Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2009, 11:51:14
scrabble
Guest

Implicit

@Florin-Ionut: exista aici, pe forum, creationisti care nu sunt de acord cu parerea ta, conform careia universul cu tot ce e in el nu a aparut instantaneu.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 12:16:38
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

nu va lasatzi amagitzi de shtiintza shi cei ce propovaduiesc ipotezele shi axiomele acestor teorii cu miliardele de ani ...lumina... shi cu alte prostii,

anii, timpul a aparut odata cu calcarea de catre Adam a poruncii lui Dumnezeu, au ieshit din Veshnicie shi au intrat in timpul patimilor, timpul suferintzelor, timpul shi vremile iadului... deci timpul a aparut acum 7517 ani, caci primele 7 zile, shi cat au mai fost de la Creatzia pana la caderea in pacate, in patimi shi faradelegi, pana la cadere au fost zilele Luminii, omul, Adam shi Eva erau deasupra zilei, Creatzia shi Gradina Edenului era deasupra timpului, iar Gradina Edenului erau Dumnezeul tuturor celor Create, erau veshnici, erau intru Dumnezeu imparatzind peste toate, dar apoi, dupa cadere s-a intrat in noapte, in anii din noapte, anii din iadul de pe pamant shi din iadul din sheol, iar timpul omului cazut, timpul omului pe pamant a fost stabilit in Cer la 15000 de ani, din care 10000 de ani lasat sub stapanirea satanei, pentru pacatul savarshit de om impreuna cu satana, indemnat de satana shi de duhul minciunii maririi de sine, al ingamfarii shi neascultarii din inima primului om shi al urmashilor sai, oameni, sau oameni shi ingeri negrii lucrand la trufia lor, ascultandu-se unul pe altul shi piszmuindu-se shi adulandu-se shi ubindu-se reciporc, in lepadare de Dumnezeu.

deci evolutzia inseamna ceva benefic olului, iar revolutzia este o rascoala tot in favoarea olului, o repetare a evolutziei olului prin rascola, prin nemultzumire shi prin placOMie... adica ceva ce tzine de paganism...

deci asha cum explic eu mai sus, asha ceva am intzeles eu din Cuvantul lui Dumnezeu dat prin Trambitzele Domnului, prin cele 7 sfinte Trambitze Apocaliptice ale Domnului, shi sunt convins ca asha stau lucrurile in realitate.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 14:46:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
@Florin-Ionut: exista aici, pe forum, creationisti care nu sunt de acord cu parerea ta, conform careia universul cu tot ce e in el nu a aparut instantaneu.
Exista si sunt majoritari; treaba lor, parerea lor, n-am ce sa le fac daca refuza vehement sa creada dovezile stiintifice care ne arata clar ca Universul insusi este "putin" mai vechi de cateva mii de ani... :)

Ceea ce am scris nu am inventat eu insumi, ci am invatat de la un teolog ortodox cu greutate, care nu s-a limitat numai la a studia teologie, ci a fost deschis stiintelor din multe domenii (de exemplu i-a recitat la o conferinta dintr-o suflare pe cei mai renumiti fizicieni moderni), care a fost si om de cultura, care stia nu stiu cate limbi straine vii si moarte, care era invitat sa participe la traducerea Scripturilor in romaneste, care, cand von Neumann si-a pubicat cartea sa celebra despre principiile de baza ale functionarii calculatorului, a citit-o intr-o noapte si a zis: de astazi incepand lumea se va schimba... Da, este vorba de Constantin Galeriu, un om care a avut curajul sa recunoasca existenta extraterestrilor si care nu refuza sa vorbeasca pe teme dificile cam ar fi clonarea si altele...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 14:52:57
mihai_1991 mihai_1991 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2009
Implicit

Well, teoria cu "Dumnezeu a creat evolutionismul" mi se pare o explicatie puerila, ce incearca sa limiteze impactul evolutionismului.Insa daca d-zeu i-a creat pe Adam si Eva, evolutionismul cade.Cum insa evolutionismul sta in picioare (pana acum nu a fost adusa nicio dovada care sa o infirme, ci numai dovezi pro) rezulta ca pica creationismul.
Papa a acceptat evolutionismul; cautati pe google papa imbratiseaza evolutionismul daca nu ma credeti.Bine, el spune ca este in concordanta cu biblia.....acum ce putea spune?
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 15:04:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai_1991 Vezi mesajul
Well, teoria cu "Dumnezeu a creat evolutionismul" mi se pare o explicatie puerila, ce incearca sa limiteze impactul evolutionismului.Insa daca d-zeu i-a creat pe Adam si Eva, evolutionismul cade.Cum insa evolutionismul sta in picioare (pana acum nu a fost adusa nicio dovada care sa o infirme, ci numai dovezi pro) rezulta ca pica creationismul.
Papa a acceptat evolutionismul; cautati pe google papa imbratiseaza evolutionismul daca nu ma credeti.Bine, el spune ca este in concordanta cu biblia.....acum ce putea spune?
De ce sa cada? Scrie in Biblie detaliat cum au fost creati primii oameni "din pamant" sau "din lut"? Nu scrie nici cum, nici cat a durat procesul facerii lui Adam si al Evei.

