Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #91  
Vechi 19.02.2009, 13:14:46
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Mesaje: 299
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Dar voi nu va iubiti parinti, fratii, surorile, asa pacatosi si plini de defecte cum sunt? Ati putea sa stati linistiti fara ei? Sau pur si simplu o sa uitati de ei ca printr-o vraja si dintr-o data ei vor fi "cei rai" care stau in Iad si de care nu va mai pasa?
deci, din nou, iar si de la capat... sa incerc sa/ti traduc mai pe limba ta.
noi credem in viata vesnica. si sufletul traieste vesnic. si credem ca aceasta viata este doar o statie, o trecere sau cum vrei tu sa/i spui, catre vesnicie. aici, pe pamant nu facem decat sa pregatim sufletul pentru viata vesnica. si asta o facem rugandu/ne. dupa ce adoarme unul din cei dragi noua (retine! adoarme si nu moare. si vorbim de suflet si nu de trup.) ne rugam pentru el ca sa ajunga in Rai si nu in Iad. motivatia pentru faptul ca nu disperam si nu ne dam cu capul de pereti pentru ca i/am pierdut este aceea ca noi credem in viata vesnica si avem nadejdea ca ne vom reintalni cu cei dragi. si ca este doar o chestiune de timp acest lucru. oricand ne putem duce dupa ei... oricand. si atunci, decat sa stau sa jelesc non-stop mai bine ma rog, pentru ei si pentru noi, ca sa avem parte de mantuire. asta nu inseamna ca nu doare si ca nu avem perioade in care suferim groaznic. nu se uita asa ceva dar timpul si rugaciunile oblojesc ranile. iar impactul amintirii pierderii celor dragi nu mai este devastator ca in primele zile.
__________________
"ziua zilei spune cuvant, si noaptea noptii vesteste stiinta."
Reply With Quote
  #92  
Vechi 19.02.2009, 14:13:06
mihailt mihailt is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.198
Implicit

Cei care sunt in rai nu se plictisesc.
Dimpotriva daca cineva ar ajunge in iad acolo ar fi plictiseala.
Dumnezeu este trei persoane dar trei persoane fara sfarsit.
Noi suntem persoane finite dar infinite ca si posibilitati de indumnezeire.
De aceea comuniunea cu trei persoane infinite(adica cu Sfanta Treime) nu are sfarsit ci e din ce in ce mai puternica.
Ca luminarile pe care le primesc cei in comuniune cu Sfanta Treime le fac firea umana capabila de a primi si mai puternice luminari.
Iar prin luminari se intelege toate bunatatile adica darurile Sfantului Duh care le primeste omul:
pacea,dragostea,bucuria,etc.
Si comuniunea cu celalte persoane umane din Rai creste si aceea ca este iar normal ca aceste luminari ne deschid mai mult spre ceilalti si ne fac capabili de comuniune mai stransa cu celalte persoane.
De aceea si zice Sfantul Ioan Teologul :
"Și din plinătatea Lui noi toți am luat, și har peste har."
(este vorba de plinatatea Domnului nostru Iisus Hristos.)
De aceea zice har peste har.
Comuniunea cu Sfanta Treime normal se face in domnul nostru Iisus Hristos.
Si normal Domnul nostru Iisus Hristos reprezinta modelul spre care tindem dar niciodata nu ajungem asa.

Este o carte scrisa de parintele Dumitru Staniloae care vorbeste mai clar despre aceasta "Viata si invatatura Sfantului Grigorie Palama".
Reply With Quote
  #93  
Vechi 19.02.2009, 14:41:15
mihailt mihailt is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.198
Implicit

