![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Desi,de la Pr.Cleopa Ilie,am invatat sa nu bag in seama visele,in seara asta cand veneam spre casa ma gandeam la un vis pe care l-am avut candva si care m-a bucurat oarecum .Aveam de gand sa-l trec undeva ca sa-l pot reciti uneori.Dupa ce am citit postarile voastre mi-am reintarit in mine faptul ca "nu trebuie sa credem in nici un fel de vis".De aceea tin sa va multumesc!
![]() Dumnezeu sa ne ajute!
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca fiecare dintre noi are, macar un vis care ne marcheaza viata, un vis care ramane viu in sufletul nostru toata viata!
Am trecut printr-o operatie mai complicata si inima a incetat sa-mi mai bata, am fost resuscitata, destul de greu am revenit inapoi! Dar ce este cel mai surprinzator ca eu am avut un vis care m-a obsedat mult dupa, fara sa stiu ce mi s-a intamplat pe masa de operatie! "Coboram un deal inverzit si am ajuns la o apa neagra unde era multa lume stransa care se uita la acea apa intr-un loc fix , si m-am apropiat sa vad si eu si era acolo un animal mare cu blana neagra si cineva imi spunea ca acel animal se ridica si inghite cate un om iar eu ma gandeam de ce stau atunci acei oameni acolo in asa primejdie? Am privit vis a vis, peste acea apa si se vedea o platforma insorita, incerzita si cu pomi infloriti, parca am zarit un curcubeu, era o imagine de basm, ceva f. frumos si dintr-o data mi-am dorit mult de tot sa ajung acolo! Dar era aceasta apa de care imi era tare frica (in realitate imi este frica de apa ptr ca nu stiu sa inot!), si la un moment dat s-a facut o carare despartind apa aceasta printr-o poteca de uscat si am vazut cum treceau oameni, in sir indian, unul cate unul, tristi si cu capetele in jos si se duceau inspre acea priveliste frumoasa, pe celalalt mal! Am vrut si eu dar teama mea ca acea poteca ingusta va disparea si va fi numai apa. m-a retinut! Si nu am trecut, intorcandu-ma tot asa trist ca si acei oameni, dar pe dealul de unde venisem!"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fii mai credinciosa si apropiete cu toata inima de Cele Sfinte![/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Acum, cand rememorez vise povestite de persoane de incredere, pot sa va spun, sora Nina si sora Miruna, ca eu cred ca exista in vise foarte multe amagiri dar, uneori, primim si mesaje adevarate. Stiti foarte bine ca sunt si vise premonitorii, sunt persoane care au avut vise teofanice, dar si foarte multa iluzie. Trebuie sa stii sa alegi si sa intelegi (talmacesti). Aici, parintele duhovnic te poate scoate din impas. Oricum, zilele ce urmeaza aduc confirmarea sau infirmarea. Sfintii parinti ne recomanda sa nu luam in seama visele pentru ca suntem foarte pacatosi si ne putem sminti foarte usor. Dar, asta nu inseamna ca toate visele trebuie ignorate si catalogate ca fiind toate niste amagiri. Sora Nina, si eu as fi facut la fel ca si tine. Atata vreme cat cererile ce ti le-a comunicat prin vis tineau de traditie si nu te departau de spiritul crestin, daca si parintele duhovnic te sfatuia sa faci cele necesare pentru linistea acelui suflet plecat, faptul ca s-a linistit dupa aceea, eu cred ca e semn ca e bine ce ai facut. Sora Miruna, semnificatiile visului par a fi intuitive. Dar ai intrebat parintele duhovnic ce parere are despre vis pe care ni l-ai povestit? Daca da, poti sa ni-l talmacesti si noua? Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]()
Va multumesc pentru sfat!
