![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Corect Cristi !
Oricum n-am vrut sa deranjez pe nimeni, cand am afirmat ca : " Batranii tineau candela aprinsa ziua si noaptea, ca daca se intampla sa inchida ochii, drumul sa le fie luminat spre Hristos. " Respect parerea fiecaruia dar m-as fi bucurat sa-mi fie si mie respectata parerea mea, nu sa fie privita ca o dogma.....( se putea formula altfel, ideea ) Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Monica, referitor la faza ce trebuie depasita cu gandurile ce ne napadesc cand vrem sa ne rugam, sa sti ca minunea nu s-a intamplat intr-o zi, o saptamana sau o luna, nu draga mea, insa cu multa perseverenta si rugaciune, vei reusi. Ar fi o minciuna sa zic ca acum, daca m-as ruga, nu mi-ar zbura gandurile la tot felul de prosti, ce sa mai zic de cascatul care chiar ma oboseste ( deci fac treaba, nu mi-e somn si cand ma apuc sa-mi citesc canonul, ma apuca un cascat, de toata frumusetea , dar un drag parinte de la o manastire din apropierea Timisoarei, m-a indemnat sa-mi fac cruce la gura, ma spal cu apa rece pe fata si o iau de la capat.)
Reiau rugaciunea cu mai multa atentie si pana la urma merge. Maica Domnului sa te ajute in tot gandul bun! Sa sti ca atunci cand mi-am luat candeluta de la M.Bistrita, am pus ulei, fitil , aveam o punte faina prin care treceam fitilul, dar ce crezi, ardea putin si mi se stingea. Au trecut cateva saptamani, cand ii spuneam trista, maicutei mele de la manastire, ca nu-mi arde candela asa ca la ea. cu flacara mica si toata ziua, sau macar jumatate de zi. Avem o cunostinta comuna cu maicuta, care a venit in vizita la noi, la rugamintea maicutei, chiar de Sfintii Trei Ierarhi, mi-a aprins candela si de atunci merge. Am mai luat o candeluta la fiica mea in dormitor si de data asta, mi s-a aprins candela asa cum trebuia de la inceput. Acum m-am gandit sa mai pun una si-n bucatarie, este tare benefica lumina de la candeluta ! Doamne ajuta !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Revenind, eu personal sunt un "candelist"convins, la mine arde tot timpul. Am o fotografie, cu coltul meu de rai, in pagina personala unde sunt icoanele si candela. Multumesc inca odata pentru topicul creat. Sa fi binecuvantata !
|
|||
|
|||
![]()
[...]Acum sa-ti spun un secret ( sa nu ne auda cineva ) : eu l-am urecheat pe veilur ( Stefan ) , dar nu a simtit urecheala. O sa o fac ceva mai tare data viitoare.[...][/quote]
Vorbesti serios? Uimeste-ma! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Vorba multa ( spunea-i ieri ) , saracia omului. Urmeaza-mi sfatul dat acum un an si . . .
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
candela! | cdiasimi | Generalitati | 6 | 05.04.2016 22:21:24 |
Candela sau lumanarea | ana ana | Slujba inmormantarii | 7 | 28.04.2011 19:56:27 |
Candela | valiy_ilie | Generalitati | 10 | 17.05.2010 17:24:30 |
candela | tudorcaty | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 19.02.2010 19:59:02 |
A arde in candela | Mara2009 | Vrajitoria | 2 | 25.12.2009 21:07:03 |
|