Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2006, 22:36:39
nicola06 nicola06 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.11.2006
Implicit

Nu-mi aduc aminte de unde am retinut aceasta fraza, de pe site sau dintr-o carte pe care am citit-o recent, dar mie mi-a plactu mult, :
Dumnrzeu nu ne va judeca pentru ca am pacatuit, ci pentru ca nu ne-am pocait. pentru ca Domnul stie firea noastra ... pacatoasa.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2006, 12:00:27
euftalia euftalia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2006
Implicit

Cred ca chiar din biblie ai retinut-o. Din cate stiu Dumnezeu nu va spune "de ce ai facut aceasta sau aceasta, ci gol am fost si m-ai acoperit, flamand am fost si mi-ai dat sa mananc, fost-am in temnita si ai venit sa ma vizitezi" etc, nu redau exact.
In concluzie este inevitabil sa facem pacate din slabiciune, dar ceea ce conteaza este bunatatea fata ceilalti si pocainta.
Sa ne ajute Dumnezeu sa avem o viata curata!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2006, 19:30:28
Abis Abis is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.12.2006
Implicit

Eu si sotia mea ne-am casatorit feciorelnici. A fost ca un fulger de repede. In cateva saptamani dupa ce ne-am cunoscut, ne-am hotarat sa ne casatorim si la scurt timp am facut si nunta. Nu-mi pot imagina viata langa o alta femeie sub nici o forma iar asta este cel mai mare beneficiu: echilibrul. Stiu ca tata m-ar fi vrut un Don Juan dar Hristos i-a luat-o inainte si mi-a furat inima la cele sfinte.
Cu toate astea nu suntem defecti psihic, nici nu am avut nevoie de psihologi, indrumatori in viata de cuplu, etc. Doamane ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 09:44:25
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veretregn
cred ca avem organe sa le folosim. nevoile sexuale sunt normale. in plus este important sa ai relatii sexuale inainte de casatorie. daca nu exista compatibilitate sexuala intre parteneri? psihologii pun accent important pe viata sexuala a individului. nu merita o viata intreaga de refulari doar pentru a indeplini o idei religioasa. este in natura umana sa faci sex. unii sustin ca actul sexual este doar pentru sustinerea speciei.
am 25 de ani. inainte de casatorie am facut sex si nu imi pare rau. ar fi fost culmea sa ajung la 25 de ani virgin doar pentru ca nu sunt insurat. barbatii si femeile sunt capabili de acte sexuale odata cu adolescenta.

sexul se facea din cele mai vechi timpuri inca dina dolescenta. abstinenta este destinata unor grupuri extremiste cum sunt calugarii si maicutele.
Citesc in sfarsit o abordare intelogenta a problemei. As vrea sa imi explicati va rog ce ar trebui sa faca omul in cazul in care dupa o relatie CURTA de 10 ani decid oamenii sa se casatoreasca si descopera cu stupoare ca nu sunt compatibili in pat.
De cele mai multe ori, femeile care se casatoresc virgine nu au primit nici un fel de educatie sexuala din partea parintilor, nu au nici o idee despre o relatie sexuala normala.
Pentru a evita raspunsuri in genul "majoritatea isi pierd fecioria la varste fragede" mentionez ca nu sunt in principiu cu acest lucru.
Decat sa fac ca majoritatea oamenilor(nu ma refer la cineva intr-un mod deosebit), sa ma dedau "desfraului" si sa ma pocaiesc la 80 de ani,mai bine imi deschid mintea si realizez ca oamenii au degenerat mult in ceea ce priveste divinitatea.
Si poate da, risc o vesnicie in flacari, dar spiritului uman ii ajunge si o ora sa fie fericit. Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 11:05:13
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

>As vrea sa imi explicati va rog ce ar trebui sa faca omul in cazul in care dupa o relatie CURTA de 10 ani decid oamenii sa se casatoreasca si descopera cu stupoare ca nu sunt compatibili in pat.

Daca acesti oameni au stiut sa comunice timp de 10 ani, vor sti si in acest moment sa comunice si sa iasa din impas. Acest discurs legat de compatibilitatea la pat este al celor care doresc sa-si justifice pacatul desfraului cu chestii de genul "nu poti sa fii o viata langa un om cu care nu esti compatibil la pat". Dar ei nu stiu ca viata de aici e nimic pe langa vesnicie si nu mai stiu ca aceasta compatibilitate este tot un dar care e dat de Sus, adica tot de la Dumnezeu, Cel pe Care ei il ocolesc.

>Si poate da, risc o vesnicie in flacari, dar spiritului uman ii ajunge si o ora sa fie fericit.

