![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Este foarte greu sa mai fi copil intr-o lume care te vrea adult. La serviciu trebuie sa muncesti asemenea unei masini, fara intrerupere. Aici nu e loc de "joaca". Pe strada esti impins, batut, furat. Daca nu poti da si tu cu pumnul, e bine ca macar sa fii capabil sa injuri, sa spui ceva care deranjeaza. Nu poti lua de mana persoana care iti face rau, asa cum ia copilul parintele de mana. Nici macar copil printre copiii nu mai poti fi, caci ei isi doresc mai mult jocul pe calculator, decat jocul cu ceilalti.
Si cu toate astea, firescul lumii e ca orice copil sa mearga de mana cu parintii, si orice parinte de mana cu Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
sa fim ca si copii la suflet si batranii intelepti la gandire!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne temem sa fim copii. Oricine ne poate lua de urechi. Si cu toate acestea Apostolul Pavel spune "cand sunt slab, atunci sunt tare".
Dostoievski spune ca daca a ramas ceva in lumea noastra care sa ne aminteasca de frumusetea raiului, e fragezimea frunzelor de primavara, ciripitul pasarilor si ochii copiilor. Si incheie - Dati-mi pe toata viata ochii unui copil si nu voi mai vedea altceva decat lumina fericita a raiului dumnezeiesc. |
|
|||
|
|||
![]()
Copii sunt originali,gandesc liber ,natural,de aceea sunt mai deosebiti.Fiti precum copii si veti dobandi fericirea vesnica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu m-am gandit mult la a fi precum copiii.
Cred ca trebuie sa observi un copil pentru aceasta.. nu se refera la inocenta. Ci la DEPENDENTA. Asta este parerea mea. Un copil mic este curios, priveste in jur, exploreaza, se mira, se bucura.. dar in permanenta are siguranta ca parintele este langa el si-l apara. Este constient de prezenta iubitoare a parintelui si aceasta ii da multumirea. (In schimb, un om matur considera ca se descurca singur.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Marius, mi-as fi dorit sa nu stiu sa citesc, in schimb sa fi ramas copil. Poate ca asa nu m-as fi intalnit niciodata cu rautatea, ura, dusmania asezate de oameni in cuvant. Iar ochi pentru ele nu as fi avut. I-as fi spus cu bucurie oricarui om care ar fi trecut prin fata casei mele: "Sarut mana". M-as fi jucat cu orice copil... Acum nu au mai ramas in mine decat amintirile despre el.
|
|
|||
|
|||
![]()
Toti avem nostalgia copilariei. Sub aspect moral ramane insa o perioada etalon. Ne vom raporta la ea intreaga viata.
Este dificil insa a ramane copil intr-o lume care nu te vrea astfel. Traim vremea cand copiii de la varste fragede nu se mai bucura de cele ale lor ci se grabesc sa poarte cele ale varstei mature, fara sa stie, cu adevarat, spre ce se grabesc... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
As dori sa-mi fiti frati si sa ma ajutati | pea1974 | Generalitati | 60 | 04.01.2010 00:15:21 |
papa gafeaza precum Bush | urzicuta | Biserica Romano-Catolica | 8 | 23.09.2007 19:19:35 |
fiti binecuvantati | sdimsdim | Generalitati | 22 | 29.06.2007 15:05:40 |
|