Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2009, 05:17:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ancient Vezi mesajul
Eu m-am nascut ortodox, sunt crestin ortodox, si nimic nu-mi clinteste credinta. Dar asta insemna ca nu am voie sa citesc si sa analizez alte scrieri ?
Poti citi ori si ce, dar calea aleasa sa ramâna aceasi !
Vechi 12.02.2009, 09:00:35
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit Scriptura vorbeste pe intelesul noastru !

"cercetati toate, dar pastrati ce este de folos"
"toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos"

avem voie sa cercetam, chiar ni se recomanda acest lucru.. important este insa sa avem discernamant..

nu stiu cat discernamant avem daca luam ceva din Vede si aplicam lui Dumnezeu.. stiu faptul ca scrierile si credintele hinduse sustin existenta a unei samsare cosmice.. adica Pamantul moare si renaste la infinit.. deci se poate vorbi de "o varsta" a divinitatii lor, care si ea are inceputuri si sfarsituri..

in Ortodoxie nu poate fi vorba de un inceput si sfarsit al lui Dumnezeu, care este marturisit fara de inceput si fara de sfarsit.. daca afirmam o anumita suma de ani pentru o zi a lui Dumnezeu inseamna ca il facem limitat, chiar daca limita ar fi una peste puterea noastra de numarare..

sa invatam bine dogmele ortodoxe.. apoi sa citim si alte lucruri, pentru a simti ce este gresit in ele.. si ce nu are logica dupa o gandire crestina..
Reply With Quote
Vechi 12.02.2009, 16:04:45
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ancient Vezi mesajul
Eu m-am nascut ortodox, sunt crestin ortodox, si nimic nu-mi clinteste credinta. Dar asta insemna ca nu am voie sa citesc si sa analizez alte scrieri ?
Una din cele 9 porunci bisericesti spune sa nu citim carti alte ereticilor sau ale necredinciosilor, ca ne pot tulbura sau chiar rataci.

Daca spui ca "nimic nu-mi clinteste credinta" eu cred ca te expui unui foarte mare risc, si anume riscul de a cadea din cauza ca te increzi in tine. Si sfinti mari au cazut in rataciri sau chiar in pavcate grave atunci cand s-au increzut prea mult in ei, deci nici noi nu suntem scutiti.

Sa te ajute Dumnezeu!

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 00:09:37
Ancient's Avatar
Ancient Ancient is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Una din cele 9 porunci bisericesti spune sa nu citim carti alte ereticilor sau ale necredinciosilor, ca ne pot tulbura sau chiar rataci.

Daca spui ca "nimic nu-mi clinteste credinta" eu cred ca te expui unui foarte mare risc, si anume riscul de a cadea din cauza ca te increzi in tine. Si sfinti mari au cazut in rataciri sau chiar in pavcate grave atunci cand s-au increzut prea mult in ei, deci nici noi nu suntem scutiti.

Sa te ajute Dumnezeu!

Bogdan.
In parte, spui un mare adevar.
Dar daca tu te-ai fi nascut in alta religie, crescut cu invatamintele respective. In acest caz, religia noasta, religia Crestina, ar fi fost pt tine eretica. Crezi ca ar fi foat o greseala sa te interesezi de Biblie si sa o citesti ?