Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2009, 10:54:21
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Stii ce-mi place? atunci cand vreti sa aratati un trecut al unei persoane care a facut ceva bun pt cultul respectiv(asa cum este si cu faimoasa CLARVAZATOARE) veniti si ne puneti in fata 2-3 carti care "scot" in evidenta ceva bun.
CAND ORTODOXIA VINE SI VA PUNE IN FATA MII DE CARTI FIE CA VB DESPRE VIATA CUIVA,FIE CA SUNT CARTI CE CUPRIN INVATATURI ALE TEZAURULUI ORTODOX,VOI VENITI SI SPUNETI...NOI CREDEM IN BIBLIE? CINE SUNT ASTIA? PAI SUNT "OAMENI CA NOI".
De ce sa dam crezare acestor 2-3 carti care vor sa scoata in evidenta facilitatile cultului?
2-3 pe langa peste 1000 carti , he...he...hei.
Am facut referire la 2 lucrari ,cu caracter laudativ la adresa lui Ellene White, ale lui D.M. Canright. Voiam sa scot in evidenta lipsa de credibilitate a acestui om care toata viata a oscilat intre laude si denigrari (pe aceeasi tema), la adresa unei persoane sau a unui grup religios.

Am mai vrut sa scot in evidenta lipsa de onestitate a domnilor Ovidiu-s si Iustin, prin faptul ca ii intereseaza si cauta "infometati" numai articole denigratoare la adresa adventistilor. Una din cele mai importante "surse de inspiratie" a dumnealor sunt scrierile lui D.M. Canright (campion in campania de lovire a adventistilor). Daca tot au gasit niste invataturi pretioase in scrierile acestui om, de ce nu posteaza si scrierile cu caracter laudativ la adresa adventistilor (scrise de aceeasi persoana- D.M. Canright)?

Cam asta am vrut sa spun. Nu m-am grabit sa-i laud pe adventisti.

Daca dvs. ati gasit in postarea mea un prilej de a va lauda biserica din care faceti parte, dati-i drumul. Laudati-va.
Vechi 13.02.2009, 13:31:26
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
.

]"Credinta, daca n-are fapte este moarta"[/b] (Iacov 2:17).
"Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18)
Faptele sunt o urmare a credintei in jerfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Oricat bine as face eu pe lumea asta, tot nu pot sa-I multumesc indeajuns lui Dumnezeu pentru darul Sau imens. "Orice fapta buna... aceea sa va insufleteasca"(Filipeni 4:8). Mai mult: "Cine stie sa faca bine si nu face, savarseste un pacat"(Iacov 4:17)

