![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca dezacordul aici sta in definitiile sintagmelor "frumusetea vietii" si "bucuria de a trai". Eu sunt de parere ca aceste lucruri exista in continuare si la oras, pentru cine are rabdare si chef sa le caute. Daca dumneavoastra considerati ca numai la tara se poate asa ceva, atunci concluzia dumneavoastra este corecta, dar problema in esenta este de ordin subiectiv. |
|
||||
|
||||
![]()
E adevarat ca si in oras sunt oameni minunati, dar parca orasului ii lipseste esenta satului. Daca ar fi sa dau un exepmplu in acest sens, m-as exprima astfel: are si orasul florile de altadata de la tara, dar le are fara parfumul lor. Degeaba incerci sa le mirosi, nu au parfum.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ancorarea in trecut, lipsa deschiderii mintii catre noi idei, pareri, necernerea lucrurilor vechi si noi poate cauza instabilitati psihice grave, care atrag si concecinte dintre cele mai dezastruoase si variate. Omul e perfectibil, e dinamic, iar o ancorare in idei fixe (idei tot umane, de viata, perceptie a lumii) inseamna univers ingust, subiectiv, limitat. Un om cu viziune limitata a Universului, e un om care sufera, de cele mai multe ori, in multe planuri.
|
|
||||
|
||||
![]()
Am inteles alx punctul tau de vedere. Dar eu ravnesc in a da mana nu cu roboti, ci cu oameni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inseamna ca ai inteles total opusul. :)
Scopul e sa fii Om, nu persoana, cetatean. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sigur, ALX, asa gandesc si vorbesc copiii de varsta ta... |
|
|||
|
|||
![]()
Am admirat intotdeauna la taranul autentic, buna cuviinta si buna randuiala ce il caracterizeaza.
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact aceste caracteristici il fac sa para rigid, conservator si naiv si din cauza lor iese in evidenta la oras.
|
|
||||
|
||||
![]()
Habar nu aveti cat de rea poate sa fie lumea satului. Daca la oras macar poti sa iti construiesti viata cum vrei fara ca sa te vorbeasca satul pe la spate, la sat barfa si lipsa de toleranta sunt in floare.
DA, este frumos sa mergi la tara din cand in cand ca sa te mai deconectezi, dar eu una nu m-as muta in la sat nici nu stiu ce sa se intample. Poti sa fii om si la oras fara nici o problema. Cine te opreste sa observi venirea primaverii si pe cei din jur la oras? NImeni. Si sunt sigura ca cei care sunt roboti la oras nu vor fi altceva nici la sat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar iese in evidenta si in fata celor care nu recunosc caracteristicile in ei insisi, dar le observa si le apreciaza in celalat. In fata acestora taranul pare doar firesc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
cale de mijloc | Jamaica | Generalitati | 28 | 29.08.2010 00:47:51 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
Dificultati pe cale | iosif | Generalitati | 39 | 01.04.2007 19:44:39 |
|