![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Și vulpea când nu ajunge la struguri, spune ba că-s acri, ba că-s prea sus... Lipsa banilor, în speță sărăcia, e cauza tuturor relelor... De asta atâtea crime, tâlhării, hoții, oameni bolnavi, boschetari, prostie, vieți distruse, copii schilodiți, analfabetism, lipsă de cultură...[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Probabil se referea la cultul averii: "iubirea de bani este radacina tuturor relelor".
Oricum, nici pe departe iubirea de bani nu e radacina TUTUROR relelor; sunt alte lucruri mult mai ingrozitoare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Detest ipocrizia! [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu stiti ca daca Domnu' nu vrea, nu se intampla? Cum se poate munci, sa te bucuri de rezultate, daca nu vrea Domnu'? Suntem oite dependente de pastor, nu avem cap sa-l folosim; iar daca incercam, e vina dracusorilor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Alx, atunci cand postezi cate ceva ar fi tare folositor pentru tine sa fii un pic mai ingaduitoare. Ti-am citit unele interventii. Se vede ca ai un creier bine mobilat. Vezi tu, Alx, daca nu iti consulti din cand in cand inima, creierul ajunge sa se comporte ca un copil rasfatat, care nu mai asculta de mama lui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ingaduinta, toleranta, etc. e ceva ce poate fiecare ar trebuie sa aiba, de acord; ma stradui, dar, in unele mesaje se strecoara si unele reprosuri mascate, care tind a nu aproba modul antisocial / antiuman /anticivilizat din diferite situatii din viata. Inima e o pompa din cate stiu :) Tot in creier se nasc sentimentele.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adrian are dreptate. Si eu, pe un alt topic iti spuneam acelasi lucru. Raspunsurile tale par a sosi din partea cuiva care are doar creier. Dorinta excesiva de a fi obiectiv, corect, riguros in argumentatie duce la depersonalizarea mesajului. Chirurgia asta verbala pe intr-un spatiu crestin suna nefiresc. Nu spun ca e rau. Dar imi pare straniu. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este foarte important ca te straduiesti. Ma bucur pentru tine. Cat despre organul anatomic numit inima, ai dreptate, este o pompa. In acceptiunea crestina, cuvantul "inima" se refera la scanteia de Dumnezeu care ne tine in viata si care contine toata informatia universului, tot adevarul, toate raspunsurile si adevaratele valori care ne confera statutul de om. Apropo, ordinea reala nu este intrebare-raspuns ci raspuns-intrebare. Raspunsul exista dintotdeauna, doar intrebarile se pun din cand in cand. Eu la aceasta inima m-am referit. Despre aceasta "mama" am facut vorbire. Daca iti apleci un pic urechea s-ar putea sa auzi un scancet. Inseamna ca "mamica" e trista. Imbratiseaz-o, varsa o lacrima, cere-i iertare. Ea te va ierta intotdeauna. Nici nu stii cata bucurie vei simti, cata liniste, cat echilibru, iar creierul isi va pleca privirea stanjenit. Siant alaturi de tine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci asha este, shi vulpea cand nu ajunge la struguri, ridica o haita de oameni infometatzi shi-i pune sa se lupte shi sa distruga gardurile, sa omoare paznicii, sa darame zidurile shi atunci, daca via e daramata, ajunge shi ea la struguri, ca pe corb l-a pacalit ca-i place de glasul sau, cat de fruos cant, shi saracul corb, a inghitzit galushca shi a scapat cashul... cra, cra, ... iar apoi a croncanit a paguba. deci au s-au n-au dreptate aia care vorbesc despre stalpul capatuirii? ca fiind ochiul dracului? ala care a fost gasit de ucenici in burta peshtelui shi cu care au dat cezarului ce este al cezarului... ca asha ne-a invatzat Hristos ca sa platim birul de aici al intzelepciunii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Du-te de propovăduiește-ți cuvintele la proști, la gură cască, la cei creduli. Nu-mi spune mie povești că n-ai spor... Umblă cu abureala pe la alte mese...[/COLOR]
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mandria si altele | Tina06 | Pocainta | 17 | 27.05.2015 02:34:10 |
Mandria | rim5431 | Generalitati | 74 | 05.09.2012 17:39:51 |
Mandria | alynnna | Pocainta | 39 | 28.02.2012 23:11:34 |
Mandria | MARIUS_DANIEL | Generalitati | 59 | 17.01.2012 14:58:27 |
mandria si orgoliul in casnicie | cristy | Nunta | 12 | 20.05.2007 15:59:21 |
|