Sper ca ati inteles corect. Noi nu ne mantuim prin fapte (Efeseni 2:8,9). Daca ar fi asa nu am mai avea nevoie de jertfa Mantuitorului.
Nu cred sub nici o forma in predestinatie. Cred in libertatea omului de a alege. Libertate pe care i-a dat-o Dumnezeu.
)
PUTEM CONTINUA LA NESFARSIT CU CITATELE CA SA ARGUMENTAM O PARERE.CEL MAI BINE AR FI CA INAINTE DE A CITI TOATA BIBLIA SA CITESTI INAINTE DE FIECARE CARTE A NT. SI CATEVA INFORMATII CU PRIVIRE LA scopul si destinatarii SCRIERII RESPECTIVE,(epistola catre I Corinteni a fost scrisa de Pavel intrucat localnicii practicau un pacat...INCESTUL) Stii ca au mai fost si alte scrieri ale NT.(ex.:epistola catre Laodiceeni,a lui Pavel)=>de ce nu poate acolo ar exista raspunsul la intrebarile voastre???
De aceea atatea NEAMURI,pentru ca atunci cand citesc nu s-au interesat de TIMPUL in care s-a scris cartea, citeaza din carti ca si cum APOSTOLUL ar fi vrut sa spuna la fel ca EI.
Epistolele sunt :-1)explicari pe intelesul destinatarilor a EVANGHELIEI,sau a PREDANIILOR care au ajuns pana la ei----Cati ani a petrecut Iisus pe pamant? si cand s-a scris prima carte a NT.? Epistolele la cati ani dupa inaltarea Domnului la cer?
-2)invataturi cu scop de indreptare(ex:Romanni ,Evrei,Tesaloniceni,I corinteni etc) sau de intarire a unor PERSONE sau comunitati (II corinteni,Timotei,Tit,etc)
A scris Iisus vreo carte? Dece in Evanghelii intr-un loc Iisus vorbeste la PREZENT,in alt loc cineva vorbeste despre EL? Crezi ca Evangheliile relateaza evenimentele in MOD CURSIV? Adica crezi ca n-ar mai fi si alte lucruri si invataminte lasate de Iisus?
Daca ar fi sa luam totul mot-a-mot atunci cred ca ar trebui sa lasam EPISTOLELE la o parte si sa ne axam doar pe evanghelii...daca le luam in considerare si pe acestea ar trebui sa mergem sa luam si scrierile sfintilor parinti care au trait fie in timpul primului sec crestin ,fie a celor din sec urmatoare.
CRED CA IN FIECARE ZI AR PUTEA SA SE NASCA CEVA NOU si MAI ATRACTIV.
Vechi 13.02.2009, 13:47:32
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
PUTEM CONTINUA LA NESFARSIT CU CITATELE CA SA ARGUMENTAM O PARERE.CEL MAI BINE AR FI CA INAINTE DE A CITI TOATA BIBLIA SA CITESTI INAINTE DE FIECARE CARTE A NT. SI CATEVA INFORMATII CU PRIVIRE LA scopul si destinatarii SCRIERII RESPECTIVE,(epistola catre I Corinteni a fost scrisa de Pavel intrucat localnicii practicau un pacat...INCESTUL) Stii ca au mai fost si alte scrieri ale NT.(ex.:epistola catre Laodiceeni,a lui Pavel)=>de ce nu poate acolo ar exista raspunsul la intrebarile voastre???
De aceea atatea NEAMURI,pentru ca atunci cand citesc nu s-au interesat de TIMPUL in care s-a scris cartea, citeaza din carti ca si cum APOSTOLUL ar fi vrut sa spuna la fel ca EI.
Epistolele sunt :-1)explicari pe intelesul destinatarilor a EVANGHELIEI,sau a PREDANIILOR care au ajuns pana la ei----Cati ani a petrecut Iisus pe pamant? si cand s-a scris prima carte a NT.? Epistolele la cati ani dupa inaltarea Domnului la cer?
-2)invataturi cu scop de indreptare(ex:Romanni ,Evrei,Tesaloniceni,I corinteni etc) sau de intarire a unor PERSONE sau comunitati (II corinteni,Timotei,Tit,etc)
A scris Iisus vreo carte? Dece in Evanghelii intr-un loc Iisus vorbeste la PREZENT,in alt loc cineva vorbeste despre EL? Crezi ca Evangheliile relateaza evenimentele in MOD CURSIV? Adica crezi ca n-ar mai fi si alte lucruri si invataminte lasate de Iisus?
Daca ar fi sa luam totul mot-a-mot atunci cred ca ar trebui sa lasam EPISTOLELE la o parte si sa ne axam doar pe evanghelii...daca le luam in considerare si pe acestea ar trebui sa mergem sa luam si scrierile sfintilor parinti care au trait fie in timpul primului sec crestin ,fie a celor din sec urmatoare.
CRED CA IN FIECARE ZI AR PUTEA SA SE NASCA CEVA NOU si MAI ATRACTIV.
protestantii ar trebui sa studiezi canonul Noului Testament (cum s-a format el, etapele prin care a trecut etc.) si o sa vada ca principiul Sola Scriptura cade.
Vechi 13.02.2009, 14:21:12
Banned

Implicit

Citat:
D-le Geony, nu cu studiul au probleme adventistii. Daca s-ar da mantuirea dupa cunostintele teologice, adventistii ar fi asigurati.

Noi avem probleme cu trairea crestina. Iar judecata se va face "dupa binele sau raul pe care-l facem"(2 Corinteni 5:10).
Vechi 13.02.2009, 15:13:24
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
D-le Geony, nu cu studiul au probleme adventistii. Daca s-ar da mantuirea dupa cunostintele teologice, adventistii ar fi asigurati.

