Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2009, 09:49:38
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutzy Vezi mesajul
da,e acelasi topic.In urma sfaturilor primite de pe forum am recurs la aceasta actiune.Sa dam intai primul ajutor,copiilor ,asta e cel mai important,mai putin tatalui.Indirect i se va umple si lui sufletul de bucurie,cand isi va vedea copilul mic jucandu-se cu o jucarie daruita de voi.El munceste la social cateva zile pe luna,in restul timpului mai merge cu ziua.La om daca se duce ii intande un pahar de vin ,il bea ,nu zic nu,dar nu l-am vazut niciodata beat.Si-atunci a cui e vina oare ?A celui care ofera asa ceva ,sau a celui care intinde mana sa ia ?A nimanui daca e cu cumpatare.(vinul era cosiderat aliment pe vremuri)V-am zis ,nu l-am vazut niciodata beat.De suparare poate da,ca i-au facut cute adanci pe frunte tristetea si nevoia de a-si hrani gurile.

Uite in Canada, daca tu oferi cuiva de baut, si persoana trebuie sa conduca, atunci e vina ta. Tu vei fii cel pedepsit, nu cel care a baut!!!!!!!!!!
Vechi 14.02.2009, 12:58:49
Anca-Miha
Guest

Implicit

Da, Nina este vorba despre acelasi caz, pe care Lenuta ni-l semnala acolo. A deschis apoi un topic separat pentru ca a inceput actiunea de a-i ajuta pe copii. O apreciez pentru faptul ca , desi bolnava fiind, se gandeste si la cei mici, care iau intr-un mod atat de greu viata in piept.
Esta o ocazie de a arata ca cele pe care le discutam aici sunt ganduri pe care le transpunem si in fapte. Altfel, o mie de vorbe doi bani nu fac!
Sunt multi sufletisti pe acest forum care pot da o mana de ajutor. Toata lumea are ceva de prisos in casa, lucruri cu care ar bucura aceasta familie.
Dar dintre toate, introducerea curentului mi se pare cea mai stringenta. Dar ce spun, ca toate sunt demajora stringenta!
O rog pe Lenuta sa scrie ce primeste, ca sa nu trimita toata lumea numai lucruri de imbracat, sau numai linguri,etc.
Vechi 14.02.2009, 13:02:08
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Uite in Canada, daca tu oferi cuiva de baut, si persoana trebuie sa conduca, atunci e vina ta. Tu vei fii cel pedepsit, nu cel care a baut!!!!!!!!!!
Nina, sa nu comparam. Aici vorbim de lipsa oricarui nivel de trai, nu de nivel de trai ca in Canada. Saracul om are doar picioarele ca "mijloc de transport".
Vechi 15.02.2009, 02:31:58
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Smile

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Nina, sa nu comparam. Aici vorbim de lipsa oricarui nivel de trai, nu de nivel de trai ca in Canada. Saracul om are doar picioarele ca "mijloc de transport".

Ma refeream la faptul ca e vina mea daca dau la cineva de baut si nu a celui care bea, nu la nivelul de trai.

Imi pare rau de neintelegere.
Vechi 15.02.2009, 11:16:14
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Ma refeream la faptul ca e vina mea daca dau la cineva de baut si nu a celui care bea, nu la nivelul de trai.

Imi pare rau de neintelegere.
IArta-ma si tu pe mine, Nina. As zice vina e a celui care da un pahar de bautura fara sa dea si ceva de mancare. Este stiut ca in Romania se obisnuieste a da de baut celor care iti intra in casa.
Vechi 15.02.2009, 19:24:08
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Sa ne unim eforturile eficient

Doamne-ajuta!

V-as propune, pentru a ne coordona mai bine ajutoarele (pentru a evita sa trimitem mai multi acelasi lucru in timp ce altele ar ramane nerezolvate), sa incercam sa bifam pe o lista pe care o sa o trimit acum sorei Nutzi ce anume poate fiecare sa rezolve. Adica, fiecare cere lista de la sora Nutzi si i-o retrimite cu articolul (articolele) pe care le rezolva bolduite (marcate, colorate). Sora Nutzi o trimite apoi la urmatorul. Pana reusim sa o rezolvam. O sa incep eu. Lista pe care i-o trimit pe privat va avea bolduite sau colorate niste pozitii. Daca sunt si alte propuneri, va rog sa le adaugati pe lista. eu nu am trecut decat un minim necesar si de prima urganta.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie glykys Umanitare 8 01.08.2015 00:00:03
O familie cere ajutor pentru copiii lor Adriana Cluj Umanitare 0 28.05.2012 17:42:54
Ajutor umanitar Danielbucur Umanitare 0 19.08.2011 17:25:04
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu addavv Stiri, actualitati, anunturi 1 13.04.2011 12:47:46