Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2009, 01:08:10
Anca-Miha
Guest

Implicit Despre “parerea de sine”

~cuvant din Pateric pentru ca sa nu nadajduiasca omul in sine~
A venit, oarecand, un batran la alt parinte si, vorbind ei unul cu altul , a zis unul: “Eu am murit pentru lume”. Si i-a raspuns lui celalalt batran: “Sa nu-ti pui nadejdea intru tine, pana ce vei iesi din trupul tau, ca daca tu zici - am murit - apoi satana n-a murit, ci inca in toate ceasurile sa ne pazim pre noi insine cu dinadinsul. Ca precum un ostas sau un vanator, cand merg la lucrul lor, nu se inspaimanta, ci se nevoiesc, macar ca nu stiu daca vor fi raniti sau daca vor scapa si se vor mantui, asa se cade si monahului a se lupta cu dracii, dar sa nu-si puna nadejdea intru sine, ci la Dumnezeu sa-si puna toata nadejdea ” .
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 04:15:29
CorydinCorint CorydinCorint is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2009
Red face

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
...am scris ca si titlu la postarea mea "...completare" nicidecum ca ai mentionat ceva gresit.. Dne fer! ci doar COMPLETARE... Iarta-ma!
Esti foarte original, Geo!
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 19:37:37
bibivaly bibivaly is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit calugarie

Fratilor sunt nou pe aici dar as avea nevoie de un ajutor care ma poate ajuta sa aflu mai multe despre calugarie sunt un tanar ce rafneste dupa viata ingereasca si mereu imi vine ganduri sa ma calugaresc dar mie frica ca nu sunt pregatit care are timpu si bunavointa sa stea de vorba cu mine si sa ma indrume ?? va multumesc si Dumnezeu sa aiba mila de noi
Reply With Quote
Vechi 12.03.2009, 20:38:34
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Daca nu este nebun dupa Dumnezeu, ramai pe loc.

Monahismul actual are mari greutati. Parintii imbunatatiti sunt mai greu de gasit.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2009, 23:33:19
Junior Member

Implicit calugarie

speram sa gasesc si eu pe cineva pe aicea care sa ma poata ajuta Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 15.03.2009, 00:30:49
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bibivaly Vezi mesajul
speram sa gasesc si eu pe cineva pe aicea care sa ma poata ajuta Doamne ajuta
Vali draga, intră pe site-urile mânăstirilor sau mergi la fața locului. Intră aici pe site și vezi ce găsești, dacă nu intră pe www.ortodox.ro unde găsești un ghid cu adrese de mânăstiri. Tu nu ai nevoie de vorbărie , ci de o indrumare concretă , venită din partea unui cunoscător sau a unui practicant. Doamne ajută ! +
Vechi 15.03.2009, 01:30:21
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Fratilor sunt nou pe aici dar as avea nevoie de un ajutor care ma poate ajuta sa aflu mai multe despre calugarie sunt un tanar ce rafneste dupa viata ingereasca si mereu imi vine ganduri sa ma calugaresc dar mie frica ca nu sunt pregatit care are timpu si bunavointa sa stea de vorba cu mine si sa ma indrume ?? va multumesc si Dumnezeu sa aiba mila de noi
Din cate am citit, e bine sa fii cat de cat informat in legatura cu viata monahala. E bine sa citesti inainte carti duhovnicesti in general si carti despre viata monahala. E bine sa fii pregatit sa infrunti greul si ispitele de multe feluri. Parerea mea e ca ar fi bine sa gasesti un duhovnic de manastire, sa te interesezi cum stau lucrurile in mai multe manastiri pe care le ai in vedere si sa decizi totul in cunostinta de cauza.

Daca simti ca nu esti pregatit, accepta ideea si pregateste-te. Intens. O astfel de hotarare trebuie discutata si cu un duhovnic iscusit. Spun asta, deoarece, asa cum scrie in multe carti recente despre sfinti, exista situatii cand duhovnicul ne povatuieste sa urmam aceasta cale si situatii cand ne propune sa amanam sau se opun pur si simplu. Nu e rau sa castigi putina experienta, in ce priveste ascultarea, de exemplu. Daca esti pregatit, nimic nu te va lua prin surprindere si vei avea taria duhovniceasca de a infrunta totul. Daca nu, nu se stie cum ai putea reactiona...
Reply With Quote
Vechi 15.03.2009, 09:28:16
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
langa sfaturile primite deja,si invataturile parintelui Arsenie Boca,pe care cred ca le cunosti :

http://www.nistea.com/boca-trepte.htm
Reply With Quote
Vechi 16.03.2009, 10:43:39
Junior Member

Implicit

va multumesc tuturor pt sfaturile date ....vreau de mult sa ma duc la manastirea pestera sfantului Andrei sa raman cateva zile ...dar parca ceva nu ma lasa mereu intervine ceva
Reply With Quote
Vechi 16.03.2009, 11:57:43
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Imi aduc aminte de o relatare a parintelui Teofil. S-a intalnit cu un calugar catolic, staret de manastire. Acesta i-a spus parintelui Teofil: "Eu am fost cinci ani indrumator de novici; mi-au venit 18 novici, 18 candidati la calugarie, si numai 5 au ramas." La aceste vorbe parintele Teofil a raspuns: "la noi e altfel: vin 18 si raman 19".

E de luat aminte la aceste cuvinte ale parintelui Teofil, ca suntem prea putin cu grija la viata oamenilor.

Tot parintele Teofil spunea: "Eu cand sunt intrebat sa ma calugaresc sau sa ma casatoresc? zic: asta sa mi-o spui tu, nu ti-o spun eu tie. Adica trebuie sa stii ce ai de facut. Pana cand nu stii ce ai de facut, sa nu faci nimic; si numai atunci cand nu te mai poate opri nimeni din calea calugariei, atunci sa te hotarasti pentru calugarie"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a vrut Domnul sa-l omoare pe Moise? lorena29 Generalitati 3 23.05.2012 14:43:09