Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2009, 19:39:43
Mariusica
Guest

Implicit

Sa inteleg sa daca tu ai aproape 19 ani in lucrare si eu doar 12 esti mai cunoscator, sau ar trebui sa ma plec ca unui frate mai mare?

"NU sunt de folos cuvintele de prisos si nici mandria de a-mi arata cine ai fost!"
Am vrut doar sa arat ca nu sunt unul de pe strada care s-a trezit pe acest forum si s-a gandit sa arunce cu noroi. Daca tu crezi ca a fost mandrie e treaba ta.

"iar apoi ar fi bine sa Ii multumesti lui Dumnezeu pt te-a "luminat" si te-a scos "din ratacire"!!!"
Crede-ma ca asta fac mereu.

"Sa fim SERIOSI!!! In Bucuresti e multa habotnicie si bigotism!!!"
Te refereai la membrii lucrarii din Bucuresti? Pai frate ... eu la cine ma refer?
Problema e ca cei din Bucuresti sunt conducatorii acestei lucrari.
Problema cu interzicerea citirii scrierilor altor parinti a fost una reala. Chiar daca interzicerea era una tacita. Dar la Parintele Cleopa a fost explicita.
Dar nu e vorba doar de cei din Bucuresti. Mai amintesc aici Calarasi si Constanta. Dar mai sunt si altele, astea sunt principale.

"daca nu te-ai lua de mine, nu m-as lua de tine!!!"
Am zis eu ceva de tine? M-am luat eu de tine? Nici macar nu te cunosc.
E adevarat am spus ca nu imi place vehementa ta. Pentru ca nu imi place, pur si simplu. Din acest motiv mi-am facut cont pe acest forum. Ca sa pot sune ce am de spus.

"Rugamintea PORUNCITOARE pe care o pui nu dovedeste diplomatie si smerenie, ci RAUTATE!!!"
Nu neg ca am dat dovada de lipsa de smerenie. Dar sa ma acuzi de rautate?
Asta da dovada de smerenie frate.

"EU te-am INDEMNAT sa te opresti din a vbi de rau atat pe "visarionisti" cat si pe altcineva! oricine ar fi!!!"
La mine este gresita rugamintea "PORUNCITOARE", dar la tine e ingaduit "INDEMNUL" poruncitor? Inteleg perfect.

Frate, prin ceea ce spui nu faci decat sa ma convingi ca am dreptate.
Si crede-ma ca ii multumesc mereu lui Dumnezeu ca am avut taria ca la un moment dat sa spun: pana aici!!!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 19:41:06
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
cine se scuza se acuza!
Ai perfecta dreptate.
Daca mai citeste cineva ce scrii isi da seama.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 19:43:17
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariusica Vezi mesajul
sa inteleg sa daca tu ai aproape 19 ani in lucrare si eu doar 12 esti mai cunoscator, sau ar trebui sa ma plec ca unui frate mai mare?

"nu sunt de folos cuvintele de prisos si nici mandria de a-mi arata cine ai fost!"
am vrut doar sa arat ca nu sunt unul de pe strada care s-a trezit pe acest forum si s-a gandit sa arunce cu noroi. Daca tu crezi ca a fost mandrie e treaba ta.

"iar apoi ar fi bine sa ii multumesti lui dumnezeu pt te-a "luminat" si te-a scos "din ratacire"!!!"
crede-ma ca asta fac mereu.

"sa fim seriosi!!! In bucuresti e multa habotnicie si bigotism!!!"
te refereai la membrii lucrarii din bucuresti? Pai frate ... Eu la cine ma refer?
Problema e ca cei din bucuresti sunt conducatorii acestei lucrari.
Problema cu interzicerea citirii scrierilor altor parinti a fost una reala. Chiar daca interzicerea era una tacita. Dar la parintele cleopa a fost explicita.
Dar nu e vorba doar de cei din bucuresti. Mai amintesc aici calarasi si constanta. Dar mai sunt si altele, astea sunt principale.

"daca nu te-ai lua de mine, nu m-as lua de tine!!!"
am zis eu ceva de tine? M-am luat eu de tine? Nici macar nu te cunosc.
E adevarat am spus ca nu imi place vehementa ta. Pentru ca nu imi place, pur si simplu. Din acest motiv mi-am facut cont pe acest forum. Ca sa pot sune ce am de spus.