Cat despre apocalipsa despre aceasta zice parintele Arsenie Papacioc caci taina pentru care antihrist nu poate sa se nasca este ca se slujeste Sfanta Liturghie pe pamant.
Este o absurditate sa crezi ca Dumnezeu vrea sa vina Apocalipsa.
Este foarte adevarat ca Sfantul Simeon Noul Teolog a zis ca atunci cand se va implini numarul ingerilor cazuti cu suflete de oameni atunci va veni sfarsitul lumii.
Pe de alta parte este iar destul de clar ca Dumnezeu fiind fara sfarsit poate sa aiba ingeri si drepti infinit ca numar.
Si Dumnezeu asa si doreste sa aiba cat mai multi in bucuria Raiului.
Parintele Cleopa zicea foarte clar in legatura cu aceasta ca in Rai e multa largime adica infinit si aceasta e bucuria Sfintei Treimi ca toti sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina.
Asemenea parintele Cleopa a zis ca ingerii lui Dumnezeu sunt fara numar deci si cei cazuti tot fara numar sunt.
Si atunci e clar ca Dumnezeu nu vrea sa vina Apocalipsa.

Era niste teorii absurde scris intr-o carte de-a lui Origen dar nu stiu daca Origen le si credea in legatura cu faptul ca Dumnezeu e finit si atunci are ingeri finit si suflete finit ca slujitori ai sai.
Asta e o teorie absurda , nu cred ca a fost anatemizata inca.

Alta teorie absurda tot dintr-o carte de-a lui Origen pe care se pare iarasi ca Origen nu o credea ;ci doar o prezinta in antiteza cu alta teorie; si aceasta e ca Dumnezeu e finit si comuniunea cu el are o limita; atunci vine plictiseala in Rai si sufletele si ingerii cad si Dumnezeu ii mustra si ei iar se ridica si iar ajung la ceva unire cu Dumnezeu si iar cad si de aci si absurditatea teoriei eternei reintoarceri sau a lumii ciclice.
De aci vin si cele cu reincarnarea ca sufletele zice-se sunt pedepsite spre a avea trupuri; de aci vine si mantuirea ca eliberare de lanturile materiei.
Teorii absurde.
Si tot din aceata teorie absurda vine si faptul ca Dumnezeu poate sa aibe numai un numar limitat de ingeri si suflete spre a avea grija de dansii iar nu infinit.

Teoria cu reincarnarea a fost anatemizata si cea cu preexistenta sufletelor.
Reply With Quote
  #94  
Vechi 19.02.2009, 21:05:31
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.448
Implicit

Tu crezi ca Raiul e un loc ,o tara,un peisaj in care vei trai acolo cu multi altii?Raiul e o stare,nu te vei mai simti cum te simti acum,nu va exista foame,plictiseala,nervi si sete.Doar trupul cere mancare,apa,energie ,relaxare etc,sufletul nu.Raiul nu este un loc,o statiune .Nimeni nu stie exact nimic.
Reply With Quote
  #95  
Vechi 19.02.2009, 21:32:42
alexandraALEX alexandraALEX is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 10.02.2009
Mesaje: 3
Implicit raiul....

Nu stiu cum puteti sa va puneti problema daca ne vom plictisi in rai.Eu plang si ma cutremur cand ma gandesc cat de pacatosi suntem si daca vom dobandi iertarea lui dumnezeu. Mi-e frica de judecata lui Iisus cat si de judecata individuala si nu stiu daca e bine sa-mi fie frica. Stiu ca DUMNEZEU e bun si ne va ierta daca ne caim,dar eu una sper la un coltisor de rai si la iertare



va rog spuneti-mi daca e gresit sa-ti fie frica de Dumnezeu
va multumesc
Reply With Quote
  #96  
Vechi 19.02.2009, 21:55:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Cat despre apocalipsa despre aceasta zice parintele Arsenie Papacioc caci taina pentru care antihrist nu poate sa se nasca este ca se slujeste Sfanta Liturghie pe pamant.
Este o absurditate sa crezi ca Dumnezeu vrea sa vina Apocalipsa.
Este foarte adevarat ca Sfantul Simeon Noul Teolog a zis ca atunci cand se va implini numarul ingerilor cazuti cu suflete de oameni atunci va veni sfarsitul lumii.
Sfarsitul lumii = sfarsitul raului. (Parintele Galeriu a spus-o) Stii bine ca "lumea" are doua sensuri in Scriptura.

