![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Despre lacrimi Parintele Paisie spunea: “Exista multe feluri de lacrimi, dar cele de pocainta sunt cele de la Dumnezeu, deoarece curata pacatele si au rasplata duhovniceasca, dar istovesc trupul. Exista si lacrimi tainice, care nu se vad. De multe ori un suspin valoreaza mai mult decat o cana sau o galeata de lacrimi“.
Candva a venit la Staret un monah batran din pustie ca sa vada daca cele pe care le auzea despre el erau adevarate. Prin intrebarile pe care i le punea incerca sa afle la ce masura duhovniceasca ajunsese Staretul. “Trei ore mi-a tinut teorie. Citise despre rugaciunea mintii tot ce aparuse. Spunea: - In aceasta stare se intampla aceasta, la aceasta masura duhovniceasca vine aceasta. Tu in ce stare (duhovniceasca) te afli? - In ce stare? In niciuna. - Si ce faci acolo, la coliba? - Ce fac acolo? Cer de la Dumnezeu sa ma cunosc pe mine insumi. Daca ma cunosc pe mine insumi, voi avea pocainta. Daca vine pocainta, vine smerenia, iar apoi harul. De aceea cer pocainta, pocainta, pocainta. Apoi Dumnezeu trimite harul Sau“. [COLOR=#2982b6]http://www.crestinortodox.ro/editori...despre-lacrimi[/COLOR] |
|
|
||||
|
||||
|
Da, Carmina, asa este!
|
|
|
|||
|
|||
|
[SIZE=2]In scrierile multor parinti duhovnicesti intalnim analogia dintre apa scaldatorii baptismale si apa lacrimilor (botezul lacrimilor). Potrivit acestora prin curatirea de pacatele savarsite dupa Botez, lacrimile ne fac sa regasim curatia pe care o are neofitul iesind din apa botezului. Urmand invataturii marilor parinti ai Bisericii, trebuie [/SIZE][SIZE=2]sa ne straduim sa dobandim lacrimile curate caci ele aduc spalarea pacatelor si eliberarea de patimi.[/SIZE]
|
|
|
||||
|
||||
[COLOR=green]Lacrimile? De câte feluri? [/COLOR]
|
|||
|
|||
|
[COLOR=#008000]Cele mai amare și mai dureroase sunt lacrimile care nu vor să curgă deși durerea este terifiantă.[/COLOR]
Cata dreptate ai silverstar! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
[SIZE=3] Iata, draga Silvia, un "copy /paste" ce ti se potriveste...
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
[COLOR=green]Te rog, nu mă înțelege greșit și nu-mi răstălmăci cuvintele... Și eu folosesc copy/paste. E vizibil, doar. Mă refeream la subiectele puse în discuție, cum este acesta ori acela despre suflet, unde fiecare, în felul lui, ar avea câte ceva de spus din auzite sau din experiența personală. Dacă am fi mai deschiși dialogului, am avea multe de învățat unii de la alții... Nu crezi?
|
|||
|
|||
|
Sînt lacrimi duhovnicești acelea de la Dumnezeu din dragoste pt Dumnezeu ,pt semenii noștri,de milă compasiune ce-i plac Domnului . Lacrimi de pocăință,de bucurie acelea vin din suflet dar sînt și cele pătimașe lacrimi de amărăciune cînd pierzi pe cineva sau cînd cineva te rănește și te doare și simți revoltă reproș măcar
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
[SIZE=3]Asadar..pentru tine, si nu numai...a cup of tears...
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..." |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De câte feluri este Împărtășania. | dorinastoica14 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 7 | 12.12.2011 23:12:04 |
| Feluri de dragoste si feluri de fapte | florin.oltean75 | Generalitati | 11 | 18.04.2011 11:20:20 |
| Două feluri de a iubi. | Mihnea Dragomir | Nunta | 8 | 30.10.2010 22:05:20 |
| Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
| Cite feluri de cruci avem? | patinina34 | Generalitati | 33 | 11.05.2009 05:12:24 |
|
|