Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2009, 22:45:57
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit Doamne ajuta!

Corect Cristi !
Oricum n-am vrut sa deranjez pe nimeni, cand am afirmat ca :
" Batranii tineau candela aprinsa ziua si noaptea, ca daca se intampla sa inchida ochii, drumul sa le fie luminat spre Hristos. "
Respect parerea fiecaruia dar m-as fi bucurat sa-mi fie si mie respectata parerea mea, nu sa fie privita ca o dogma.....( se putea formula altfel, ideea )
Doamne ajuta!
Vechi 07.02.2009, 23:01:34
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Corect Cristi !
" Batranii tineau candela aprinsa ziua si noaptea, ca daca se intampla sa inchida ochii, drumul sa le fie luminat spre Hristos. "
Respect parerea fiecaruia dar m-as fi bucurat sa-mi fie si mie respectata parerea mea, nu sa fie privita ca o dogma.....( se putea formula altfel, ideea )
Doamne ajuta!
Draga Icamilin, eu m-am bucurat foarte tare de topicul initiat de tine! o sa imi cumpar si eu o candela cat de curand! multumesc pentru explicatii si rugaciunile minunate!(si lui anne).Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.02.2009, 23:24:28
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit Initativa imbucuratoare!

Draga Monica, referitor la faza ce trebuie depasita cu gandurile ce ne napadesc cand vrem sa ne rugam, sa sti ca minunea nu s-a intamplat intr-o zi, o saptamana sau o luna, nu draga mea, insa cu multa perseverenta si rugaciune, vei reusi. Ar fi o minciuna sa zic ca acum, daca m-as ruga, nu mi-ar zbura gandurile la tot felul de prosti, ce sa mai zic de cascatul care chiar ma oboseste ( deci fac treaba, nu mi-e somn si cand ma apuc sa-mi citesc canonul, ma apuca un cascat, de toata frumusetea , dar un drag parinte de la o manastire din apropierea Timisoarei, m-a indemnat sa-mi fac cruce la gura, ma spal cu apa rece pe fata si o iau de la capat.)
Reiau rugaciunea cu mai multa atentie si pana la urma merge.
Maica Domnului sa te ajute in tot gandul bun!
Sa sti ca atunci cand mi-am luat candeluta de la M.Bistrita, am pus ulei, fitil , aveam o punte faina prin care treceam fitilul, dar ce crezi, ardea putin si mi se stingea. Au trecut cateva saptamani, cand ii spuneam trista, maicutei mele de la manastire, ca nu-mi arde candela asa ca la ea. cu flacara mica si toata ziua, sau macar jumatate de zi. Avem o cunostinta comuna cu maicuta, care a venit in vizita la noi, la rugamintea maicutei, chiar de Sfintii Trei Ierarhi, mi-a aprins candela si de atunci merge. Am mai luat o candeluta la fiica mea in dormitor si de data asta, mi s-a aprins candela asa cum trebuia de la inceput. Acum m-am gandit sa mai pun una si-n bucatarie, este tare benefica lumina de la candeluta ! Doamne ajuta !
Vechi 07.02.2009, 23:15:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Corect Cristi !
Doamne ajuta!
Dar nu cred ca ai deranjat pe cineua ? Doamne fereste ! Mi-a placut topicul deschis de tine , find foarte de folos. Acum sa-ti spun un secret ( sa nu ne auda cineva ) : eu l-am urechea pe veilur ( Stefan ) , dar nu a simtit urecheala. O sa o fac ceva mai tare data viitoare.
Revenind, eu personal sunt un "candelist"convins, la mine arde tot timpul. Am o fotografie, cu coltul meu de rai, in pagina personala unde sunt icoanele si candela. Multumesc inca odata pentru topicul creat. Sa fi binecuvantata !
Vechi 08.02.2009, 20:27:27
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

[...]Acum sa-ti spun un secret ( sa nu ne auda cineva ) : eu l-am urecheat pe veilur ( Stefan ) , dar nu a simtit urecheala. O sa o fac ceva mai tare data viitoare.[...][/quote]
Vorbesti serios? Uimeste-ma!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2009, 20:29:29
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
[...]Acum sa-ti spun un secret ( sa nu ne auda cineva ) : eu l-am urecheat pe veilur ( Stefan ) , dar nu a simtit urecheala. O sa o fac ceva mai tare data viitoare.
Hehe, Vorbesti serios? Uimeste-ma!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2009, 20:52:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Hehe, Vorbesti serios? Uimeste-ma!
Vorba multa ( spunea-i ieri ) , saracia omului. Urmeaza-mi sfatul dat acum un an si . . .
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
candela! cdiasimi Generalitati 6 05.04.2016 22:21:24
Candela sau lumanarea ana ana Slujba inmormantarii 7 28.04.2011 19:56:27
Candela valiy_ilie Generalitati 10 17.05.2010 17:24:30
candela tudorcaty Stiri, actualitati, anunturi 6 19.02.2010 19:59:02
A arde in candela Mara2009 Vrajitoria 2 25.12.2009 21:07:03