"rugamintea poruncitoare pe care o pui nu dovedeste diplomatie si smerenie, ci rautate!!!"
nu neg ca am dat dovada de lipsa de smerenie. Dar sa ma acuzi de rautate?
Asta da dovada de smerenie frate.

"eu te-am indemnat sa te opresti din a vbi de rau atat pe "visarionisti" cat si pe altcineva! Oricine ar fi!!!"
la mine este gresita rugamintea "poruncitoare", dar la tine e ingaduit "indemnul" poruncitor? Inteleg perfect.

Frate, prin ceea ce spui nu faci decat sa ma convingi ca am dreptate.
Si crede-ma ca ii multumesc mereu lui dumnezeu ca am avut taria ca la un moment dat sa spun: Pana aici!!!
sa fii binecuvantat!!!!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 19:52:11
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Daca mai citeste cineva ce scrii isi da seama.
Frate, ma apar asta fac!!! arunca "pietre" cat tine lumea, NU MA DERANJEAZA!!! CE AM SPUS AM SPUS!!! CE SUTIN O TIN TARE!!! atat timp cat pe mine student/invatacel la TEOLGIE nu ma deranjeaza cu nimic si nu gasesc EREZIILE de care te-ai "scuturat", nu am de ce sa imi fac GRIJI!!! EU sunt din BV si situatia e alta decat in celelalte localitati!!! Imi pare rau ca ai avut parte de "sminteli"!
Fii BINECUVANTAT!!!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:00:34
Mariusica
Guest

Implicit

Frate geo.nektarios,
Iti multumesc pentru binecuvantare si sper ca a fost sincera, fara ironie.
Imi cer iertare daca te-am suparat pe tine sau pe altcineva.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Nu vreau sa arunc cu noroi in nimeni.
Cred ca ai o viata placuta lui Dumnezeu. Mai placuta decat a mea cu siguranta.
Probabil ca membrii lucrarii din orasul tau sunt asa cum si-i doreste Dumnezeu.
Dar nu spune ca toti sunt asa. Ca nu este.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:02:41
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Frate, ma apar asta fac!!! arunca "pietre" cat tine lumea, NU MA DERANJEAZA!!! CE AM SPUS AM SPUS!!! CE SUTIN O TIN TARE!!! atat timp cat pe mine student/invatacel la TEOLGIE nu ma deranjeaza cu nimic si nu gasesc EREZIILE de care te-ai "scuturat", nu am de ce sa imi fac GRIJI!!! EU sunt din BV si situatia e alta decat in celelalte localitati!!! Imi pare rau ca ai avut parte de "sminteli"!
Fii BINECUVANTAT!!!
Atunci da-mi voie sustin si eu punctul de vedere.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:16:15
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu spune ca toti sunt asa. Ca nu este.
...am spus si SUSTIN ca NU toti sunt la fel, nici intre visarionisti, nici intre "cleopisti" nici intre "arsenisiti" NICAIERI!!! si am spus ca AM respect si evlavie la TOTI parintii si mai cu seama Pr.Visarion - Mama mea sufleteasca, si P.Teofil Paraian - un "unchi" sufletesc, langa care din mila Domnului am crescut la Mrea Sambata VACANTA de VACANTA de mai bine de 9 ani!!!
NU contest sfintenia vietii nimanui dintre MARII duhovnici (fie adormiti in Domnul fie in viata), dar nici nu exagerez in "INAFAILIBILITATEA" nimanui dintre parintii Bisericii ca sa mi-l fac un "idol" fara de care "nu mai este mantuire"! Fereasca Dumnezeu!!!
As pacatui enorm! Suntem constienti ca suntem oameni! Adam inca IN rai fiind, a cazut! Lucifer, cel mai mare Arhanghel si primul intre ingeri, a cazut! Deci si eu ma tem sa nu cad!!! Cu atat mai mult un mare duhovnic!!! Sfintenia vietii unei persoane nu se demonstreaza numai pe faptele din viata ci si cele dupa MOARTE ba chiar Dumnezeu face cunoscuta aceasta!!! Apoi este BISERICA care prin cercetare CANONICA confirma aceasta!!!