Noi avem probleme cu trairea crestina. Iar judecata se va face "dupa binele sau raul pe care-l facem"(2 Corinteni 5:10).
Atunci ar trebui sa spunem: "NU BIBLIA NE MANTUIESTE!!!"Daca nu avem cunostinte despre calea mantuitoare (=cunostinte teologice) apoi ce ne mantuieste?
De unde vine cunostinta despre BINE si RAU decat din trairea crestina.Un om cu o inalta traire cunoaste atunci cand a facut ceva bine sau rau isi da seama.Trebuie sa stie omul ce are de facut pentru mantuirea lui...ce frumos ar fi daca printr-un ...da Doamne eu cred in Tine! am fi mantuiti...cine nu crede in Domnul? dar cine face ceea ce zice El!!!!
Vechi 23.02.2009, 11:39:53
valentin_dumitru2007 valentin_dumitru2007 is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Smile Adventist

Baieti si fete,
In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor.
Biserica adevarata este cea din apocalipsa 14:12, scolo scrie clar credinta si poruncile.
Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi.
De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi.
Si sa stiti ceva ca orice biserica care il are pe ISUS Hristos si pazeste poruncile este biserica lui Dumnezeu, dar voi credeti ca aveti adevarul.
Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada si chiar daca un inger din ceruri s-ar cobora si va va invata o alta evanghelie diferita de cea propovaduita de noi sa fie anatema.
Domnul sa va binecuvinteze si a aveti si voi pe ISUS in inima si mintea voastra nu doar in vorbe, trebuie sa se vada ca ISUS domneste in viata vostra, altfel credeti degeaba.

Valentin Dumitru
Vechi 23.02.2009, 11:41:40
Banned

Smile Reply

Citat:
În prealabil postat de cocosatul Vezi mesajul
[b]intreabarea mea adventistii astea am inteles ca au multe preziceri despre venirea lui HRISTOS dar problema e ca vb cu un adventist si el crede in credinta lui desi sincer io nu prea ii vad ... istoria ..au aparut de putin timp ... unde gasesc ceva date exacte despre ei ? sa ii arat la adventist calea cea buna
Baieti si fete,
In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor.
Biserica adevarata este cea din apocalipsa 14:12, scolo scrie clar credinta si poruncile.
Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi.
De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi.
Si sa stiti ceva ca orice biserica care il are pe ISUS Hristos si pazeste poruncile este biserica lui Dumnezeu, dar voi credeti ca aveti adevarul.
Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada si chiar daca un inger din ceruri s-ar cobora si va va invata o alta evanghelie diferita de cea propovaduita de noi sa fie anatema.
Domnul sa va binecuvinteze si a aveti si voi pe ISUS in inima si mintea voastra nu doar in vorbe, trebuie sa se vada ca ISUS domneste in viata vostra, altfel credeti degeaba.

Valentin Dumitru
Vechi 23.02.2009, 14:29:32
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin_dumitru2007
Baieti si fete, In primul rand si inainte de a face afirmatii despre adventisti sa ne uitam un pic la istoria lor si a ne uitam la barna din ochiul ortodoxilor si nu la paiul din ochiul adventistilor.
Exact, să ne uităm la istoria adventiștilor:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html

Citat:
Poruncile sunt 10 si nu cum sunt la voi.De exemplu porunca a 2-a si a 4-a voi nu o luati In calcul, asta ca principia in biserica, iar ca invatatura numai zic, la voi traditia este mai presus de biblie, iar traducerile le-ati facut cum ati vrut voi.
Ce știi tu despre ortodocsi? Ce auzi de la Adunare? Că ortodocșii țin o zi "păgână", adica duminica și se inchină la icoane pe care voi le vedeți ca idoli?

Citat:
Biserica adventistă nu il are pe Hristos, Biserica adventistă se fondează pe falsele profeții ale Ellenei White, ale lui James White și William Miller. Biserica adventistă are tradițiile antibiblice și demonice inițiate de aceștia: cinstirea sâmbetei, respingerea icoanelor ca fiind idolatrie, zeciuiala, negarea existenței sufletului după moarte, negarea iadului etc.
Deut.18.22 "Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".
Iezechiel 13.3 " vai celor ce profețesc din propria lor inimă fără să vadă nimic"
Vechi 23.02.2009, 18:37:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Exact, să ne uităm la istoria adventiștilor:
http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html
Domnule Ovidiu-s, v-ati ales un mentor pe potriva: D.M.Canright. Un om care toata viata lui a fost un oscilant. In unele lucrari a adus elogii Ellenei White. Dupa ce a primit unele mustrari, a trecut la denigrari. Omul acesta era o valoare din punct de vedere intelectual. Stia lucrul acesta si i s-a urcat la cap. Dupa unele prezentari reusite, cu public, si-a manifestat parerea de rau ca mesajul adventist este prea incomod (asa si este) pentru a-i permite sa-si etaleze valoarea. Mandria il cuprinsese.

In ultima parte a activitatii lui, a trecut la o alta confesiune religioasa si ocupatia sa de baza nu mai era transmiterea de mesaje crestine ci barfa si minciunile la adresa Ellenei White si a bisericii adventiste. A intrat intr-o cadere libera din care nu si-a mai revenit. Si-a manifestat regretul, dar se pare ca era prea tarziu. Depasise o anumita limita, doar de Dumnezeu stiuta.

