![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca vorbim de marturisirea credintei ortodoxe nu-i trufie sa zici 100%.
Daca vorbim de trairea ortodoxiei atunci e bine sa relativizam si sa recunoastem ca, fiind un urcus spre infinit, orice procentaj devine irelevant. |
|
|||
|
|||
![]()
pentru cä se doreste sä se cunoascä -
evreicä romäno-secuiancä botezatä la Biserica ortodoxä si la Biserica protestantä maghiarä la 14 ani confirmatä la Biserica protestantä maghiarä - numai pentru a primi in sfirsit ciorapi de nylon - nu este valabil pentru cä ungurii mi-au scris numele gresit pe certificat la virsta de doi ani rasä in cap prin acest fapt si-au pierdut botezurile valabilitatea la virsta de 26 de ani trecutä in intregime la credinta nazireatilor. Jurämintul nazireatilor il respect cum este trecut in Biblie in intregime. (Numeri sau a IV carte a lui Moise 1-26) |
|
|||
|
|||
![]()
m-ai facut curioasa, ia sa-mi reimprospatez si eu cunostintele biblice... la ce capitol din Numeri te referi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta!
Va salut pe toti! Am incercat sa-l contactez pe Adi, (admin), dar fara succes. El, din cate mai stiti, mai intra pe forum? Eu nu am timp sa intu incursul zilei, iar seara nu l-am gasit niciodata. Nu stiu de ce. I-am trimis un mesaj prin care ii solicitam, daca poate si doreste bineinteles, sa deschida o noua categorie de forum special pentru ortodocsii din strainatate. As fi foarteincantat sa discutam pe aceasta tema, mai ales ca si eu sunt un roman ce locuiesc in strainatate, de ceva vreme. Ma surprinde uneori atitudinea romanilor nostri, adica a celor mai putini buni, care ne strica reputatia, sa zic asa. De exemplu, aici in Italia, de ceva vreme, am fost sufocati cu stiri si informatii cum ca romanii fac numai rautati. Ei bine, accentul ce se pune pe cazul romanilor din strainatate, ne lasa un loc foarte mult pentru semne de intrebare. Am gasit si cateva raspunsuri tainice. Chiar si astazi discutam cu o doamna avocat, de aici, care era surprinsa de abuzul pe care-l fac prezentatorii de stiri, IN EXCLUSIVITATE NUMAI, NUMAI, NUMAI, DESPRE ROMANI. Daca doriti sa discutam pe aceasta tema, bineinteles spiritual vorbind, va astept. O alta chestie care ma nelinisteste, legat tot de romanii din strainatate, este aceea ca, majoritatea occidentalilor sunt papistasi, iar romanii nostri zic: "daca tot nu am biserica de-a mea, ma duc la ei"... Si asa primeste "bile negre" fara sa-si dea seama ce greseala face, intrand intr-o biserica papistaseasca. Eu sunt preot din vara anului trecut. Prin august, ma plimbam prin Milano cu o maica. La un moment dat, am intalnit in calea noastra o biserica papistaseasca. Maica s-a inchinat, iar eu m-am oprit in loc, curios sa vad ce fel fac ei. Si.. m-am apropiat putin de usa de la intrare, si am vazut un asa-zis episcop, facand "ceremonialul papistasesc". Imediat mi-am adus aminte de canonul care impune dreptslavitorilor NICI MACAR SA SE APROPIE DE USA CAPISTILOR (bisericilor) LOR. Astfe, am facut "un giro" roata-n-prejur, si am plecat repede, ca sa nu stau mult in cadere. Astfel, m-a mustrat constiinta o zi intreaga, apoi ma iertat. Nici ca am mai intrat de atunci, macar si in curtea bisericilor lor, dar in biserica nici atat. Ortodocsii din occident sunt inconjurati de multe pericole iminente. Insa, depsre acestea vom discuta, daca va fi cu putinta, intr-o categorie special pentru asa ceva. Doamne ajuta si multa sanatate va doresc! |
|
|||
|
|||
![]()
Doar ce am postat un articol in acest sens pe topicul "Dulce Romanie". Poti scrie acolo, sau poti deschide tu insusi un alt topic.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Numeri 6 Legea Nazireatului
|
|
|||
|
|||
![]()
Am sa dau un examplu, ca sa fiu mai explicit in ceea ce am solicitat: "Generalitati" este un topic in care se pot face multe subtopice. Deci, in limbaj forumist, aceasta rubrica "generalitati" se numeste CATEGORIE DE FORUM, sau TOPIC, in care se pot deschide subtopice, adica diferite teme.
