![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Preotul nu este oracol, nici prezicator.
Exista oameni imbunatatiti, cu mare har inaintea lui Dumnezeu, care au primit darul de a vedea inainte. Insa cine are acest mare dar are si marea intelepciune de a sti ce sa faca prin el. O vorba care tulbura, in loc sa zideasca nu stiu sigur daca este cea mai buna vorba. Parintele Paisie Aghioritul (vol. 4) spunea: "Cand eram intrebat de o fata sau de un baiat ce sa faca, sa se casatoreasca sau sa se calugareasca, chiar daca simteam si vedeam in ce parte inclina si spre ce mod de viata trage mai mult, taceam si il lasam liber. Ii vorbeam in aceeasi masura de culmile casatoriei si ale monahismului, cat si de piedicile amandurora." Sunt intru totul de acord cu atitudinea Parintelui Paisie Aghioritul. Mare grija cu sfatul de la calugari. Nu intotdeauna este unul "ca in Pateric". Sa ne straduim sa gasim un duhovnic cu dragoste mare fata de natura, om si Dumnezeu. Si pe acela sa-l ascultam, caci prin el vorbeste Dumnezeu. |
|
|
|||
|
|||
|
Imi par mai degraba vorbele mamei, decat al preotului... Ea vede tot in casa, poate stia si de relatia baiatului cu alta. A gasit probabil aceasta modalitate de a-ti spune, ca nu trebuie sa te astepti la prea mult din partea baiatului ei; nu o relatie de durata. Cum nu a vrut sa te supere, a ales sa ii atribuie preotului propriile ei vorbe. In loc sa-i reprosezi ceva, mai bine stati jos si discutati ce e de facut. Poate ca ea nu era de acord cu faptele baiatului si a vrut doar sa te avertizeze. Ca femeie, intelegea prin ce treci. Sunt multi oameni, care au tactul de a spune pe ocolite lucruri care altfel dor. Nu ca mine acum. De aceea imi cer iertare daca cuvintele mele te-au suparat cumva.
|
|
|
|||
|
|||
|
Mama lui nu gandeste asa de profund si nu ii place sa se amestece in relatiile copiilor... mai ales cu afirmatii si vorbe asa grave. In plus el a fost o data sa vb cu preotul respectiv si l-a recunoscut desi nu mai statuse de vb cu el niciodata insa preotul era un pic ocupat si el nu mai putea sa astepte....insa preotul vroia sa stea de vorba.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
| preotul caterisit | mirelat | Preotul | 36 | 21.02.2012 17:35:33 |
| Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
| preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
| preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |