![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Iadul ca si raiul sunt taine.
Si in niciun caz Iadul nu este sub pamant. Dar exista.Eu stiu ca exista ca il vad in sufletul meu. Daca nu ar fi acolo as sti ca exista vazandu-l in diavoli. Oare nu se zice de catre unii ca diavolii petrec in vazduh adica in aer? Parintele Cleopa zice ca diavolii petrec in spatiul interstelar. Oricum chinurile din iad sunt spirituale si sufletele oamenilor sunt si ele tot spirituale. Vedeti ce zice Sfantul Marcu Eugenicul vorbind despre Iad mai bine. Sau Sfantul Macarie cel Mare,sau Sfantul Grigorie Palama. Sau Sfantul Ioan Damaschinul sau stiu eu Sfantul Grigorie Teologul. Sau Sfantul Vasile cel Mare. Aratati-mi macar unul din acesta zicand ca iadul este sub pamant. Daca zice "pogoratute-ai in cele mai de jos ale pamantului" e clar ca nu sub pamant s-a pogorat ca atunci nu mai folosea termenul pogorare ci folosea termenul coborare. Si termenul corect e pogorare iar nu coborare. De aceea si zice "pogorarea Duhului Sfant" iar nu coborarea Duhului Sfant. Care Sfant Parinte din cei enumerati mai sus a zis de Iad ca e sub pamant? Nu auziti oare ca Satana e numit adancimile iadului? De aceea ca Iadul e despartirea de Dumnezeu. Filmul e facut pentru a speria credinciosii si a-i indrepta spre mantuire? Daca da de nu pomeneste de Sfanta Spovedanie,Sfanta Impartasanie care sunt cele doua Sfinte taine principale ? Apoi de iubire de altii,rugaciune etc? |
|
|||
|
|||
![]()
Vreti sa vedeti cat de cumplit e iadul?
Uitati-va la o slujba de exorcizare si auziti ce zic diavolii de acolo. Aia chiar o sa va sperie nu ca filmul asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Omul este ceea ce gandeste. Ar fi bine sa nu ne mai gandim la iad. Mai bine ne gandim la ceva frumos, si la cat de frumos poate fi in rai. Mai bine ne motivam sa fim crestini buni pentru a fi fericiti, decat sa ne impietrim sufletul si mintea gandindu-ne la cat de rau poate fi in iad.
Doamne ajuta!
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 |
|
||||
|
||||
![]()
Bine ai zis, Ag kelos , asa e! cu cat ne gandim mai mult la rai si n e straduim sa indepartam raul cu atat ne va fi mai bine .Cand te concentrezi pe ceea ce-ti doresti ,ceea ce NU-ti doresti se retage !Puterea sta in noi .Gandul pozitiv este de sute de ori mai puternic ,stii si tu si altii ..totul e optiunea.
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa fac si pacatosii ,se gandesc mereu la ceva frumos dar nu stiu ce ii asteapta si nu le trece prin minte sa se roage ,sa se indrepte etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu prefer sa ma rog in speranta ca voi ajunge langa cel care imi e alaturi in continuu. Ma motiveaza mai mult sa stiu ca la sfarsitul drumului ma asteapta un prieten. Poate pentru tine e mai usor sa te gandesti ca trebuie neaparat sa urmezi calea ca sa nu ajungi rau pentru ca mai apoi sa duci o viata vesnica in frica. E alegerea ta.
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Iadul este ceva ce nu putem percepe, stim doar ca exista si ca nu e bine acolo, deci e ceva ce nu ne dorim.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Siluan Atonitul a trecut printr-o perioada grea in asceza sa. Cu toate ca facea tot ceea ce trebuie din punct de vedere duhovnicesc (post, rugaciune, curatia inimii si a mintii), el era puternic combatut de diavol. El spune ca la un moment dat reusise sa guste din dragostea Duhului Sfant, ca mai apoi sa fie parasit de EL. A incercat sa recapete acea stare paradisiaca, dar nu reusea. Intr-o seara cand se ruga, era inconjurat de demoni in chilia sa. La un moment dat, unul dintre demoni s-a pus intre el si icoana Mantuitorului, impiedicandu-l astfel sa ingenunchieze in fata icoanei. Deznadajduit, sfantul L-a intrebat din toata inima pe Domnul nostru Isus Christos ce sa faca? Si in inima a primit urmatorul raspuns: "Tine mintea ta in Iad si deznadajdui!". Pe data si-a dat seama ca in felul asta, diavolii nu-l pot urmari in focul Iadului, si astfel a scapat de ei.
|
|||
|
|||
![]()
poi sigur ca exista (iadul) shi a ieshit pe pamant caci s-a pregatit ca sa-i inghita pe creshtini... pe dreptslavitori... pe nemincinoshii prin viatza shi marturisirea vietzii lor... caci aceia nu shi-au iubit viatza lor ci pe Domnul... shi iadul, furul, ii aduna pe oameni la razboiul cel mare, la Armaghedon... dar Domnul ii va birui caci este scris ca sa biruiasca shi vor birui impreuna cu el totzi cei dreptzi care au rabdat credincioshi pana la sfarshit, deci iadul exista caci este scris de catre CLD shi toata scriptura vorbeshte despre sheol shi despre moartea a doua shi despre iezerul de foc ce arde cu pucioasa shi despre fumul arderii ei... aia care ne indeamna shi ne ispiteshte ca sa ne punem semn pe mana dreapta sau pe frunte ca sa ne inchinam balaurelui shi fiarelor shi sa purtam numele ei sau numarul numelui ei, nume de om insemnat... ferice de cel ce shtie sa socoteasca numarul fiarei caci numarul numelui ei este shase sute, shaizeci shi shase. Aici este intzelepciunea!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iadul | rafella | Generalitati | 91 | 20.06.2011 20:23:40 |
Iadul | ofurnica | Generalitati | 35 | 01.03.2010 22:46:47 |
Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 13:48:29 |
|