Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2009, 23:12:30
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Crestinismul este singura religie care crede in viata dupa moarte.Eu cred ca datorita credintei in viata de dupa moarte sunt facute toate aceste ritualuri,pomeni,si obiceiuri.Acum ma gandesc ca de ce ar avea nevoie un musulman sa-si ingroape mortul cu anumite obiceiuri pentru ca ei nu cred in viata de dupa moarte.
Dupa parerea mea este absurd sa nu existe ceva dupa moarte,traim degeaba ?de ce ne mai da viata pamanteasca Dumnezeu daca murim dupa aceea,asa la crestini totul are o logica.

Musulmanii nu cred in viata de dupa moarte? esti sigura, io stiam ca ei cred atat in Paradis(rai) cat si in iad pt cei necredinciosi

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 17.02.2009, 23:19:31
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Mai multe informatii desore viata de apoi in islam, puteti gasi pe acest site:
http://www.crestinortodox.ro/Viata_d...slam_6752.html
Reply With Quote
Vechi 17.02.2009, 23:34:54
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Pai budistii sau hindusii daca nu cred in Dumnezeu,in Allah,sau intr-un Creator care i-a facut ,cum sa creada in viata de dupa moarte?Cine le-o da?Armonia spirituala sau Budha?Da m-am inselat,musulmanii mai sunt si ei care cred in viata de dupa moarte dar ceilalti?Nu imi pot explica cum un budist crede in viata de dupa moarte dar nu crede intr-un Creator.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2009, 23:36:27
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Musulmanii nu cred in viata de dupa moarte? esti sigura, io stiam ca ei cred atat in Paradis(rai) cat si in iad pt cei necredinciosi

Danyel nu sunt de gen feminin.Acum m-am documentat mai mult.Dar tot nu voi putea intelege cum un budist sau un hindus crede in viata de dupa moarte desi nu crede intr-un Creator.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2009, 00:38:40
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Danyel nu sunt de gen feminin.Acum m-am documentat mai mult.Dar tot nu voi putea intelege cum un budist sau un hindus crede in viata de dupa moarte desi nu crede intr-un Creator.

Scuza-mi gresala de gen:)

cred si ei ca Budha ala a lor le da viata vesnica, si islamicii cred ca Alah ii va raspati cu paradisul pe cei credinciosi si cu iadul pe cei necredinciosi

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 18.02.2009, 09:46:58
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
cred si ei ca Budha ala a lor le da viata vesnica
Asta arata cat de ignorant esti cand vine vorba despre budism.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2009, 11:10:33
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Deci au si ei obiceiurile lor, pe care noi nu le intelegem pe deantregul.
In crestinismul ortodox orice rit are un scop si o motivatie, exact la fel este si in alte culte, oricare ar fi ele. Dumneavoastra nu ati depus un minim efort sa intrebati pe cineva care stie despre insemnatatea obiceiurilor altor culte. Daca nu v-au interesat aceste informatii nu inseamna ca celelalte religii sunt secrete sau neintelese; cartile lor sfinte se publica in toate limbile si oricine interesat poate primii informatii de la sursa.

Deci e oarecum normal sa afisati o oarecare ignoranta asupra subiectului, la fel cum face danyel cand isi da cu parerea despre budism.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2009, 12:16:20
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Asta arata cat de ignorant esti cand vine vorba despre budism.

ignoranta vine din necunoasterea in ceea ce privesc "dumnezeii" neamurilor...nu am zis-o ca o jignire,

Reply With Quote
Vechi 18.02.2009, 18:44:32
tieston tieston is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2009
Implicit

Citat:
Ba crede intr-un Creator, doar ca nu e al tau.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2009, 23:08:38
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
ignoranta vine din necunoasterea in ceea ce privesc "dumnezeii" neamurilor...nu am zis-o ca o jignire,
Ignoranta e cand te bagi in ceva, desi nu stii in ce te bagi. Ai zis ca Buddha le da viata vescnica budistilor, ceea ce nu e adevarat. In budism sufletul este nemuritor si reincarnabil prin definitie, iar Buddha este doar un "invatator", om si reincarnabil si el ca toate sufletele.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psalmul 50 pentru ce se citeste? dar celelalte psalmii ? mitus Din Noul Testament 303 12.05.2012 12:30:22
Ce ne pot invata alte religii? andreicozia Alte Religii 86 27.01.2012 13:20:03
Filozofia crestina vs celelalte filozofii Pestisorul de Aur Generalitati 90 11.12.2011 23:47:07
Inmormantarea la evrei. Evreulcelales Iudaismul 9 17.12.2009 18:44:18
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40