M-am gandit la o categorie/topic despre romanii din strainatate, in care categorie/topic sa se poata deschide subtopice, pe diferite teme, legate totalmente de situatia romanilor din diaspora. aceasta categorie poate cuprinde "ortodoxie romaneasca in occident, biserici din romanesti din strainatate, pericolele ce-i inconjura pe romanii din strainatate, etc, etc. De asemenea, un subtopic foarte importand ar fi acela despre jocurile politice care se fac pe numele romanilor, denigrarea fiind programata. Stiu exact despre ce vorbesc, in ceea ce priveste denigrarea programata a romanilor din Italia. Si sa dau un mic indiciu...: In ultima vreme, TG4 ne-a difuzat mii de reportaje despre romanii care fac rele. Nu numai TG4 au facut aceast lucru (ca sa nu se supere baietii din echipa), ci majoritatea posturilor. Despre "crimele, violurile, atacurile si rautatile" savarsite de romanii din Italia, pot spune foarte multe, mai ales ca MULTE DIN CAZURI SUNT FACUTE precum "prima aterizare a americanilor pe luna", adica TRUCATE! Este foarte important sa discutam aceste lucruri, mai ales ca IN ROMANIA STATUL ISI BATE JOC DE ROMAN, FURANDU-L DIN ACTE, prin taxe si impozite, preturi si cerinte, IN OCCIDENT ISI BATE JOC PARLAMENTUL EUROPEAN, fapt doveditor fiind acela ca... sunt incurajate abuzurile care se fac la adresa romanilor, adica generalizarile, nici macar facand deosebirea elementara dintre ROMANI SI ROM!!! Acum o saptamana am avut ca invitati, la noi acasa, carabinierii din zona, adica politia. In discutiile noastre, am fost uimiti sa observam ca EI NU STIAU CA ROMANII NU SUNT ROMI, IAR ROMII NU SUNT O MAJORITATE IN ROMANIA. M-am "documentat" cerand parerile multor italieni. De asemenea, ei nu stiu ca ROMANII NU SUNT "tigani", si nici ca ROMII sunt o majoritate in Romania. Pe posturile de televiziune se discuta numai despre "români" pe nume "Muroceavo", "Mercedeza", "Catanga" (dau exemplu). Iar, in curand, cred ca italienii vor crede ca romanii folosesc foarte des cuvintele "avello bahtalo; bahto dell bahto muroceavo", fara sa stie ca nu au treaba romanii cu tiganii; din punct de vedere legislativ, sunt romani; dar, sunt O ETNIE, iar majoritatea nu inseamna ETNIE! Suntem sufocati de vesti ca "romani" sus-numiti (Mercedeza, Romeo, Napoleon, Paris, Francfurt - nu "-furd" ci "-FURT) fac tot felul de ilegalitati. Ei bine, ce treaba avem noi cu "romanii" etniști, atata vreme cat NU SUNTEM DIN ETNIE? Vor sa nu fie discriminati si sa nu le repete trecutul in care Mareșalul Antonescu îi trimetea cu VAPOARE DE CARTON PE MARE, sa constientizeze ca A SE INCADRA IN UNIUNEA EUROPEANA, necesita si o dezvoltare a educatiei. Daca nu au primit-o, este bine nu mai fie asociati nu mumele "ROMÂNI-albi" ci să se țină doar de numele lor "ROMI". Imaginea noastră nu are rost să fie pătată de oameni "apreciabili", lăutari de meserie, maneliști înnăscuți, etc etc, care fac tot felul de răutăți. De aceea NU ARE SENS ca Bucureștiul să rămână același PLIN DE GUNOI, iar STREHAIA să sporească în vile și "barosani de barosani", de pe urma "fondurilor alocate" din buzunare, din "comerțul" cu casetofoane din mașinile parcate în parcare... Mai folositor este sa sporeasca curatenia din Bucuresti, decat mizeria din zonele etnizate, mizeria ce se ascunde sub palatele și pălăriile ale căror posesori le atarna cate un kg de aur la gat, de pe urma "cuceririlor războaielor cu bancomatul de la colt". Sunt multe subiecte ce trebuie sa le discutam. De pilda, nu numai din Italia, ci din intreaga lume. In aceasta privinta voi intreba: DE CE NU AU PRIMIT ARABII PASAPOARTELE CU CIPURI BIOMETRICE, SI LE-AU PRIMIT ROMANII? se stie ca IMPLANTUL CIPURILOR VA DECLANSA CEL DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL? Se stie ca microcipurile vor transforma omul naiv intr-un robot compiuterizat in "inalta" calitate de SCLAV al "regatului american"? Nici eu nu-s asa de lamurit, dar mai am si surse sigure, doar despre care intentionez sa discut in eventualul NOU TOPIC/NOUA CATEGORIE (de topice). |
|
|||
|
|||
![]()
adica nu bei vin, otet si nimic altceva facut din struguri (nici nu mananci struguri) si nici sichera (nu stiu ce este, dar am sa caut), nu-ti tunzi parul, nu te apropii de trupuri moarte... si asta pana cand? e un timp anume pe care l-ai promis, sau toata viata?
in fine, astea sunt legi ale trupului, si e ciudat ca ai renuntat la legea lui Hristos pentru acestea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce reprezinta pentru noi acest forum? | Annyta | Generalitati | 47 | 11.02.2014 11:40:53 |
Despre atei si scopul lor pe acest forum | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 332 | 05.09.2011 15:04:32 |
In ce calitate postam pe acest forum? (Sondaj) | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 31.05.2010 16:38:09 |
De ce veniti voi pe acest forum? | sophia | Generalitati | 38 | 12.04.2010 23:05:22 |
Dumnezeu cred ca m-a adus in acest forum | silviadobre | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 10.10.2006 13:29:50 |
|