruri bune si mai putin bune. |
|
||||
|
||||
![]()
Mda,eu am deschil topicul ROMANIA INCOTRO.Subiectul topicului era-este adevarat-partea neagra a Romaniei.ESTE CEL MAI BUN TOPIC.Si apropo,sunt cateva persoane nascute pt a fi critice la orice.Draga mea(sau dragul meu,dupa caz pt ca nu-mi dau seama)intra pe topicul meu si acolo vei avea o discutie echilibrata.lasa ca stam noi aici cu ceusismele noastre,bine?
|
|
||||
|
||||
![]()
Romania este o tara binecuvantata.sa fim mandrii.doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca noi in sufletul nostru asa vedem Romania, ce ai tu impotriva? Scrie cum o vezi tu, dar numai partile pozitive la acest topic. Dupa aceea vom putea imbina cele bune cu cele rele... |
|
||||
|
||||
![]()
Romania o tara binecuvantata de Dumnezeu ! Cum poate fi altfel, cand Ne-a dat din fiecare colt a lumii acesteia cate putin, munti , vai, campii, ape, mare , o flora si o fauna rar intalnita. Romania ar putea trai linistita din turism, dar Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista. Suntem binecuvantati prin daruirea Ortodoxiei , prin tot si toate cele legate in mod direct si indirect de ea.
|
|||
|
|||
![]()
Romania nu reprezinta numai peisajel, relieful, zacamintele, ci in primul rand oamenii care o populeaza. Ce putem spune de bine despre oamenii din Moldova, Oltenia, Transilvania, etc...
Ardelenii se cunosc de departe prin calmul lor. Moldovenii se disting prin bunatate si credinta. Dar credinta am gasit de fapt in toata tara... Si unde e credinta gasim toate virtutile. |
|
|||
|
|||
![]()
De atita dulcegarie mi se face greata! Unde mai pui ca am si diabet si n-am voie dulce!
![]() Pe de o parte se spune ca "de ce nu ne reintoarcem, de ce plecam din tara" ca apoi sa se cinte osanale tarii si poporului! Pai daca tara si poporul erau asa grozave nu mai pleca nimeni nicaieri. Ba mai mult trebuia armata puternica sa nu fim coplesiti de emigranti! Acum si eu imi apar tara de origine in fata strainilor dar ma gindesc ca intre noi este absurd sa o fac...fiecare de aici stie cum este de fapt in tara. Iar pentru cei care se tin crestini pe forumul asta "sa fie da, da!" Mie nu-mi iasa un episod din cap nicicum. Noaptea Ivierii acum citiva ani. Frig, zapada. Cind sa intre lumea in biserica o femeie lesina si cade in mocirla.. Oamenii o ocolesc, trec pe linga ea sa apuce in biserica sau mai in fata. Din toata multimea (citeva sute) doar 2-3 oameni ramin cu ea si cauta sa o reanimeze/suna la salvare... Desigur n-au mai putut intra in biserica arhiplina de...crestini. Asta-i poporul nostru roman ortodox ? Voi va simtiti mindrii de rivna lor de a participa la Inviere? Eu nu! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine de exemplu ma ingretoseaza ordinea care se vede peste tot in Germania; ca o masinarie. Nu-mi pot explica de ce, dar asa simt. Dar cand vad saracia din unele parti ale Romaniei mi se inmoaie inima si simt ca imi curg lacrimi, caci daca romanii ar putea, ar face mai bine. Dar compara sufletul unui roman cu cel al unui neamt, austriac, danez, suedez, etc. Cata diferenta! Unul are inima, iar restul un organ care impinge sangele. ce-i drept neamtul este harnic! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
a doua romanie....MOARTA.terifiant | iulyaan | Generalitati | 117 | 28.02.2011 16:46:24 |
Romanie, Romanie... | eodor nastasa | Generalitati | 45 | 06.06.2010 02:03:32 |
|