Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2009, 22:27:36
gaborlayos's Avatar
gaborlayos gaborlayos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Va credeti o persoana mantuita? Credeti ca o sa ajungeti in RAI sau in IAD?-sunt intrebari la care vreau sa vad cum raspunde un adventist....nu va ispitesc...
baftaloo se poate ca stiu si io ceva de la scriptura zice acolo
che cei buni merge la rai si cei rai merge la iad noo ce spui de treaba asta
Vechi 25.02.2009, 10:45:02
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Va credeti o persoana mantuita? Credeti ca o sa ajungeti in RAI sau in IAD?-sunt intrebari la care vreau sa vad cum raspunde un adventist....nu va ispitesc...
"Pentru ca veti dobandi, ca sfarsit al credintei voastre, mantuirea sufletelor voastre" (1 Petru 1:9)

Sper sa ne intalnim in Imparatia lui Dumnezeu,si sa va dau un raspuns exact.
Vechi 25.02.2009, 13:43:41
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
"Pentru ca veti dobandi, ca sfarsit al credintei voastre, mantuirea sufletelor voastre" (1 Petru 1:9)

Sper sa ne intalnim in Imparatia lui Dumnezeu,si sa va dau un raspuns exact.
VAI..VAI...VAI...CATA AMAGIRE!!!!!!!!!!D-zeu sa aiba mila.
Vechi 25.02.2009, 21:38:14
gaborlayos's Avatar
Junior Member

Implicit

Citat:
VAI..VAI...VAI...CATA AMAGIRE!!!!!!!!!!D-zeu sa aiba mila.
hapoi cred ca trebe sa ne bucuram cat mai multi sa merge in rai si nu sa
vrem cat mai putini sa fie acolo ca asa nu avem iubire din D-zau atuncia
Vechi 25.02.2009, 22:25:57
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

gaborlayos te-as ruga sa ai respect fiind pe un forum ortodox si sa nu iei in deradere tot,se vede ca ai venit pe site la distractie prin felul cum vorbesti.Hapoi?Baftalo?Dumnezau?Che?Vorbeste limba romana te rog dar stiu ca tu vrei sa vorbesti asa.Ai venit cu gand rau.Toate cuvintele alea le-ai spus tu.Mi-am dat seama din prima ca iti bati joc.Adu-ti aminte de porunca 3.
Vechi 25.02.2009, 23:28:21
gaborlayos's Avatar
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
gaborlayos te-as ruga sa ai respect fiind pe un forum ortodox si sa nu iei in deradere tot,se vede ca ai venit pe site la distractie prin felul cum vorbesti.Hapoi?Baftalo?Dumnezau?Che?Vorbeste limba romana te rog dar stiu ca tu vrei sa vorbesti asa.Ai venit cu gand rau.Toate cuvintele alea le-ai spus tu.Mi-am dat seama din prima ca iti bati joc.Adu-ti aminte de porunca 3.
ce am spus am spus cu sufletul bun dupa invataturile lui Isus D-ul acuma
referitor la problemele ce se discuta pe aicea cum se va face invierea daca
zice unii ca nu murim de fapt
Vechi 26.02.2009, 20:02:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gaborlayos Vezi mesajul
ce am spus am spus cu sufletul bun dupa invataturile lui Isus D-ul acuma
referitor la problemele ce se discuta pe aicea cum se va face invierea daca
zice unii ca nu murim de fapt

E vorba despre Invierea de apoi,cand va veni sfarsitul lumii adica a doua venire a lui Iisus Hristos toti oamenii vor invia ,mortii vor invia si vor intra in trup unde vor fi judecati si cu trupul nu numai cu sufletul cum este judecat dupa moarte.Noi ,intr-o zi obisnuita cand murim defapt nu murim ,ci ne desprindem de trup ,moarte trupul dar sufletul este nemuritor.Unii zic ca noi inviem dupa moarte dar defapt nici nu murim doar iesim din trup ,vom fi judecati si ne vom simti altfel.
Vechi 26.02.2009, 20:24:47
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
E vorba despre Invierea de apoi,cand va veni sfarsitul lumii adica a doua venire a lui Iisus Hristos toti oamenii vor invia ,mortii vor invia si vor intra in trup unde vor fi judecati si cu trupul nu numai cu sufletul cum este judecat dupa moarte.Noi ,intr-o zi obisnuita cand murim defapt nu murim ,ci ne desprindem de trup ,moarte trupul dar sufletul este nemuritor.
1. Unde scrie ca omul va fi judecat de doua ori: o data cu sufletul imediat dupa moarte si a doua oara cu trupul? "Ca sa faca [COLOR=Blue]o judecata"[/COLOR] (Iuda 15).
Apoi, toata Sfanta Scriptura vorbeste despre ziua judecatii (una singura). Vezi 2 Petru 2:9, Roamani 2:5,6, etc.
2. Noi [SIZE=2]"cand murim de fapt nu murim"[/SIZE] - spuneti dvs. Am mai auzit vorbele aceste, spuse un pic altfel.[SIZE=3]"[SIZE=2]Atunci sarpele a zis femeii "Hotarat ca nu veti muri"[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] [/SIZE](Facerea 3:4)
3. Sufletul este nemuritor - spuneti dvs. "Sufletul care pacatuieste, acela va muri" (Ezechiel 18:20)- spune Sfanta Scriptura.
Vechi 26.02.2009, 21:10:18
Banned

Implicit

Eu peste tot aud ca sufletul este nemuritor chiar si parintele Cleopa zicea,ca sufletul va muri dupa a doua venire a Mantuitorului asta e altceva.Exista 2 judecati stimabile:Judecata de dupa moarte si Judecata de apoi,nu in Apocalipsa va veni pentru a doua oara Mantuitorul si va judeca lumea?Termina cu ereziile.
Vechi 26.02.2009, 21:24:37
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
2. Noi [SIZE=2]"cand murim de fapt nu murim"[/SIZE] - spuneti dvs. Am mai auzit vorbele aceste, spuse un pic altfel.[SIZE=3]"[SIZE=2]Atunci sarpele a zis femeii "Hotarat ca nu veti muri"[/SIZE][/SIZE](Facerea 3:4)
3. Sufletul este nemuritor - spuneti dvs. "Sufletul care pacatuieste, acela va muri" (Ezechiel 18:20)- spune Sfanta Scriptura.
Arată-ne nouă unde scrie în versetele pe care le-ai dat că sufletul omului încetează să mai existe odată cu moarte trupului? Unde?
În jumătățile de versete pe care le-ai dat este vorba fie despre moartea fizica a trupului, fie este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos:
Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”
Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.”
Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17