Citat:
În prealabil postat de 14carol06
  [COLOR=red]DE-a lungul timpului cerceii ,tatuajele si altele asemenea lor au fost considerate de catre cei puternici instrumente de insemnare a robilor.Stapanii isi insemnau sclavii cu cercel in ureche sau in nas,ori ii tatuau cu insenul casei lor .Acum cerceii si tatuajele au ajuns pe post de podoabe.  NU cred ca ar mai fi ceva de adaugat in prvinta acestei probleme decat faptul ca atunci cand venim pe lume ,daca ne nastem normali,nu Doamne fereste cu cine stie ce boala,venim curati si frumosi asa cum L-a creat Dumnezeu pe Adam si nu schimonositi ca niste diavoli!...Doamne ajuta![/COLOR]
|
Acesta este doar un scurt aspect din istoria tatuajului,dar el a fost utilizat inca din cele mai stravechi timpuri si in practici religioase,ca insemne pentru luptatori,vanatori,in scop decorativ,asta de la caz la caz,pana in prezent cand are rolul de simplu accesoriu.
Cand se face abuz de tatuaje(si aici ca in orice nimic in exces nu este bun),evident ca ajungem la o schimonosire a trupului,dar nu vad nimic rau intr-un tatuaj mic,discret si al carui simbol sa iti reprezinte personalitatea.
Probabil va intrebati daca si eu am tatuaje:raspunsul este nu,dar doar din motivul ca de-a lungul vremii nu am gasit un model care sa consider ca ma reprezinta in asa masura,incat sa doresc sa il am permanent pe trup.Daca l-as gasi,nu as avea nici o reticenta sa mi-l fac.
Consider ca asta nu imi schimba cu nimic sufletul sau ca ma face sa arat a dracusor in fata lui Dumnezeu.:)