Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2009, 12:38:32
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joanna_mgr Vezi mesajul
intr-adevar, situatia in care se afla acei oameni, este trista...am citit aici tot felul de comentarii, unele pline de compasiune, altele pline de rautate...eu zic sa nu uitam sa fim oameni....si dak putem sa ajutam, sa o facem...ii judecam pe acei oameni si spunem k cersesc...eu nu i-am vazut cersind, nu i-am vazut intinzand mana....si chiar dak ar fi cersit.....pe cersetorii de la noi nu ii vedem? pe acei rromi, k sa nu le spun tigani (cu toate k tot aia este!), care sunt peste tot, la usa bisericilor ( pt k incearca sa profite de locul in care ne aflam si de bunatatea noastra), pe strazi, la semafoare, etc....sa nu uitam k multi dintre acesti cersetori de etnie rroma, in momentul in care nu le dai nimik, incep sa te injure si sa iti adreseze tot felul de vorbe urate....din ce am vazut eu la tv, pt k nu sunt din bucuresti, acei chinezi nu faceau asa ceva....iar in momentul in care primeau un ajutor (pentru k mai sunt oameni cu suflet in tara asta), multumeau....nu se impingeau k sa puna mana pe o haina sau o bucata de paine.....ar trebui sa invatam ceva de la ei....in plus, sa fim seriosi: fiecare avem haine mai vechi pe care nu le mai purtam, plapume uzate, perne, etc....de ce sa le aruncam, cand le putem da acelor oameni? de ce sa nu facem un asemenea gest, dak avem posibilitatea? niciodata nu se stie ce ne rezerva viata,ce ni se poate intampla....astazi putem fi sus, iar maine sa ne taram pe pamant....sa nu uitam sa fim oameni, sa nu uitam sa daruim ( fara a astepta ceva in schimb) si sa ii ajutam pe cei de langa noi, pe cei aflati in asemenea situatii....
Asa este oameni buni,indiferent care sunt motivele care au dus la aceasta situatie,situatia lor este tragica pentru ca nu primesc nici o alternativa de reintoarcere in China.Celor de la ambasada putin le pasa si in afara de promisiuni nu au facut nimic.Credeti ca daca aveau ceva de ales,ramaneau in strada pe gerurile astea fara hrana si apa in niste corturi improvizate?
Eu zic ca dincolo de orice sa fim oameni,iar daca suntem crestini...cu atat mai mult ar trebui sa demonstram asta si prin fapte si simtire.Vorbele sunt nimic...
Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 15:42:57
Anca-Miha
Guest

Implicit

Ne place sa discutam despre lucruri, in care ar trebui sa ne implicam. Vorbesc implicit de cazul celor 6 copii. Foarte putini au intrat pe topic, si si mai putini s-au oferit sa ajute cu cat de putin. Deci pe 6 copii nu putem sa-i ajutam, in schimb ne indemnam sa ajutam 500 de adulti adunati in fata ambasadei, careia ii e indiferent de proprii ei concetateni.
Si mie imi e foarte usor sa ii trimit pe cei din Bucuresti sa mearga si sa dea din putinul lor, atata timp cat doar scriu un mesaj pe calculator.
NU VORBE, CI FAPTE!
Atunci cand e cineva, care are nevoie de ajutor, sa nu ne multumim sa constatam, ci sa ne punem mintea la contributie cu ce putem ajuta, ca situatia sa se indrepte.
E nevoie de mancare? Sa trimit o paine, nu vorbe.
E nevoie de haine? Sa trimit haine , nu vorbe.
E nevoie de o rugaciune? Sa ma rog, nu sa stau si sa ma vait.

