![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pr. Papacioc cand ii spuneau in inchisoare tortionarii atei ca Dumnezeu nu exista , el le raspundea:"Si daca exista?" Auguste Valensin, enunta esentialul cand admite ca, de i s-ar arata, prin imposibil, pe patul de moarte, cu cea mai perfecta evidenta, ca s-a inselat, ca nu exista supravietuire, ca nu exista nici chiar Dumnezeu, nu i-ar parea rau ca a crezut; ba s-ar si socoti onorat ca a crezut unele ca acestea, deoarece "daca universul este ceva imbecil si vrednic de dispret, cu atat mai rau pt. univers, de gresit n-a gresit cel ce a gandit ca exista Dumnezeu, ci greseala este a lui Dumnezeu ca nu exista" Si Dostoievski afirma ca "daca cineva mi-ar dovedi ca Hristos este in afara adevarului si ca de fapt adevarul este in afara lui Hristos, mai bine as ramine cu Hristos decat cu adevarul".
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca fiecare om este propriul lui Dumnezeul si daca Dumnezeul in care cred ceilalti nu exista,inseamna ca puteti creea viata singuri (si nu ma refer la reproducere aici).Acesta este unul din atributele de necontestat ale lui Dumnezeu.Puteti?Puteti creea macar o farama de viata pe Terra?
Dar cine sunteti voi stiti?Cine?Dar ce este sufletul? |
|
|||
|
|||
![]()
nici nu trebuie sa ne mai intrebam....Dumnezeu exista..multi au negat si au pierit....nu te mai intreba aiurea....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ba trebuie sa ne intrebam daca e cazul,pentru ca sunt oameni care au nevoie de confirmari.Pana la urma asta este firesc pentru natura umana.Doar ca ei incearca sa patrunda cu rationalul ce poate fi vazut doar de suflet.De aici si contradictia!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici durerea nu o vezi....asta inseamna ca nu exista?
"Și Iisus i-a zis:Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău și din tot cugetul tău:iată întâia fi cea mai mare poruncă.Iar cea de a doua asemenea cu aceasta:Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=purple]Thheo[/COLOR][COLOR=purple]Nici durerea nu o vezi....asta inseamna ca nu exista?[/COLOR]
[COLOR=black]Sunt de acord cu tine Thheo ,adevarat ,scurt si la obiect . Bineinteles ca fiecare om are Dumnezeul lui ,noi suntem miliarde iar [COLOR=purple]EL[/COLOR] [COLOR=purple]UNUL[/COLOR] -asa ca fiecare [COLOR=purple]IL[/COLOR] percepe cum poate [COLOR=red]...unii nu pot..[/COLOR][COLOR=purple] EL[/COLOR] se poate impartii la miliarde ..[/COLOR][COLOR=#ff0000]...unii ..nu se pot imparti la [/COLOR][COLOR=purple]UNUL [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
Straw man ilogic, apel la ridicol, ilogic.Doua erori logice in cateva cuvinte: "nu vezi nici durerea, ea nu exista?".Durerea se explica stiintifica, in timp ce dumnezeu nu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau, se pare ca nu pot edita mesajul, asa ca am scris altul.Nu este vorba despre straw man, ci doar despre apelul la ridicol; oricum acesta este ilogic.
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR="Purple"][SIZE="3"]Dumnezeu exista si pentru mine cel mai important lucru din viata mea este dragostea Lui![/SIZE][/COLOR]
Atunci cand zici ca nu exista, nu tu vorbesti, de fapt! Domnul sa te lumineze sa devii crestin! Orice ar face omul, toate trebuie sa le faca pentru Dumnezeu, chiar si cabd bea un pahar cu apa sa zica "in numele Domnului!" Tine aproape de Domnul ca altfel, nici nu stii ce pierzi! ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? | costel | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 18 | 24.04.2012 13:21:52 |
De ce exista Dumnezeu? | Traditie1 | Teologie si Stiinta | 40 | 07.01.2011 09:54:21 |
Dumnezeu, exista sau nu? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 19.11.2010 20:11:56 |
|