Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 14.02.2009, 14:20:14
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.480
Implicit

...scuze!,pentru nenumaratele greseli.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #2  
Vechi 14.02.2009, 14:33:32
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.480
Smile Calamar in stil Mai Tay,

Calamarul nu este un produs chiar atat de scump....
Se i-a doua bucati de calamar intreg,se taie in doua,drept fasii,apoi in 6 bucati,calamarul fiind de dimensiuni potrivite(in jur de doua bucati la 7-800 de grame).
Se taie in bucatele putin mai mari decat un chibrit,de dimensiuni ca si acesta,patrate-dreptunghiulare.Se cresteaza calamarul pe o parte,partea cea moale,se cresteaza ca si in jocul x si zero.
Se pune intr-o tigaie,de regula specifica mancarurilor asiatice,o tigaie mare si adanca,avand doua manere si antiaderenta.Deci,se pune in aceasta tigaie niste unt sau ulei,apoi se adauga legume taiate,respectiv ardei taiat in rondele(de preferabil in doua culori,ardei capia rosu si verde),apoi se taie rondele foarte oblice de morcov,dupa care se taie aceste rondele in fidelute,se taie si bucati de dovlecel si brocoli,precum si ciuperci(de preferabil,de padure).
Se pun toate aceste legume la calit in uleiul deja incins si se amesteca cu tigaie cu tot aproape permanent.Se pune si un strop de apa ca sa le moaie,dar foarte putin,apoi se adauga putin ghimbir ras pe razatoare,si se tot amesteca.
Separat se caleste putin calamarul in alta tigaie,cu putin ulei si f.putina sare.Se adauga calamarul in tigaia cu legume si se mai lasa putin pe foc,amestecandu-se intre ele.Apoi se pune o lingura de amidon praf,peste toata aceasta compozitie,si se amesteca foarte bine.Se adauga o lingura de otet balsamic si cam o jumatate de paharel de sos de soia(sos specific asiatic).Se adauga acum acest sos de soia,tocmai pentru ca nu s-a adaugat deloc sare in compozitia de legume,astfel,acest sos va omogeniza compozitia si amidonul de pe legume,si-i va da si gust.Se i-a aproape imediat de pe foc.
Se mananca cu betele....daca nu aveti,va dau eu ca am o gramada!!!!
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #3  
Vechi 14.02.2009, 15:00:38
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.480
Implicit

Scuze!,la mancarea precedenta se mai adauga si varza chinezeasca taiata,se gaseste in supermarket-uri si arata ca un fel de salata mai lunga si inchegata.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #4  
Vechi 14.02.2009, 16:15:24
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 215
Implicit

intrebare stupida poate: fructele de mare sunt de post? acolo unde stau eu acum se consuma foarte mult...
Reply With Quote
  #5  
Vechi 14.02.2009, 16:19:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
intrebare stupida poate: fructele de mare sunt de post? acolo unde stau eu acum se consuma foarte mult...
De ce stupida ? ? ? Fructele de mare cresc in apa deci ! Cred ca nu prea sunt de post , adica sigur nu.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #6  
Vechi 14.02.2009, 16:23:35
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 215
Implicit

sincera sa fiu, am retinut asta ( ca fructele de mare pot fi consumate in timpul postului) de la un calugar prieten de-al parintilor mei. Insa este foarte posibil ca memoria sa ma insele. Nu cred, pe de alta parte, ca faptul ca sunt crescute in mare le face sa nu fie de post. Nu sunt de origine animala- nu sunt mamifere si nici pesti- asta e sigur... Mai sus cineva amintea chiar o reteta cu calamari ( astea sunt fructe de mare)....Deci..cum sta treaba?
Reply With Quote
  #7  
Vechi 12.11.2012, 23:50:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.330
Implicit O mancare picanta de cartofi si telina !

Ingrediente:

500 g cartofi,
500 g țelină,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 linguriță praf chilli,
2 ardei iuți verzi,
o conservă cu roșii,
o legătură mărar,
sare,
piper.

Preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele.

Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază.

Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.

Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot.

Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald.

Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste
cartofi.

Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina.

Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina.

Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.

Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor.

Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor.

Condimentăm cu sare și piper.

Presărăm mărar verde tocat mărunt.

Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #8  
Vechi 12.11.2012, 23:54:16
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Buna reteta,mai ales pt iubitorii de picanterii si iuteli cum sunt eu :)
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 13.11.2012, 00:06:40
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ingrediente:

500 g cartofi,
500 g țelină,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 linguriță praf chilli,
2 ardei iuți verzi,
o conservă cu roșii,
o legătură mărar,
sare,
piper.
Foarte buna mancare, Cristian. Eu fac deseori ceva asemanator, in sensul ca pun legumele pe care le am in casa, iar la sfarsit adaug nuca de cocos din conserva, de consistenta smantanii, care da mancarii un gust f placut si este de post. Sper ca se gaseste si in Romania.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 13.11.2012, 00:21:18
Theodor_de_Mopsuestia
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ingrediente:

500 g cartofi,
500 g țelină,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 linguriță praf chilli,
2 ardei iuți verzi,
o conservă cu roșii,
o legătură mărar,
sare,
piper.

Preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele.

Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază.

Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi.

Încingem uleiul și prăjim cartofii, un pic să se rumenească- nu e nevoie sa-i prăjim de tot.

Când sunt gata, se scot într-un castron și se păstrează la cald.

Prăjim și țelina, la fel cum am procedat și cu cartofii, după care se scoate și se pune peste
cartofi.

Curățăm ceapa, se toacă mărunt și se călește în uleiul în care am prăjit cartofii și țelina.

Adăugăm ardeii iuți tocați mărunt și aducem în tigaie cartofii și țelina.

Amestecăm ușor și lăsăm la foc mic 5 minute.

Presărăm praful de chilli și adăugăm roșiile din conservă tocate mărunt împreună cu sosul lor.

Lăsăm la foc mic 5 minute, amestecând ușor.

Condimentăm cu sare și piper.

Presărăm mărar verde tocat mărunt.

Când servim mai adăugăm câte un ardei iute în farfurie - pentru cei care vor mâncarea mai picantă
Multumiri, domnule Cristian. Excelenta reteta. Cum spune sora Yasmina, e buna pentru iubitorii de condimente iuti. (Ma "topesc" dupa ardei iuti si piper).
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 22:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 20:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 08:44:57