Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2009, 13:17:25
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tia Vezi mesajul
Bineinteles ca nu intra ca nu ii lasa necuratul. Oare cum ar reactiona dac li s-ar citi molitfele?
S-ar zgudui - la propriu - si ei si diavolii din ei, incepand sa strige si sa urle in limbi straine, asa dupa cum se roaga penticostalii atunci cand li se da de la "duhul sfant" "darul" vorbirii in "limbi".

Romeo
Reply With Quote
Vechi 04.02.2009, 13:59:41
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Razvan_m ,ai zis una ca o mie- vorba bunicii
Doamne ajuta!
Vechi 06.02.2009, 11:41:10
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Dragule, nu iti voi da un citat biblic, ca oricum nu te intereseaza, dar iti voi raspunde cu un proverb:"cine rade la urma rade mai bine". tu distreaza-te in continuare.
Vechi 06.02.2009, 13:38:58
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu vei fi privit altfel de noi, ca doar nu tu esti botezat, ca doar nu te duci sa-i lauzi pentru aceste lucruri. E vorba doar de faptul ca ajuns acolo nu te imbogatesti. Si nu confunda actul de a vizita ceva, cu actul de a participa la botez, cununie.... In principiu se cere sa fii prezent in acelasi duh. Daca ei sunt bucurosi, se cere si de la tine bucurie pentru acest act. Dar am spus, acest botez face parte din categoria actelor care saracesc fiinta umana.
Ma intreb in ce masura vom saraci noi fiinta umana participand la cununie mixta: ortodoxa cu protestant, efectuata de preot ortodox?!? Se pare ca s-a dat drumul la astfel de cununii... ni s-a spus sa participam la viata religioasa a parohiei, mireasa fiind ortodoxa, deci sa mergem si noi la cununie.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2009, 19:53:28
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Ma intreb in ce masura vom saraci noi fiinta umana participand la cununie mixta: ortodoxa cu protestant, efectuata de preot ortodox?!? Se pare ca s-a dat drumul la astfel de cununii... ni s-a spus sa participam la viata religioasa a parohiei, mireasa fiind ortodoxa, deci sa mergem si noi la cununie.
Era o intrebare...deci astept inca raspuns, de cum e corect a proceda atunci cand suntem invitati de paroh la asemenea nunti mixte, care au loc la noi in biserica.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 01:49:39
logos logos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.06.2008
Smile

Dintr-un citat dat de emanuel2007 dintr-un sfânt la 1779 parcă:
Citat:
"Antihristul e unul papa, iar nu altul (adicã turcul n.n.) cel care e în capul nostru. Întelegeti cine, fãrã sã-i spun numele."
Interesant avansul tău, emanuel 2007!
Zici că ai ajuns tu să crezi concluzia acestuia și anume că papa e Anticristul?

Păi cum rămâne cu cipurile în acest caz?

Nu ești consecvent în pledoariile tale, domnule!
Cu bine! :)
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 02:22:08
logos logos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.06.2008
Implicit

Și cum rămâne cu autoritatea acelui sfânt mai sus citat?
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 08:56:39
bmd
Guest

Implicit

Exista vamesi si exista farisei. Primul a intrat in templu sa se roage smerit celalalt a intrat sa se laude. Eu nu stiu de ce intrati voi intr-o biserica (alta decit ortodoxa) sau moschee. Eu cind intru intr-o biserica sau trec pe linga una care are o cruce pe turla imi fac cruce si ma gindesc ca acolo este Dumnezeu laudat! Deseori m-am rugat in biserici protestante, catolice sau in moschee. Te poti ruga oriunde si chiar trebuie sa o faci tot timpul............Unde mai pui ca majoritatea bisericilor pe care le vizitam dateaza dintro perioada cind Biserica nu se scindase. DAr chia daca ar fi din alta perioada sau chiar daca ar fi moschee oamenii au construit-o ca sa-l laude pe Dumnezeu. Ca nu il inteleg pe Dumnezeu ca noi ...de asta vor da seama la Judecata daca este o gresala .Nu-i judec eu!
Daca intrii intr-un lacas de cult (al altei confesiuni decit ortodoxa) plin de fumuri ca tu ai credinta adevarata, cit de mult gresesc ceilalti, ce rataciti sint ei in comparatie cu tine samd mi se pare ca te asemeni f. mult fariseului.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 00:16:43
mirelat
Guest

Implicit

ca sa raspund la intrebarea care da titlul topicului: eu una n-as intra in alte biserici, lacase de cult ne-ortodoxe, pentru simplul motiv ca nu m-as simti acasa... oricum, pana acum acum n-am fost in "vizita" decat la fratii nostri catolici. si adevarul este ca n-am simti caldura si linistea pe care o simt in bisericile noastre, la liturghiile noastre. si apropo de ce zicea Marius, nu m-am dus acolo cu fumuri, ci pur si simplu prin forta imprejurarilor, cautand un coltisor din acel acasa.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 00:22:46
alx alx is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Cand mananci ceva ce iti place, e bine, dar cand incerci sa mananci ceva pe care il consideri din start rau/neplacut, cum sa ai placere? Ceea ce vreau sa spun e ca, in cea mai mare parte, senzatia de "neacasa" a fost creata de modul in care privesti aceste lucruri. Trebuie sa fie si ceva, catusi de putin, pe acolo frumos, placut, nu?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa despre alte biserici catalin2 Despre Biserica Ortodoxa in general 26 26.08.2011 20:17:11
De ce femeile, in acel period a lunei, nu pot intra in Biserica? Bast-et Generalitati 9 12.07.2010 20:18:54
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48