![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Frate draga, te contarzici cu cine nu trebuie. Ai rupt din context un fragment si l-ai prezentat tendentios. Ce am spus e, zic eu, destul de clar. Am scris ca acele obiceiuri sunt raspandite dinspre oras spre sat, de oameni, si sunt asimilate rapid si tragic de lumea de la sat. Lume in care taranul frumos devine o raritate. Trebuie neaparat sa te contrazici cu mine pentru ca in final sa spui acelasi lucru, doar asa, pentru ca iti pare ca "o spun ca si cum"? Nu inseamna ca, daca eu optez pentru viata la sat, sunt contra celor care se simt mai bine la oras. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Doamne-ajuta!
Nu-i bai, cum ar spune ardeleanul. Oricum, completarea fratiei tale este, dupa parerea mea, utila si adevarata. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|
||||
|
||||
|
Pare ciudat, insa, mi-ar placea sa am o camara taraneasca si nu un frigider, niste galosi si nu pantofi, sa pun la copt paine si nu sa o cumpar, sa miros florile si nu fumul de tutun al vecinului, sa merg pe un drum nepietruit si nu sa urc cu liftul, sa vad multi copii prin curtile oamenilor decat sa aud la tot pasul de dragoste protejata, si cate altele
Mi-e teama ca daca voi continua cu o astfel de marturisire, vor veni multi si vor spune ca nu am dormit cat trebuie. Asa ca m-am oprit. |
|
|
|||
|
|||
|
Costel inteleg ce vrei sa zici, oarecum sa te intorci la radacini. Dar cum ramane cu dragostea protejata care te apara de atatea boli venerice, cosmetice care iti trateaza tenul, masinile scumpe care ne permit locomotia si usurarea sarcinilor zilnice?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 23:50:26 |
| cale de mijloc | Jamaica | Generalitati | 28 | 29.08.2010 01:47:51 |
| Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 12:27:11 |
| Dificultati pe cale | iosif | Generalitati | 39 | 01.04.2007 20:44:39 |
|
|