24.02.2009, 18:02:27
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.02.2009
|
|
Citat:
În prealabil postat de vasinec
V-am mai raspuns, de curand la aceasta intrebare (pe topicul "Experiente cu protestanti"). Repostez raspunsul:
D-le Geony, in ironia dvs. aveti, in parte, dreptate. In lumea protestanta circula un soi de doctrina, pe care adventistii o numesc, tot ironic, doctrina "harului ieftin". Nu impartasim aceasta doctrina.
Suntem constienti ca mantuirea vine prin credinta in jertfa Domnului Iisus Hristos, dar judecata se va face prin faptele credintei.
"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat p singurul sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16) - Mantuirea vine prin credinta.
Dar credinta genereaza fapte (altfel este doar o credinta falsa).
"Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecat a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut cand traia in trup" (2 Corinteni 5:10)
"Credinta fara fapte este zadarnica. Iti voi arata credinta mea din faptele mele" (Iacov 2:18,20).
Sa nu cadem in greseala sa facem fapte bune ca sa fim mantuiti. "Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni"(Efeseni 2:8,9) Facem fapte bune din dragoste pentru Dumnezeu, care ne-a oferit darul de nepretuit (si nemeritat) al vietii vesnice. Cu faptele noastre nu ne vom castiga mantuirea niciodata. Faptele noastre sunt un mod de a ne arata dragostea.
Adventistii respecta celelalte confesiuni protestante sau neo-protestante, dar nu se identifica cu ele. Daca tot dialogati cu un adventist, va rog, referitiva la "ratacirile" specifice adventistilor.
|
Din toate astea rezulta ca iti trebuie doar CREDINTA LUCRATOARE si esti MANTUIT...asa este?
|