Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2009, 00:31:48
mirelat
Guest

Implicit

bineinteles ca si pe acolo este cate ceva frumos si placut... dar asta nu este suficient sa te faca sa te simti acasa. si cum spuneam, n-am intrat acolo cu prejudecati. eu ca ca este o realitate ca bisericile catolice sunt mult mai reci si mai distante decat cele ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 13:01:40
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.01.2009
Locație: in the Jungle,the mighty Jungle
Religia: Catolic
Implicit

si eu am fost in biserici ortodoxe si nu m-am simtit ca acasa, cu toate ca sunt foarte frumoase parca lipsea ceva, m-am gandit ca-s prea obisnuit cu bisericile catolic ca sa ma simt acasa si in altele,

faptul ca tu zici ca bisericile catolice is mai reci mi se pare doar jignire sublima la adresa catolicilor care in mod normal as ignora-o.

“Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sf. Augustin
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 20:58:30
bmd
Guest

Implicit

Da Mihai tu ai dreptate si eu te cred ca-i asa cum spui tu. Eu insa nu vorbesc de sentimentul de acasa pe care-l are vulpea in vizuina ei sau pasarea in cuibul ei ci de un altfel de acasa! Acel acasa care il face pe un catolic sa simta ca a ajuns acasa intr-o biserica ortodoxa ! NU pe fiecare catolic desigur. Si exemplu nu-i unul rauvoitor ci efectiv persoana de care vorbesc exista.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:08:46
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Implicit

pai daca ii catolic nu cred ca se simte mai acasa decat intr-o biserica din care face parte, si mie imi plac bisericile ortodoxe sunt locuri mai retrase in care te poti ruga linistit, si icoanele ortodoxe is foarte frumoase ii placut sa stai in preajma lor, dar stii cum e "nicaieri nu-i ca acasa".

Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:27:12
bmd
Guest

Implicit

Si daca-ti dau numele pe privat, la aceasta femeie care nici macar nu auzise de ortodoxism peste 40 de ani darmite sa fi intrat intr-o biserica ortodoxa...o sa ma crezi? Ceva imi spune ca nu.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 21:31:38
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Implicit

probabil, nu-mi zici lucruri chiar imposibile, desi daca-i din Romania si nu o auzit de ortodoxism mi se pare putin probabil sa fie asa, dar nu imposibil.

Reply With Quote
Vechi 22.02.2009, 23:16:04
bmd
Guest

Implicit

Este venita in Romania dintr-o tara occidentala
Reply With Quote
Vechi 23.02.2009, 15:15:34
Mihai3 Mihai3 is offline
Senior Member

Implicit

asta-i foarte posibil, dar daca nu a auzit de crestinismul ortodox , pai , ...

Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 18:42:38
bmd
Guest

Implicit

pai...?
Mihai sint f. multi care n-au auzit in viata lor de ortodoxie. De aceea mi se par f. amuzante discutiile unde ortodoxia este in pericol de a fi "asimilata" ba de unii ba de altii.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 23:13:37
gaborlayos's Avatar
gaborlayos gaborlayos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Este venita in Romania dintr-o tara occidentala
se poate se spune cineva si la mine gaborii ce biserica o avut mai nainte multumim

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa despre alte biserici catalin2 Despre Biserica Ortodoxa in general 26 26.08.2011 20:17:11
De ce femeile, in acel period a lunei, nu pot intra in Biserica? Bast-et Generalitati 9 12.07.2010 20:18:54
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48