Nu se stie cand ne suna ceasul! Sa nu plecam cu mainile goale din aceasta lume, ci cu faptele noastre de milostenie. Ceasul ne poate suna si maine. Iar mainile noastre sunt goale de fapte.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 16:43:53
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joanna_mgr Vezi mesajul
intr-adevar, situatia in care se afla acei oameni, este trista...am citit aici tot felul de comentarii, unele pline de compasiune, altele pline de rautate...eu zic sa nu uitam sa fim oameni....si dak putem sa ajutam, sa o facem...ii judecam pe acei oameni si spunem k cersesc...eu nu i-am vazut cersind, nu i-am vazut intinzand mana....si chiar dak ar fi cersit.....pe cersetorii de la noi nu ii vedem? pe acei rromi, k sa nu le spun tigani (cu toate k tot aia este!), care sunt peste tot, la usa bisericilor ( pt k incearca sa profite de locul in care ne aflam si de bunatatea noastra), pe strazi, la semafoare, etc....sa nu uitam k multi dintre acesti cersetori de etnie rroma, in momentul in care nu le dai nimik, incep sa te injure si sa iti adreseze tot felul de vorbe urate....din ce am vazut eu la tv, pt k nu sunt din bucuresti, acei chinezi nu faceau asa ceva....iar in momentul in care primeau un ajutor (pentru k mai sunt oameni cu suflet in tara asta), multumeau....nu se impingeau k sa puna mana pe o haina sau o bucata de paine.....ar trebui sa invatam ceva de la ei....in plus, sa fim seriosi: [COLOR=magenta]fiecare avem haine mai vechi pe care nu le mai purtam, plapume uzate, perne, etc....de ce sa le aruncam, cand le putem da acelor oameni? de ce sa nu facem un asemenea gest, dak avem posibilitatea? [/COLOR]niciodata nu se stie ce ne rezerva viata,ce ni se poate intampla....astazi putem fi sus, iar maine sa ne taram pe pamant....sa nu uitam sa fim oameni, sa nu uitam sa daruim ( fara a astepta ceva in schimb) si sa ii ajutam pe cei de langa noi, pe cei aflati in asemenea situatii....
Johanna, nu fi naiva! chinezii nu au venit in Románia pt niste zdrente,( pe care nimeni nu zice sa nu le dea de pomana). [COLOR=red]Ei vor BANI !!! Si inca multi ca sa-i poata trimite si acasa la ei, in China.[/COLOR]
Ti se pare firesc ca romanii sa-si lase copii singuri acasa pt un salariu mai bun, slugarind pe la porti straine si altii sa vina in locul lor, in Románia si sa fie platiti bine ???

Am aflat de o echipa de femei din Tulcea, deci femei !!! care lucreaza vopsitorie la nave/vapoare. In cale, prin niste locuri ca intr-o mina, acolo vopsesc in mediu toxic, zi de zi [COLOR=red]pt 800 de lei [COLOR=black]si chinezii vor 800 de euro!!![/COLOR][/COLOR]
Dar unde se cred? In tara lui nimanui!
Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 21:11:03
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C.tin Vezi mesajul
Johanna, nu fi naiva! chinezii nu au venit in Románia pt niste zdrente,( pe care nimeni nu zice sa nu le dea de pomana). [COLOR=red]Ei vor BANI !!! Si inca multi ca sa-i poata trimite si acasa la ei, in China.[/COLOR]
Ti se pare firesc ca romanii sa-si lase copii singuri acasa pt un salariu mai bun, slugarind pe la porti straine si altii sa vina in locul lor, in Románia si sa fie platiti bine ???

Am aflat de o echipa de femei din Tulcea, deci femei !!! care lucreaza vopsitorie la nave/vapoare. In cale, prin niste locuri ca intr-o mina, acolo vopsesc in mediu toxic, zi de zi [COLOR=red]pt 800 de lei [COLOR=black]si chinezii vor 800 de euro!!![/COLOR][/COLOR]
Dar unde se cred? In tara lui nimanui!
Sunt de condamnat ca doresc o viata mai buna sau sa isi ajute familiile?Poarta ei vina pentru ca au fost dusi cu presul si acum se afla in situatia asta?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
10.000 de chinezi vor fi sterilizati cu forta Marius22 Generalitati 11 29.04.2010 16:37:17
sfinti...chinezi? mariamary Moaste 3 03.03.2010 13:23:00
Nu aruncati margaritarele voastre... elizabeta Din Noul Testament 38 05.02.2010 15:53:26
Mesaje de strada- Viata vs Hi-Tech alexdima Generalitati 0 03.09.2009 09:48:48