![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Un singur lucru nu poate Dumnezeu: sa ne mantuiasca fara consimtamantul nostru."
"Mai amețitoare vorbe nu s-au rostit niciodată, afară de: Cred, Doamne, ajută necredinței mele. Despre care îmi spun că dacă din toată Biblia n-ar rămâne decât ele, ar fi de ajuns pentru a dovedi esența divină a creștinismului." "Biruinta nu-i obligatorie, obligatorie este lupta." "Sa avem mintea aspra si inima blanda."
|
||||
|
||||
![]()
" Inima mea are numai intrari. Iesiri nu are. Cine intra inlauntru, ramane acolo. Orice ar face eu il iubesc la fel precum l-am iubit atunci cand a intrat prima data in inimamea. Ma rog pentru el si pentru mantuirea sa. "
" Sa rugam pe Dumnezeu sa ne dea putere sa ne aducem aminte de faptele bune pe care ni le fac altii si de faptele rele pe care le facem noi altora, si sa uitam faptele bune pe care le-am facut noi celorlalti si faptele rele pe care ni le fac aceia. " " Pentru cel smerit nu ma tem. Sa faca pacatele cele mai grele si mai murdare. Dumnezeu, la sfarsit, il va milui. Smerenia nu se pierde niciodata. " " Bogatia, slava, frumusetea sunt desertaciuni, deoarece raman aici. Milostenia insa, ingaduinta si, in general, virtutiile, nu sunt desertaciuni, deoarece te insotesc si in cealalta viata. " " - Parinte, ce trebuie sa cerem in rugaciunea noastra inainte de marturisire? - Sa cereti aducerea aminte a pacatelor, indrazneala sa le marturisiti si pocainta. "
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3][COLOR=green]"Unii oameni vin si pleaca repede din viata noastra, altii stau o vreme, punandu-si amprenta pe inima noastra. Dupa plecarea lor, nu vom mai fi niciodata aceiasi."[/COLOR][/SIZE]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green][SIZE=3]"Romania este o tara pe care cu cit o cunosti mai bine, cu atit o intelegi mai putin."[/SIZE]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green]"Se spune că a fi sincer înseamnă a nu ascunde nimic celuilalt, a te deschide tot. Este exact, dar criteriul acestei sincerități îl are întotdeauna celălalt, nu tu. Ești considerat sincer nu "când nu ascunzi nimic" celuilalt, ci când nu ascunzi ceea ce așteaptă de la tine să ascunzi. Este poate paradoxal, dar așa e; sinceritatea ta nu se verifică prin tine, ci prin celălalt. Ești considerat sincer numai atunci când spui ceea ce vrea și ceea ce asteaptă altul de la tine să spui".
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3][COLOR=green]“Misiunea mea este să îmi omor timpul, a lui - să mă omoare pe mine.
|
||||
|
||||
![]()
Fructul linistii este rugaciunea
Fructul rugaciunii este credinta. (Mother Teresa de Calcuta) |
|
|||
|
|||
![]()
Viseaza ca si cand ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi. - James Dean
|
|
||||
|
||||
![]()
●''Dupa cum hainele mai mari decat masura impiedica la miscare pe cel ce se lupta, asa si dorinta avutiei peste masura impiedica sufletele sa lupte sau sa se mantuiasca'' (Sf. Antonie cel Mare, Filocalia 1)
●''Avutia insa este povatuitor orb si sfetnic fara minte si cel ce intrebuinteaza bogatia rau si pentru desfatare isi pierde sufletul pe care l-a adus la nesimtire'' (Sf. Antonie cel Mare, Filocalia 1) ●''Aceasta este avutia sufletului care nu poate fi furata: sa placi lui Dumnezeu prin unele ca acestea, si sa nu judeci pe nimeni sau sa zici: cutare este rau si a pacatuit; ci mai bine este sa-ti cauti de pacatele tale si sa privesti in tine purtarea ta, de este placuta lui Dumnezeu. Caci ce ne priveste daca altul este rau?''(Sf. Antonie cel Mare, Filocalia 1) ●''Sa incepem asadar a ne desface de cele de aici. Sa lepadam avutiile, banii si toate cele ce scufunda gandul si-l pogoara sub apa. Sa aruncam sarcina, ca sa se ridice putin corabia. Cuprinsi de furtuna, sa aruncam si multe dintre unelte, ca astfel carmaciul, adica mintea, sa se poata izbavi impreuna cu gandurile cu care calatoreste. Cei ce plutesc pe mare, cand sunt cuprinsi de furtuna, dispretuiesc castigul lor si arunca cu insesi mainile lor povara in mare, socotind avutia mai prejos de viata.'' (Nil Ascetul, Filocalia 1) ●''Caci precum haina masurata pe trup este si spre trebuinta si spre podoaba, iar cea care flutura in toate partile si se impleticeste printre picioare si se taraie pe pamant, pe langa ca este urata, se mai face si piedica la orice lucru, la fel agoniseala, care intrece trebuinta trupului, este si piedica la orice lucru, este si piedica spre virtute si este si obiect de batjocura celor ce pot patrunde firea lucrurilor.''(Nil Ascetul, Filocalia 1)
~Munceste ca si cum nu ai muri niciodata, dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine!~ ~Cand oamenii te cinstesc si te lauda, spune-ti in sinea ta:" Nu eu merit asta, asta nu se cuvine mie, ci, Tie, Doamne!"~ |
|
|||
|
|||
![]()
"Iertarea nu are nimic de a face cu meritul cuiva de-a fi iertat – este un act de dragoste, nu de dreptate."
Peter Horrobin |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezii preferate... | silverstar | Generalitati | 878 | 10.10.2023 20:27:07 |
Cugetari din Dharma | florin.oltean75 | Alte Religii | 1983 | 10.01.2018 09:08:51 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Vorbe de duh | mena2376 | Intrebari utilizatori | 6 | 27.06.2012 01:45:50 |
|