![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai vrut sa scot in evidenta lipsa de onestitate a domnilor Ovidiu-s si Iustin, prin faptul ca ii intereseaza si cauta "infometati" numai articole denigratoare la adresa adventistilor. Una din cele mai importante "surse de inspiratie" a dumnealor sunt scrierile lui D.M. Canright (campion in campania de lovire a adventistilor). Daca tot au gasit niste invataturi pretioase in scrierile acestui om, de ce nu posteaza si scrierile cu caracter laudativ la adresa adventistilor (scrise de aceeasi persoana- D.M. Canright)? Cam asta am vrut sa spun. Nu m-am grabit sa-i laud pe adventisti. Daca dvs. ati gasit in postarea mea un prilej de a va lauda biserica din care faceti parte, dati-i drumul. Laudati-va. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De aceea atatea NEAMURI,pentru ca atunci cand citesc nu s-au interesat de TIMPUL in care s-a scris cartea, citeaza din carti ca si cum APOSTOLUL ar fi vrut sa spuna la fel ca EI. Epistolele sunt :-1)explicari pe intelesul destinatarilor a EVANGHELIEI,sau a PREDANIILOR care au ajuns pana la ei----Cati ani a petrecut Iisus pe pamant? si cand s-a scris prima carte a NT.? Epistolele la cati ani dupa inaltarea Domnului la cer? -2)invataturi cu scop de indreptare(ex:Romanni ,Evrei,Tesaloniceni,I corinteni etc) sau de intarire a unor PERSONE sau comunitati (II corinteni,Timotei,Tit,etc) A scris Iisus vreo carte? Dece in Evanghelii intr-un loc Iisus vorbeste la PREZENT,in alt loc cineva vorbeste despre EL? Crezi ca Evangheliile relateaza evenimentele in MOD CURSIV? Adica crezi ca n-ar mai fi si alte lucruri si invataminte lasate de Iisus? Daca ar fi sa luam totul mot-a-mot atunci cred ca ar trebui sa lasam EPISTOLELE la o parte si sa ne axam doar pe evanghelii...daca le luam in considerare si pe acestea ar trebui sa mergem sa luam si scrierile sfintilor parinti care au trait fie in timpul primului sec crestin ,fie a celor din sec urmatoare. CRED CA IN FIECARE ZI AR PUTEA SA SE NASCA CEVA NOU si MAI ATRACTIV. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi avem probleme cu trairea crestina. Iar judecata se va face "dupa binele sau raul pe care-l facem"(2 Corinteni 5:10). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De unde vine cunostinta despre BINE si RAU decat din trairea crestina.Un om cu o inalta traire cunoaste atunci cand a facut ceva bine sau rau isi da seama.Trebuie sa stie omul ce are de facut pentru mantuirea lui...ce frumos ar fi daca printr-un ...da Doamne eu cred in Tine! am fi mantuiti...cine nu crede in Domnul? dar cine face ceea ce zice El!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Baieti si fete,
In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor. Biserica adevarata este cea din apocalipsa 14:12, scolo scrie clar credinta si poruncile. Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi. De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi. Si sa stiti ceva ca orice biserica care il are pe ISUS Hristos si pazeste poruncile este biserica lui Dumnezeu, dar voi credeti ca aveti adevarul. Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada si chiar daca un inger din ceruri s-ar cobora si va va invata o alta evanghelie diferita de cea propovaduita de noi sa fie anatema. Domnul sa va binecuvinteze si a aveti si voi pe ISUS in inima si mintea voastra nu doar in vorbe, trebuie sa se vada ca ISUS domneste in viata vostra, altfel credeti degeaba. Valentin Dumitru |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor. Biserica adevarata este cea din apocalipsa 14:12, scolo scrie clar credinta si poruncile. Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi. De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi. Si sa stiti ceva ca orice biserica care il are pe ISUS Hristos si pazeste poruncile este biserica lui Dumnezeu, dar voi credeti ca aveti adevarul. Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada si chiar daca un inger din ceruri s-ar cobora si va va invata o alta evanghelie diferita de cea propovaduita de noi sa fie anatema. Domnul sa va binecuvinteze si a aveti si voi pe ISUS in inima si mintea voastra nu doar in vorbe, trebuie sa se vada ca ISUS domneste in viata vostra, altfel credeti degeaba. Valentin Dumitru |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html Citat:
Citat:
Deut.18.22 "Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el". Iezechiel 13.3 " vai celor ce profețesc din propria lor inimă fără să vadă nimic"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ultima parte a activitatii lui, a trecut la o alta confesiune religioasa si ocupatia sa de baza nu mai era transmiterea de mesaje crestine ci barfa si minciunile la adresa Ellenei White si a bisericii adventiste. A intrat intr-o cadere libera din care nu si-a mai revenit. Si-a manifestat regretul, dar se pare ca era prea tarziu. Depasise o anumita limita, doar de Dumnezeu stiuta. Va asemanati cu D.M.Canright. Aveti si o "semnatura" care vorbeste despre pasiunea dvs. "Succes" . Am glumit. Nu va doresc asa ceva ca stiu unde duce. Referitor la Ellen White: nu stiu de ce lumea o vrea infailibila. Ca orice om si profet, a facut si unele greseli (nu cred ca-mi puteti da vre-un nume de om a lui Dumnezeu, fara greseala). Ba i se mai pun in carca si o multime de greseli pe care nu le-a facut. Daca tot va pasioneaza subiectul Ellen White, va dau o metoda sigura sa verificati daca profetiile ei se implines. Cu zeci de ani in urma, Ellen White a prevazut ceva ce era imposibil de conceput la vremea aceea: unirea Romei (papalitatea) cu America protestanta si darea unei legi duminicale. Priviti un pic prin istoria ultimilor ani si urmariti incontinuare evenimentele ce urmeaza. Cred ca nu veti avea mult de asteptat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inainte de a face afirmatii despre biserica adventista sa ne gandim intai daca biserica ortodoxa are vreo istorie bazata pe apostoli. In primul rand ei se rog la icoane cu toate ca biblia spune in exodul 20 sa nu ne inchinam la nici o infatisare care este sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele de mai jos decat pamantul....continuarea nu o mai zic ca ar ranii si mai rau. In al 2-lea rand va bazati pe traditia sfintilor parinti mai presus de ISUS si Dumnezeu. In al 3-lea rand ati tradus biblia dupa bunul vostru plac. In al 4-lea rand a 10-a parte pe care adventistii o dau la biserica nu ii obliga nimeni sa dea, este principiul biblic. Poti sa fi cea mai mare teoloaga nu poti trece peste biblie. Nu se primesc fonduri din afara asa cum crezi, sursa de venit este deci zeciuiala care este un principiul biblic - studiaza. In al 4-lea rand popa nu-mi iarta mie pacatele, Isus este singurul mijlocitor-citeste evrei. In al 5-lea rand voi va rugati pentru morti ca Dumnezeu sa-i ierte ceea ce contrazice biblia. CE sa zic sunt multe de spus dar sa stiti ca biserica adevarata este bazata pe sfinti, si sfinti pazesc poruncile si tin credinta lui Hristos.- apoc. 14:12. Daca nu studiezi s-ar putea sa nu mai gaseti adevarul niciodata sau ti-e frica sa nu tradezi credinta parintilor ale caror oase vindeca omenirea? Hmm, roaga-te sa-ti descopere Dumnezeu adevarul, care este unul singur ISUS Hristos, nu popa si nu traditia sfintilor parinti. Nu mai zic despre ziua de odihna ca si ea e tot in porunci. Asa ca ai grija ce afirmatii faci ca sa nu te arzi cu adevarul Domnul sa te binecuvinteze. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|