Va asemanati cu D.M.Canright. Aveti si o "semnatura" care vorbeste despre pasiunea dvs. "Succes" . Am glumit. Nu va doresc asa ceva ca stiu unde duce.

Referitor la Ellen White: nu stiu de ce lumea o vrea infailibila. Ca orice om si profet, a facut si unele greseli (nu cred ca-mi puteti da vre-un nume de om a lui Dumnezeu, fara greseala). Ba i se mai pun in carca si o multime de greseli pe care nu le-a facut.

Daca tot va pasioneaza subiectul Ellen White, va dau o metoda sigura sa verificati daca profetiile ei se implines. Cu zeci de ani in urma, Ellen White a prevazut ceva ce era imposibil de conceput la vremea aceea: unirea Romei (papalitatea) cu America protestanta si darea unei legi duminicale. Priviti un pic prin istoria ultimilor ani si urmariti incontinuare evenimentele ce urmeaza. Cred ca nu veti avea mult de asteptat.
Vechi 23.02.2009, 18:42:35
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc Vezi mesajul
Iti dau cateva detalii legate de ce cred ei, dar te-as sfatui sa nu te apuci sa discuti cu ei. Sunt destul de violenti in modul in care isi marturisesc punctul lor de vedere. Eu am avut diferite experiente de genul asta. Si daca nu se descurca in unul sau doi, te trezesti ca vin peste tine cu gramada, doar, doar, mai prind un suflet sa-l rataceasca.

Deci adventistii sunt o secta neo-protestanta. "Adventus" inseamna "revenire" sau " a doua venire". De aceea, adventistii vorbesc de intoarcerea lui Iisus pentru intemeierea imparatiei sale. Aceasta idee a fost sustinuta de americanul William Miller (1782-1849), care a si stabilit pentru anii 1843-1844 data celei de-a doua veniri, profetie care nu s-a adeverit. Evident!!! Mai tarziu, Hiram Edson si in special sotii James si Ellen White au raspandit aceasta credinta...erezie in toata regula.

Inceputul existentei bisericii adventiste (de ziua a saptea) a fost marcat in tara noastra de anul 1870, odata cu vizita pastorului polonez (fost preot catolic) Chehonsky. Pana la primul razboi mondial existau un numar restrans de comunitati adventiste (Pitesti, Bucuresti, Sarighiol, Sibiu, Cluj etc.) cu credinciosi in majoritate de nationalitate germana. Occidentul ne-a livrat in Romania toata "pleava cea vestita a intregului Apus", ca sa distruga credinta ortodoxa intemeiata de la inceputul crestinismului, pe care poporul nostru a pastrat de multe ori cu pretul vietii. In ciuda opresiunii si a interdictiei din partea statului, Biserica Adventista s-a extins. Clar, ca au fonduri din afara!!! Si mi se pare ca cer si 10% din veniturile oamenilor (asa mi se pare, nu sunt 100% sigura). In general, ereticii merg pe acest principiu de zeciuiala.