Lumea nu va fi distrusa, ci reinnoita la conditia dintai. Deci Dumnezeu vrea ca raul sa fie invins si asta se va intampla la Apocalipsa.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #97  
Vechi 19.02.2009, 22:27:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Asa cum exista mai multe feluri de pedepse pentru nivelul raului care a fost acceptat de om, asa exista si mai multe feluri in care Dumnezeu ii odihneste pe oameni, in functie de gradul de desavarsire la care s-a ajuns. Se spune ca sunt 9 tipuri de munci in iad si 9 ceruri ca trepte de ascensiune catre Dumnezeu.

Oricum ar fi, omul este icoana a lui Dumnezeu Insusi, fiind creat dupa chipul Sau. Acest chip este indestructibil, contrar a ceea ce cred unii ne-ortodocsi. Insa aceasta scanteie divina are posibilitatea de a tinde asimptotic spre desavarsire, intru infinita asemanare cu Creatorul sau. Este ceea ce trebuie sa facem noi in scurta calatorie din aceasta viata: sa incercam prin harul Duhului Sfant sa ne traim viata dupa modelul vietii lui Hristos in lume. Si avem marturiile Sfintilor, ca Dumnezeu ne ajuta sa realizam asta daca vrem cu adevarat s-o facem.

Dar ascesiunea catre Dumnezeu nu se termina la moarte sau la inviere! Este un urcus vesnic catre Dumnezeu, o evolutie continua si infinita catre asemanarea cu perfectiunea Trinitatii. Nici vorba de monotonie, de plictiseala... Noi nu vom ramane intr-o anumita stare de fericire pentru totdeauna, ci vom porni de la o stare la care am ajuns la sfarsitul vietii si vom urca in sus, catre ceea ce nici nu putem sa ne imaginam acum...

Oricum, talharul de pe Cruce a rapit Raiul, insa Imparatia Cerurilor este cu totul altceva; acolo ajung numai cei desavarsiti. Cei saraci cu duhul vor ajunge acolo, adica cei care au ajuns la despatimire si la acel grad de smerenie care i-a facut pe sfinti dumnezei in har, prin dobandirea Duhului Sfant inca din timpul vietii.

Din cate stiu, in Rugaciunea Domneasca "vie Imparatia Ta" se talcuieste "sa vina Duhul Tau Cel Sfant"; deci Imparatia Cerurilor este un mod de existenta in Duhul Sfant, care se poate atinge de pe acum, de vreme ce Imparatia lui Dumnezeu trebuie cautata in inima omului, in dragostea omului catre El ca raspuns al dragostei Lui catre om...

Da Doamne, amin.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #98  
Vechi 19.02.2009, 23:10:07
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Cititi 2 Corinteni 3, unde la ultimul verset scrie asa:

"Iar noi toți, privind ca în oglindă, cu fața descoperită, slava Domnului, ne prefacem în același chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului."

Asa va fi evolutia celor mantuiti, din slava in slava, catre asemanarea cu Dumnezeu. Asta ne-a aratat-o insusi Fiul intrupat, cand pe Muntele Taborului le-a aratat celor trei ucenici o parte din slava Sa, mai apoi dupa inviere aratandu-Se intr-o lumina si mai stralucitoare, iar la inaltare slava Lui fiind inca si mai mare (S-a înălțat întru slavă)... [preluare tot de la Constantin Galeriu]
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #99  
Vechi 19.02.2009, 23:30:02
mihailt mihailt is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.198
Implicit

A zice ca Dumnezeu doreste sa vina sfarsitul lumii nu e un punct de vedere foarte ortodox.


