Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2009, 14:56:51
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu mi-au fost cantate melodii de genul "ceata lui pitigoi...", dar am fost leganat. Nu am fost dus in copilarie de parinti decat la bunici si in Bucuresti (aici aveam un unchi, veneam la cateva luni sa facem provizii - paine si alte bucate). Dar chiar daca nu am fost plimbat in multe orase, in cele in care am fost prezent, am hoinarit cu adevarat. Aveam un deal in apropiere, unde impreuna cu ceilalti copii ne-am facut o coliba. Aici aveam cea mai mare pofta de mancare - desi ne gateam intr-o tigaie ce fusese aruncata la fier vechi. Fiecare aducea ce putea de acasa. In principiu cartofi. Si de multe ori din aceia marunti, caci erau mai ieftni. Era un loc unde se adunau la masa copiii strazii mele.

Mi-as dori sa intalnesc multimea de copii din timpul copilariei mele. Ce m-as bucura, sa vin de la serviciu si sa dau un sut in mingea cu care ei se joaca, sa intru in jocul "ratele si vanatorii" macar pentru cateva minute...
Reply With Quote
Vechi 24.02.2009, 15:17:05
dorinastoica14
Guest

Implicit

Pentru acei care au copii sau nepoți este lesne să retrăiască anii copilăriei dar cine nu are...trăiește cu propriile sale amintiri.
Attached Images
File Type: jpg user9622_pic1974_1235314828_thumb.jpg (6,6 KB, 9 views)
Reply With Quote
Vechi 06.03.2009, 10:46:13
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit Reteta pentru o copilarie frumoasa!

Pui
Cu multa rabdare
O raza de soare
O petala de trandafir,
O petala de lalea
Si toata dragostea ta.

Adaugi
Un zambet de copil,
O stea stralucitoare,
Curcubeu pentru culoare,
Miros dulce de crin,
Si o frantura de senin.

Apoi,
Ca o zana buna,
Aduci anotimpurile pe rand,
Asezate intr-o cununa,
Cu daruri minunate,
Din inima ta rasfirate.

Si,
Fara sa te grabesti,
Nu uita sa stropesti
Cu sanatate din plin
Si sa amesteci totul
Cu rasul tau cristalin.

Versuri primite de nepotica mea de la invatatoare ei pentru ziua mamei!

Mama, este ziua ta
Azi, eu iti urez asa:
Multi ani fericita sa traiesti!
E minunat cand zambesti,
Iubirea ta mi-o daruiesti!

Doamne ajuta! O primavara lipsita de griji tuturor mamicilor! cu drag, icamilin
Vechi 06.03.2009, 11:23:13
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

poate doar in Rai, cu voia Domnului, voi mai vedea cerul asa de albastru, cum era in ochii copilariei mele...

viata e ca un televizor in culori care, in timp, isi pierde din intensitatile culorilor... cand esti copil totul e atat de colorat. rosul e mai rosu, galbenul iti place, negrul e lucios, verdele iti vine sa-l mananci... cu timpul totul devine fad...
pacatele astea...

imi vreau albastrul inapoi...

ceea ce va si doresc.
Doamne ajuta!
Vechi 06.03.2009, 13:30:22
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Pui
Cu multa rabdare
O raza de soare
O petala de trandafir,
O petala de lalea
Si toata dragostea ta.

Adaugi
Un zambet de copil,
O stea stralucitoare,
Curcubeu pentru culoare,
Miros dulce de crin,
Si o frantura de senin.

Apoi,
Ca o zana buna,
Aduci anotimpurile pe rand,
Asezate intr-o cununa,
Cu daruri minunate,
Din inima ta rasfirate.

Si,
Fara sa te grabesti,
Nu uita sa stropesti
Cu sanatate din plin
Si sa amesteci totul
Cu rasul tau cristalin.

Versuri primite de nepotica mea de la invatatoare ei pentru ziua mamei!

Mama, este ziua ta
Azi, eu iti urez asa:
Multi ani fericita sa traiesti!
E minunat cand zambesti,
Iubirea ta mi-o daruiesti!

Doamne ajuta! O primavara lipsita de griji tuturor mamicilor! cu drag, icamilin
Va multumesc ptr poezie....e frumoasa ....deosebita ....merita pastrata...am sa i-o citesc mamei....
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Reply With Quote
Vechi 06.03.2009, 14:48:16
romantic romantic is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=pRHAt...eature=related

O melodie superba a lui Nicu Wagner despre copilarie.E cam trista ,mi-au dat lacrimile.

Ooooooo, viata!

trista si adevarata

"unde esti copilarie, cu padurea ta cu tot?"

"Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, judecam ca un copil; dar cand m-am facut barbat am lepadat cele ale copilului." .......

Cand eram copil adoram sa stau la soare, pe prispa din fata casei taranesti a bunicilor.
Stateam asa ore in sir, nu stiu de ce ... si cand lumea ma intreba ca ce faceam, eu ziceam: "Stau la alduitul soare."

mereu asa ziceam

indraznet raspuns, nu-i asa?

eh, asta-i viata, multumim de cantec si de lacrimile-i.

Zi buna!
Reply With Quote
Vechi 08.03.2009, 22:42:01
dorinastoica14
Guest

Implicit Bradul de Crăciun

...
mesaj șters

Last edited by dorinastoica14; 24.09.2011 at 14:27:32.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 01:02:32
romantic romantic is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2009
Implicit

Copilaria mea a fost la tara.
Pentru mine, a fost un timp magic.

Dupa ce am venit la oras, am ramas tot taran si asa o sa raman mereu.
Bine, uneori cu mai mult bun simt, alteori cu mai putin.

Functie de circumstante, ma adaptez si eu, uneori atenuante.

Cand eram copil, eram f. sensibil, orice vorba rautacioasa ma durea nespus.

De multe ori veneam batut acasa de prin diverse harjoneli si incaierari, asta pana cand am invatat sa dau si eu!

Dupa ce am crescut, am ramas la fel de sensibil, numai ca, fac pe durul.

E necesar.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 14:19:43
dorinastoica14
Guest