Caracteristicile doctrinare ale bisericii adventiste sunt urmatoarele:
- Ei zic ca Iisus Hristos este singurul preot si mijlocitor intre Dumnezeu si om. Mai zic ca El a lucrat mantuirea la Golgota iar acum, in templul din cer, o desavarseste. Ciudatenii... Ei nu cred in Maicuta Domnului (desi ea a fost cea care i-a zis Arhanghelului Gabriel "Fie mie dupa cuvantul tau" cand a venit sa o anunte ca-L va naste pe Hristos; daca ea nu ar fi acceptat, oare Hristos mai venea?). Nu cred nici in Sfinti, nici in venerarea icoanelor;
- Considera ca a doua venire a lui Isus este singura solutie pentru problemele omenirii. Ea va avea loc in curand zic ei...dar de fapt, au prezis de nu stiu cate ori ca vine si n-a mai venit. Daca chiar sunt atat de cunoscatori, cum pot sa se insele in privinta asta?! Si apoi venirea asta nu ar trebui si ei sa o inteleaga ca e venire in inima lor, schimbare a vietii spre Adevar, nu faptul ca Hristos se prezinta vrand-nevrand pe pamant fortat de adventisti?!
- Ei cred ca nemurirea apartine numai lui Dumnezeu si ca din cauza pacatului, omul este supus mortii. Considera ca moartea este un somn, in timpul caruia omul este cu totul inconstient. Aberant. Sunt atatea marturii ale vietii de dupa moarte, ale vietii vesnice. Iar noi ortodocsii stim ca Dumnezeu L-a trimis pe Mantuitorul nostru sa ne ajute sa mergem spre asemanarea cu El si sa avem viata vesnica;
- Nu recunosc Tainele bisericesti;
- Nu admit ierarhia bisericea&sca;
- Actele lor de cult sunt : Cina Domnului, casatoria, botezul, dar nu sunt considerate taine. Ei merg la Cina Domnului (Sf. Imparatasanie la noi) dupa ce au mancat, au avut nu conteaza ce viata, fara pregatire, fara nimic. Adica te duci la Dumnezeu in vizita cu mainile in buzunar si cu pantofii mizerabili;
- Botezul il practica (dar nu ca taina) la majorat, ca sa decida adultul ce face. Dar ce se intampla cu copiii care pot sa moara pana atunci? Si de ce sa-l lipsim pe bietul copilas de intalnirea cu Hristos. Eu ca ortodoxa vreau sa-mi duc copiii (daca o sa-i am) sa-i impartasesc la fiecare Sf. Liturghie, nu sa astept majoratul lui.
- Practica "preotia universala", adica orice credincios poate citi si interpreta Biblia dupa cum vrea. Ei fac asta fiindca au senzatia ca au harul care ii inspira. Cumplit mestesug de mandrie... Sf. Serafim de Sarov, cand a pierdut harul, a stat 3 ani in rugaciune ca sa-l redobandeasca, iar ei cred ca la ei harul sufla in toate directiile de te ia pe sus.

Cam astea sunt cele mai importante aspecte. De fapt, au lovit in toata atitudinea crestin-ortodoxa (chiar si catolica). Dar sa speram ca Dumnezeu ii va scoate din invartosarea inimii si ii va face sa analizeze putin si ce spun altii, ca poate astfel vor intelege cine e Dumnezeu, cum S-a nascut Mantuitorul si de catre cine, de ce lumina sfanta se pogoara de Pasti numai la ortodocsi, de ce Sfintii sunt facatori de minuni, de ce e nevoie si de post, de infranare, de smerenie, de ce nu interpretam Sfanta Scriptura numai dupa parerea noastra, etc.

Noi sa ne rugam pt luminarea lor!

Cu drag,
Elena
Dragii mei,

Inainte de a face afirmatii despre biserica adventista sa ne gandim intai daca biserica ortodoxa are vreo istorie bazata pe apostoli.
In primul rand ei se rog la icoane cu toate ca biblia spune in exodul 20 sa nu ne inchinam la nici o infatisare care este sus in ceruri sau jos pe pamant sau in apele de mai jos decat pamantul....continuarea nu o mai zic ca ar ranii si mai rau.
In al 2-lea rand va bazati pe traditia sfintilor parinti mai presus de ISUS si Dumnezeu.
In al 3-lea rand ati tradus biblia dupa bunul vostru plac.
In al 4-lea rand a 10-a parte pe care adventistii o dau la biserica nu ii obliga nimeni sa dea, este principiul biblic. Poti sa fi cea mai mare teoloaga nu poti trece peste biblie. Nu se primesc fonduri din afara asa cum crezi, sursa de venit este deci zeciuiala care este un principiul biblic - studiaza.
In al 4-lea rand popa nu-mi iarta mie pacatele, Isus este singurul mijlocitor-citeste evrei.
In al 5-lea rand voi va rugati pentru morti ca Dumnezeu sa-i ierte ceea ce contrazice biblia.
CE sa zic sunt multe de spus dar sa stiti ca biserica adevarata este bazata pe sfinti, si sfinti pazesc poruncile si tin credinta lui Hristos.- apoc. 14:12.
Daca nu studiezi s-ar putea sa nu mai gaseti adevarul niciodata sau ti-e frica sa nu tradezi credinta parintilor ale caror oase vindeca omenirea? Hmm, roaga-te sa-ti descopere Dumnezeu adevarul, care este unul singur ISUS Hristos, nu popa si nu traditia sfintilor parinti.
Nu mai zic despre ziua de odihna ca si ea e tot in porunci.
Asa ca ai grija ce afirmatii faci ca sa nu te arzi cu adevarul
Domnul sa te binecuvinteze.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Convertirea unui adventist la ortodoxie kesarion_breb Secte si culte 12 02.08.2010 16:33:30