Oare nu se stie caci Satana e vazut ca ingerul mortii,ingerul razbunarii etc?
El si ingerii sai.
Iata o istorioara din Pateric ca se sa vada mai clar acestea:
" Un frate oarecare din Tebaida ne spunea noua, zicand : eu, fratilor am fost feciorul unui jertfitor idolesc. Deci, cand eram copil, il vedeam pe tatal meu de multe ori seara si dimineata mergand in capiste, inchinandu-se si tamaind idolii. Odata am mers si eu dupa tatal meu in taina, nestiindu-ma el, ca sa-l vad ce face, daca merge in capiste si cum se inchina. Iar daca am mers si am intrat in capiste, l-am vazut pe satana sezand ca un imparat pe un scaun imparatesc si toti ostasii lui stand inaintea sa. Si a venit unul din draci si i s-a inchinat. Iar el l-a intrebat, zicand : de unde vii si ce ai facut ? Raspuns-a dracul si a zis, iata in cutare parte am fost si am ridicat sfada, razboi mare si multa varsare de sange am facut intre oameni si am venit sa-ti spun. Zis-a lui satana : in cate zile ai facut acestea ? Raspuns-a dracul : in treizeci de zile. Maniindu-se a poruncit si l-a batut pe el, zicand : numai aceasta slujba mi-ai facut in atatea zile ? Apoi a venit altul, inchinindu-i-se iar el l-a intrebat si pe acela, zicand : de unde ai venit ? Raspuns-a : am fost pe mare si am ridicat furtuna asupra unei corabii cu multime de oameni si s-au inecat toti si am venit sa-ti spun. Apoi l-a intrebat, zicand : in cate zile ai facut aceasta ? Raspuns-a : in douazeci de zile. Si a poruncit de l-au batut si pe el, zicand : pentru ce numai asa putin lucru si asa putina slujba mi-ai facut in atatea zile ? Iata si al treilea a venit si i s-a inchinat. Atunci l-a intrebat si pe el : de unde ai venit ? Iar acela a raspuns zicand : in aceasta cetate s-a facut o nunta. Si am pornt sfada si razboi mare intre nuntasi, intre mire si mireasa si multa varsare de sange am facut si am venit sa-ti spun. Si l-a intrebat pe dansul, zicand : in cate zile ai facut aceasta ? Si a zis : in cinci zile. Si a poruncit ca sa-l bata si pe acela, zicand : pentru ce in cinci zile numai atata slujba si lucru mi-ai facut ? Dupa aceasta a venit altul si i s-a inchinat. Si l-a intrebat si pe acela, zicand : dar tu de unde ai venit ? Raspuns-a acela, zicand : eu, stapane, patruzeci de ani sunt de cand pururea ma lupt cu un calugar sihastru in pustie, iar in aceasta noapte l-am impins si l-am aruncat in curvie. Satana auzind aceasta, s-a sculat si l-a sarutat si luand cununa care era pe capul lui, a pus-o pe capul aceluia. Si l-a pus pe scaun aproape de dansul, zicand : cu adevarat, bun lucru si placuta slujba mi-ai facut, vrednic esti de cinstea mea ca ai facut o biruinta ca aceasta. Acestea eu vazandu-le cu ochii mei si cu urechile mele auzindu-le, am cunoscut ca mare este cinul calugaresc. Si asa, lasand lumea, am venit in pustie, povatuindu-ma Domnul Dumnezeu la calea mantuirii.
"
Reply With Quote
  #100  
Vechi 19.02.2009, 23:42:46
viscu viscu is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 18.02.2009
Mesaje: 14
Implicit Raiul

Prietene noi traim,muncim,credem,ne rugam pentru a dobindi raiul.Asa ceva nu trenuie dispretuit,deoarece este darul lui dumnezeu pentru toti cei care din veac au bine placut lui.Oare iti este greu sa crezi?De judecata lui hristos nimeni nu este scutit.Deci fa bine si bine vei fi rasplatit.S-au vrei sa fi pierdut in iad?Doamne fereste.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oamenii au atatea fete incat nu iti poti da seama care e cea adevarata Ekaterina Spiritualitatea ortodoxa 6 30.07.2012 14:10:19
Mariana are cancer roaga daca puteti oferi cazare! Schimonah Umanitare 13 01.01.2011 23:34:58
Plictiseala IonutS Generalitati 27 13.12.2010 21:26:19
Plictiseala deriva din lene? florinbrasov0 Generalitati 36 20.10.2010 05:40:59
Il uram pe dumnezeu incat vrem sa-l rastignim? cristianvisan Botezul 10 17.08.2010 22:01:46