Implicit Păpușa

Astăzi copii au nenumărate jucării.Când eram copil doar puțini copii aveau tot felul de jucării de aceia adeseori când mergeam în oraș stăteam încremeniți ,cu năsucurile lipite de câte o vitrină admirând câte o păpușă cu ochii care se închideau și deschideau,cu plete negre sau bâlaie,câte un trenuleț pe șine și câte alte minunății.
Nu avusem niciodată o păpușă adevărată și visam adeseori să țin în brațe o păpușă blondă și dolofană,îmbrăcată cu rochiță adevărată,dar mă mulțumeam cu păpușile făcute din cârpe cu care mama încerca să mă amăgească.
Mi-au plăcut întodeauna păpușile,îmi plac și acum și pentru a acoperi lipsa lor de atunci păstrez la loc de cinste așezate frumos pe o noptieră păpuși cumpărate în drumurile mele.
Gard în gard cu noi în spatele unui minunat gard viu alcătuit din liliac de toate culorile locuiau două domnișoare bătrâne mustăcioase (le și chema Mustață) care erau atât de urâte încât ne speriam numai văzându-le prin curta lor.Ne tuplilam pe lângă gardul viu și le pândeam ce fac amuzându-ne de urâțenia lor cu acea inocență și sinceritate pe care doar copilăria o are.
Într-o zi pe când mă indeletniceam cu urmărirea mustăcioaselor simt o mână care mă apucă de bretelele de la șort și mă ridică în sus și aud o voce răgușită:
- Ce faci aici? Nu este frumos să te uiți în curtea oamenilor.Ia vino cu mine!
Trăgându-mă de mână mai cu voie, mai de nevoie m-am trtezit în casa domnișoarelor.
În scurt timp a apărut și cealaltă cu o farfurioară cu dulceață de trandafiri și cu un pahar cu apă.
S-au așezat lângă mine privindu-mă cu ochi blânzi și plini de dragoste iar eu după ce am înfulecat dulceața privindu-le la rândul meu nu mi s-au mai părut câtuși de puțin urâte.
Am început să mă uit prin cameră frumos aranjată cu mileuri albe scrobite puse pe mobilă și la un momentdat am văzut-o!
Era minunat! Nu mai văzusem niciodată așa ceva.Era înaltă,blondă,cu părul numai bucle,cu ochii albaștri clipitori .Avea o rochie din mătase cu dantele și în picioare avea săndăluțe.
- Pot să o ating le-am întrebat timidă?
- Poți să o ții în brațe mi-au răspuns aproape într-un glas.
Am luat păpușa în brațe îar după ce i-am mângâiat părul și rochița am vrut să o pun la loc știind că nu voi avea nciodată așa o păpușă minunată.
- Dacî îți place poți so păstrezi mi-u spus,din nou într-un glas.
- Cum adică pot să o iau acasă???
- Este a ta,noi nu avem copii și știm că nu ai o păpușă adevărată.
Am înșfăcat minunăția uitând să le mulțumesc și am alergat la mama și la surori să mă laud cu cadoul primit, dar graba mea a fost mai mult de teamă ca nu cumva să se răzgândească și să-mi-o ia înapoi.
Nu am mai râs nicodată de ele și cred că atunci , pentru prima oară am înțeles că urătul poate fi frumos și că oamenii nu trebuie judecați după felul cum arată.
Am păstrat-o mulți ani și am iubit-o mult.Ce lucru minunat este să dăruiești unui copil sărman o jucărie!
Attached Images
File Type: jpg 2800853086_699142971b.jpg (68,4 KB, 8 views)
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 14:25:21
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Astăzi copii au nenumărate jucării.Când eram copil doar puțini copii aveau tot felul de jucării de aceia adeseori când mergeam în oraș stăteam încremeniți ,cu năsucurile lipite de câte o vitrină admirând câte o păpușă cu ochii care se închideau și deschideau,cu plete negre sau bâlaie,câte un trenuleț pe șine și câte alte minunății.
Nu avusem niciodată o păpușă adevărată și visam adeseori să țin în brațe o păpușă blondă și dolofană,îmbrăcată cu rochiță adevărată,dar mă mulțumeam cu păpușile făcute din cârpe cu care mama încerca să mă amăgească.
Mi-au plăcut întodeauna păpușile,îmi plac și acum și pentru a acoperi lipsa lor de atunci păstrez la loc de cinste așezate frumos pe o noptieră păpuși cumpărate în drumurile mele.
Gard în gard cu noi în spatele unui minunat gard viu alcătuit din liliac de toate culorile locuiau două domnișoare bătrâne mustăcioase (le și chema Mustață) care erau atât de urâte încât ne speriam numai văzându-le prin curta lor.Ne tuplilam pe lângă gardul viu și le pândeam ce fac amuzându-ne de urâțenia lor cu acea inocență și sinceritate pe care doar copilăria o are.
Într-o zi pe când mă indeletniceam cu urmărirea mustăcioaselor simt o mână care mă apucă de bretelele de la șort și mă ridică în sus și aud o voce răgușită:
- Ce faci aici? Nu este frumos să te uiți în curtea oamenilor.Ia vino cu mine!
Trăgându-mă de mână mai cu voie, mai de nevoie m-am trtezit în casa domnișoarelor.
În scurt timp a apărut și cealaltă cu o farfurioară cu dulceață de trandafiri și cu un pahar cu apă.
S-au așezat lângă mine privindu-mă cu ochi blânzi și plini de dragoste iar eu după ce am înfulecat dulceața privindu-le la rândul meu nu mi s-au mai părut câtuși de puțin urâte.
Am început să mă uit prin cameră frumos aranjată cu mileuri albe scrobite puse pe mobilă și la un momentdat am văzut-o!
Era minunat! Nu mai văzusem niciodată așa ceva.Era înaltă,blondă,cu părul numai bucle,cu ochii albaștri clipitori .Avea o rochie din mătase cu dantele și în picioare avea săndăluțe.
- Pot să o ating le-am întrebat timidă?
- Poți să o ții în brațe mi-au răspuns aproape într-un glas.
Am luat păpușa în brațe îar după ce i-am mângâiat părul și rochița am vrut să o pun la loc știind că nu voi avea nciodată așa o păpușă minunată.
- Dacî îți place poți so păstrezi mi-u spus,din nou într-un glas.
- Cum adică pot să o iau acasă???
- Este a ta,noi nu avem copii și știm că nu ai o păpușă adevărată.
Am înșfăcat minunăția uitând să le mulțumesc și am alergat la mama și la surori să mă laud cu cadoul primit, dar graba mea a fost mai mult de teamă ca nu cumva să se răzgândească și să-mi-o ia înapoi.
Nu am mai râs nicodată de ele și cred că atunci , pentru prima oară am înțeles că urătul poate fi frumos și că oamenii nu trebuie judecați după felul cum arată.
Am păstrat-o mulți ani și am iubit-o mult.Ce lucru minunat este să dăruiești unui copil sărman o jucărie!
Ce poveste minunata, Dorina!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce ati face in locul meu? cred_cu_adevarat Generalitati 27 07.07.2012 09:26:01
Locul unde sa ne dam Buna ziua dobrin7m Generalitati 187 01.03.2011 16:02:29
Locul nasterii Maicii Domnului NECTARIE Biserica Ortodoxa Romana 2 20.01.2011 01:05:02
Articol - Sa moara un Rege in locul meu Ioan_Ciobota Generalitati 1 30.10.2008 16:28:21
locul de veci Dia20_diana Eutanasia 4 14.02.2008 21:40:40