Ce inseamna fericirea pentru tine, draga frate? Si cum ajungi intr-o ora la ea?

Elena
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 11:34:48
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Vreau numai sa zic ca am citit, si sunt de acord ca flacarile iadului inseamna de fapt suferinta omului cand va vedea cat Il iubeste Dumnezeu si el nu i-a raspuns acestei iubiri in viata care i-a fost data...viata noastra este timpul pe care ni-L da Dumnezeu de a iubi, si iadul inseamna neputinta de a iubi, suferinta ca nu ai iubit..remuscarea, viermele care nu doarme
deci ezber, flacarile iadului sunt mai rele decat flacarile materiale..focul
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 18:41:40
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Daca acesti oameni au stiut sa comunice timp de 10 ani, vor sti si in acest moment sa comunice si sa iasa din impas. Acest discurs legat de compatibilitatea la pat este al celor care doresc sa-si justifice pacatul desfraului cu chestii de genul "nu poti sa fii o viata langa un om cu care nu esti compatibil la pat". Dar ei nu stiu ca viata de aici e nimic pe langa vesnicie si nu mai stiu ca aceasta compatibilitate este tot un dar care e dat de Sus, adica tot de la Dumnezeu, Cel pe Care ei il ocolesc.

>Si poate da, risc o vesnicie in flacari, dar spiritului uman ii ajunge si o ora sa fie fericit.

Ce inseamna fericirea pentru tine, draga frate? Si cum ajungi intr-o ora la ea?

Elena
Fericirea inseamna sa ai o stare de spirit in care sa te simti cu adevarat implinit(nu vorbesc de nimic carnal), sa atingi un adevarat extaz, sa ajungi in adancurile propriei fiinte. Ceea ce vroiam sa mentionez era faptul ca mie cel putin mi-ar fi de ajuns sa traiesc o astfel de clipa, pe care am numit-o simbolic "ora", pentru ca nu multi reusesc sa simta asa ceva intr-o viata intreaga.(ideea nu imi apartine, am imprumutat-o dintr-o carte: Demonii de Dostoievski)
Legat de acel caz,cu 10 ani, a fost o pura supozitie, nu incercam sa imi justific absolut nimic :)
Reply With Quote
Vechi 14.02.2007, 20:55:23
Juli Juli is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.2007
Implicit

Erzbet, doar tu si luceafarul dati vesnicia pe o ora de fericire/iubire (dar nu uita ca luceafarul era nefericit in vesnicie, nu avea dragoste, si culmea!!!, nu cred ca aia fizica ii lipsea)...
Am cunoscut "placerea fizica" care presupun ca iti aduce tie fericirea si dupa ce am renuntat la ea nu o regret(... mult regret ca am cunoscut-o)...
Ma intreb daca ai avut vreodata o depresie?! Imagineaza-ti sa traiesti vesnic intr-o stare de mii de ori mai "arzatoare", in astfel de "flacari" arde spiritul.

Hristos este Iubire fara margini...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2007, 00:03:41
omulet omulet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.02.2007
Locație: Belfast, UK
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandru
Ce intrebi tu:"cum credeti ca trebuie sa se comporte o persoana foarte timida, care nu prea are curajul sa interrelationeze si care leaga foarte greu prietenii?"

Pai intelept este sa stea la locul ei, ca are Dumnezeu pronia Lui pentru toti!
Da, insa in lumea asta nu se face numai Voia lui Dumnezeu. Mai isi baga si Raul coada sau cadem noi din cauza slabiciunilor noastre.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2007, 17:55:39
maya maya is offline
Member

Data înregistrării: 30.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet

De cele mai multe ori, femeile care se casatoresc virgine nu au primit nici un fel de educatie sexuala din partea parintilor, nu au nici o idee despre o relatie sexuala normala.
tin sa te anunt ca eu cunosc multe persoanecare s-au hotarat sa ramana virgine pn la casatorie si nu pt ca nu au avut parte de o educatie sexuala din partea parintilor, azi existand oricum destul metode de informare depre asta, ci pur si simplu pt ca nu au gasit pe acel cineva care, dp parerea lor sa si merite sa le faca "onoarea"de a renunta la virginitate pt ei. asa ca s-au hotarat sa faca aceasta"onaore"sotului.si culmea, majoritatea sunt chiar foarte bine informate depre ceea ce inseamna sexul si sexualitatea.e adevarat ca teoria cu practica nu se pupa mereu, dar vreau sa evidentiez faptul ca nu sunt pers incuiate, prea timide sau habotnice. din contra.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fecioria Sf.Asteapta Generalitati 47 19.05.2010 21:25:20
fecioria ilieradu Nunta 6 28.08.2009 18:32:22