![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Cei care nu pot posti din cauza bolii sunt dezlegați de Sfintele Canoane să mănânce unele mâncăruri de dulce de care au nevoie ( Canoanele 8 și 10 ale Sf. Timotei al Alexandriei ; Canonul 69 Apostolic , etc ) . De la caz la caz, duhovnicul va da dezlegare celor bolnavî .
|
|||
|
|||
![]()
Cristi,dar vad ca ai crescut pe zi ce trece in hrana spirituala,vad ca esti la curent cu toate,iar eu sesizand evolutia ta inca de la inceput,tare ma bucur sa te vad entuziasmat in impartasirea cunostintelor si-a crezamintelor ortodoxe.Dar,mai ales cata rabdare ai ca sa le etalezi pe-acestea.
Multumim!
|
||||
|
||||
![]()
Si eu ma bucur sa te regasesc aici draga icamilin!
Va multumesc tuturor pentru sfaturile bune si folositoare imbucurarii sufletului! Imi da mare nadejde si speranta sa vad ca intrebarile si nedumeririle mele, nestiinta mea in general, gaseste aici "alinare". Post binecuvantat tuturor!
|
||||
|
||||
![]()
Mi-a placut acest articol: A posti inseamna a fi infometat de Dumnezeu.
http://www.crestinortodox.ro/diverse...at-de-dumnezeu Scopul postirii nu este a nu manca, ci a-L manca pe Hristos, trup si sange. |
|
||||
|
||||
![]()
"A trecut prima săptămână din Sfântul Post. Vă indemn, frații mei , să continuați a posti și să vă rugați, să citiți cât mai mult și să faceți după putere milostenie și veți vedea câtă bucurie și pace veți primi in suflet ! Dar, mai ales, vă indemn să vă spovediți de două ori la duhovnici , și in aceste zile și la sfârșitul Postului Mare, iar care aveți dezlegare, să primiți și Sfânta Impărtășanie.
Creștinii evlavioși, mamele , copiii , bătrânii și bolnavii sunt datori să se spovedească și să se impartășească de două ori in acest mare post. Siliți-vă la Hristos ! El vă cheamă, vă așteaptă și vi Se dăruiește in dar tuturor celor ce păzesc poruncile Lui. Nu treceți cu vederea dragostea și harul lui Hristos ".
|
||||
|
||||
![]()
Care rugaciune credeti ca este cea mai potrivita pentru Postul Pastelui?
Exista una care este cea mai indicata? In afara de Ceaslov ( daca este cineva care-l doreste ma poate contacta) si Psaltirea care ar fii o acoperire pentru 20 zile deci 1/2 de post cu Paraclisul Maicii Domnului, apoi ....ce urmeaza? dupa cea 1/2 de perioada care de fapt este de 27 de zile ramasa. Apoi mai sint acatistele sfintilor respectivi, care cad in zilele respective si Acatistul Maicii Domnului / a BuneiVestiri. Eu in Joia Mare-Vinerea Mare- Sambata Mare am obiceiul sa fac Acatistul Invierii Mantuitorului. Ma intrebam voi ce rugaciuni faceti? |
|
|||
|
|||
![]()
In saptamana Patimilor Domnului Iisus Hristos se citeste si Acatistul Mantuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos.Eu nu l-am gasit pe site-ul Crestin Ortodox.Poate nu am stiut sa-l caut.Ti l-as putea copia din cartea mea de rugaciuni, daca doresti?!
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
Il am, multumesc mult.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul Pastilor | PODANA | Intrebari utilizatori | 0 | 01.02.2011 13:02:46 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
Postul | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 27.05.2010 17:24:33 |
O traducere interesanta a Canonului Pastilor | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 05.05.2009 10:31:22 |
|