"Binecuvantarea" nu vine din "mandrie" ci din IUBIRE, este si SALUTUL MEU, fratii de pe forum sunt deja obisnuiti cu asta, ba chiar au imprumutat (unii) si ei aceasta forma de salut!!!

Doamne ajuta!!! FII BINECUVANTAT!!!!
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:22:58
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Atunci da-mi voie sustin si eu punctul de vedere.
te-am oprit??? poti sa spui CE vrei dar ITI ASUMI RESPONSABILITATEA atat in fata oamenilor cat si in fata lui Dumnezeu! "vai de cel prin care vine sminteala"!

NU sunt eu STAPANUL fratiei tale, dar din IUBIRE pt Hristos si aproapele te-am rugat sa nu vbesti despre NIMENI de rau ca avem JUDECATA GREA!!! Nici de "visarionisti" nici de oricine altcineva!!! CALCAM porunca HRISTOLOGICA!!! Intelegi???? NU SUNTEM NOI IN MASURA SA CATEGOSRISIM OAMENII NICI SA II ACUZAM DE EREZIE sau alte lucuri ATAT TP CAT SINODUL BOR NU O FACE!!! - de aici forma generala de adresare/exprimare: CINE SUNT EU SA MA RIDIC SI SA FAC ASTFEL DE AFIRMATII DESPRE FRATII MEI DACA SIINODUL NU O FACE???? (deci nu EU, george, ci EU - adica fratia ta si oricare altul dintre noi)

PS: mai bine ne vedem de propriile pacate si asa sa ne asumam RAIUL! AMIN
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:31:04
Mariusica
Guest

Implicit

Sunt perfect de acord cu ce ai spus.
Dar, iarta-ma ca spun asta, si tu ai subscris la "pacatul" pe care il au in general membrii lucrarii.
Daca cineva spune ca lucrurile nu stau prea bine cu aceasta lucrare voi sariti ca arsi si il puneti pe Parintele Visarion ca scut.
Din ce am citit si eu ce sa scris pe aici, nu prea s-a luat nimeni de Parintele Visarion.
Eu cel putin nu cred ca am spus ceva de rau de dansul.
Daca cineva s-ar lua pe nedrept de dansul as avea n argumente cu care sa-l apar.
Dar am ce am cu unii membrii ai acestei lucrari, care din pacate o mai si conduc (din diverse nivele ale ierarhiei pe care o cunosti bine).
Cunosc oameni care au ajuns mari ridicandu-se de langa mine (in sensul ca eram buni prieteni). Si cand spun mari ar trebui sa scriu cu litere cat ecranul asta.
Dar cunosc si persoane care s-au damblagit de cap, in sens psihic, datorita unora pe care i-am mentionat mai sus.
Te rog ma iarta de ti-am adus vreo suparare.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:39:36
geo.nektarios's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
si tu ai subscris la "pacatul" pe care il au in general membrii lucrarii.
te rog fa-ma sa inteleg... despre ce e vb?

Citat:
Dar am ce am cu unii membrii ai acestei lucrari, care din pacate o mai si conduc
bine daca ai ceva cu ei, de ce nu o faci personal cu EI, nu pe forum unde cei mai multi sunt in necunoastinta de cauza si se pot sminti din niste vorbe aruncate aiurea???? mai bine din IUBIRE de aproapele si in virtutea poruncii Hristologice, te-ai ruga pt ei, decat sa ii vb de rau!!!!
De aceea pe mine nu ma intereseaza ce fac unii, ci ma doare si stiu ca daca nu o pot face verbal, II PORT IN RUGACIUNE!!!! Mila lui Dumnezeu, nu cuvantul meu! Fratia ta esti "smintit", daca bagam si eu in seama toate, unde crezi ca ajungeam??? dar efectiv NU m-a interesat, ci am mers INAINTE!!! nu ma mantuiesc ei, de aceea sunt suferind pt unele situatii... MILA lui Dumnezeu...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Visarion Iugulescu mihele_m Intrebari utilizatori 12 21.05.2014 12:12:17
Parintele Visarion MIHAELA095 Generalitati 15 12.05.2014 17:11:12
Ierodiacon Visarion Iugulescu geo.nektarios Generalitati 97 02.06.2012 16:26:27
Visarion Iugulescu vylyca84 Stiri, actualitati, anunturi 10 01.06.2012 15:56:59