Duhovnicul meu mi-a spus ca misiunea mea pe pamant nu s-a incheiat inca, ca mai am de luptat. Viata mea s-a schimbat mult dupa aceste incercari, starea mea sufleteasca este mult mai buna ca inainte. Multumesc Bunului Dumnezeu pentru toate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Soacra nu a avut curajul sa se spovedeasca, insa putere ca sa se infometeze si sa moara a avut. De aici reiese marea inselare draceasca in care se afla. Ca a infricosat-o dracul sa nu se spovedeasca, in schimb i-a dat putere sa se sinucida prin infometare. [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Ca unul care, am ratacit prea mult prin viata si am fost de cateva ori foarte aproape de a primi acel bilet numai dus, ma gandesc acum cat de nepregatit as fi ajuns dincolo si cata nevoie as fi avut de rugaciunile celor de aici. La manastirea Cernica, acum cateva duminici, parintele a subliniat la predica sa nu uitam sa fim smeriti si in rugaciune. Sa ne rugam pentru noi numai in cele din urma, dupa ce ne-am rugat pentru ceilalti care au nevoie de rugaciunea noastra. Frate C-tin, multumesc pentru observatia precedenta. Daca o coroboram cu visele Ninei si mai ales cu visul sotului dansei am putea intrezari si un alt mesaj: DOAR VOI CEI DE PE PAMANT O MAI PUTETI AJUTA CUMVA. CU MULTA, FOARTE MULTA RUGACIUNE. EU (SOCRUL), DE AICI, NU MAI POT FACE NIMIC. E doar o supozitie. Sora Nina, eu nu ma pricep, dar, repet, duhovnicul dumitale sau al sotului va poate lamuri in acest sens. Oricum, multumesc mult pentru cele postate. Fii binecuvantata! Mie mi-au fost de folos. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce inca mi s-a intimplat dupa aceste vise, esta ca la Paratas, s-a aprins lumanarea, si a ars ce era pe masa, atit la socrul meu - chiar la primul Parastas facut de mine pentru el, ca acelasi lucru s ami se intimple cind am facut primul Parastas pentru ea, soacra-mea. La urmatoarele a fost bine, insa la primele a fost cumplit. Preotul a intrebat imediat ale cui sint pomenile, pentru cine sint?! deoarece eram mai multe familii care am faut Parastas in aceeasi duminica. Ce poate fii? O fii ce cred eu? Oricum le fac rugaciuni si pomeniri si Parastase mereu. |
|
||||
|
||||
![]()
Fara a face filozofie si interpretari de vise, eu am avut vise cind cineva imi cerea ajutor, asa cum zicea Razvan, in legea ortodoxa, el ( socrul) a venit la mine si mi-a spus clar: asa cum stii tu sa faci, deci in legea ortodoxa.
Acuma, vezi socrul a fost innmormintat cu preot, catolic, insa a avut slujba de inmormintare. In schimb soacra mea, a fost innmormintata fara preot, deoarece cumnata mea - fiica ei - n-a vrut preot... Si catolicii fac parastase, stiu pentru ca am o prietena catolica, si ea face tot mereu. Insa ea este un caz particular, e foarte credincioasa, fiind crescuta ca orfan intr-o manastire si de aici a invatat cum si cind s ase roage. Ea nu este un formal catolic, ca majoritatea ce am cunoscut. E diferita religia noastra, da, asa este, a noastra e mult mai rigida, si mai ...buna ![]() Cine sint eu sa judec o religie? Am pacate destule, nu vreau mai multe. ![]() ![]() Ins afaptul ca el scrul a venit la mine, stiind ca eu sint ortodoxa, asta imi spune ceva. Ortodoxi este o religie adevarata. Cu toate ca atunci cind era in viata, cind dadea cu apa sfintita si puneam tamaie, zicea ca fac boscoane. ![]() Mesajele viselor mele sint mesaje de cerere de ajutor, dupa intelegerea mea. Sotul, ma ingrijoreaza fiind foarte bolnav, ca el s-a visat impreuna cu ei care sint dusi din lumea asta. Aici e vorba de o actiune, ei incercau sa o ajute, pe cind la mine a fost un dialog. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
VISELE | Dia20_diana | Vrajitoria | 22 | 23.03.2012 08:55:11 |
Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 12:33:28 |
unde sunt visele? | victortiti89 | Generalitati | 0 | 09.06.2011 09:59:17 |
Visele | Intrebari utilizatori | 0 | 17.04.2011 22:04:21 |
|