Evolutionismul lui Darwin are inca lipsuri, stai linistit... Dar lacunele se mai acopera in timp, se mai fac noi presupuneri si descoperiri, se mai carpeste pe ici pe colo in incercarea explicarii vietii pe Pamant. Eu unul pot sa accept teoria evolutionismului care explica formarea plantelor si animalelor, dar nu pot sa cred ca omul a derivat din maimuta. Dumnezeu stie cum l-a creat pe om si asta imi ajunge pentru moment.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 15:51:32
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

ce-i asha greu de priceput, poi zilele dupa punerea pe cer a luminatorilor (Soarele shi Luna ca sa fie semne spre vremi) deci dupa ziua aia, zilele au urmat periodic zilele de la Facere, au urmat prima zi, a doua zi cand nu erau luminatorii pushi pe cer,... deci desfashurarea zilelor ulterioare a fost la fel de lunga pentru un observator, pentru om, daca ar mai fi capabil sa vada shi sa masoare timpul Dumnezeiesc... dar omul nu mai este capabil pentru ca nu mai este statornicit in Dumnezeu, shi nemaicunoscand vremile, nemaicunoscand pe Dumnezeu, are nevoie de ceas ca sa-i masoare trecerea, trecerea timpului, el avand impresia ca orele se desfashoara similar, vazand omul un fel de egalitate, un fel de echivalentza in ore, in zile, in vremi shi timpuri, avand asha o linishte data de trecerea monotona a timpului, dar omul neshtiind ca aceasta trecere nu este in folosul sau, caci odata ieshit din Dumnezeu, pana shi ziua, shi timpul este ceva infricoshator care il stapaneshte, care il terorizeaza necontenit...

iar dracii, ca sa-l linishteasca pe om de acest coshmar, au intins spre + shi spre - infinit aceasta scara a timpului iar omul prin asta se simte mai linishtit in virtutea faptului ca neputintza lui ii spune ca nu mai este nimic de facut in fatza infinitului shi atunci in mod fatalist accepta sa se supuna... sa se supuna... minciunii ca nu este timp pentru mantuire sau ca intotdeauna va fi timp pentru mantuire, ca doar timpul e nesfarshit...

poi timpul, anii omului dupa cadere, de la 1000 de ani cat au trait primii oameni au fost redushi la 120 de ani shi apoi la 70 de ani... deci iata cat de putzin timp are omul ca sa-shi gaseasca shi sa se lupte pentru Mantuire, pentru Adevar... pentru Hristos, pentru Cuvantul lui Dumnezeu, vremi shi vremi shi jumatatea unei vremi... o jumatate de clipa pe sfert...
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 18:41:33
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Cum insa evolutionismul sta in picioare (pana acum nu a fost adusa nicio dovada care sa o infirme, ci numai dovezi pro) rezulta ca pica creationismul.
Mihai, tu pe ce lume traiesti? Evolutionismul nu e sustinut de nimic, nu exista nici o dovada ca ceva ar fi evoluat in altceva, nici o fosila cu adevarat intermediara, absolut nimic. Te-ai uitat vreodata pe www.answersingenesis.org, sau www.icr.org, sau www.scienceagainstevolution.org?

De curiozitate, cati ani ai?
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 20:29:48
mihai_1991 mihai_1991 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2009
Implicit

Varsta este irelevanta, insa citind username-ul iti poti da seama.Acele site-uri sustin niste pseudoteorii si atat, tot la fel cum exista o comunitate de oameni ce sustin ca pamantul este plat . Oricine ar demonstra ca evolutionismul se insala ar lua Premiul Nobel, si nu cred ca sunt prea multi oameni de stiinta ce ar refuza un astfel de premiu.Repet, cititi despre evolutionism si urmariti respectivele documentare pentru a intelege fenomenul, caci altfel nu aveti cum sa il intelegeti, bazandu-va doar pe pseudoteorii.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 21:57:15
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
Varsta este irelevanta, insa citind username-ul iti poti da seama.Acele site-uri sustin niste pseudoteorii si atat, tot la fel cum exista o comunitate de oameni ce sustin ca pamantul este plat . Oricine ar demonstra ca evolutionismul se insala ar lua Premiul Nobel, si nu cred ca sunt prea multi oameni de stiinta ce ar refuza un astfel de premiu.Repet, cititi despre evolutionism si urmariti respectivele documentare pentru a intelege fenomenul, caci altfel nu aveti cum sa il intelegeti, bazandu-va doar pe pseudoteorii.
Teoria evolutiei e o pseudoteorie. Mihai, tu macar intelegi ce ar trebui sa se intample la nivel molecular pentru ca sa existe evolutie (si nu involutie)? Iti recomand daca ai ocazia sa citeste "Essential Cell Biology" (e un manual de biologie moleculara pentru studentii din USA), sa vezi cum functioneaza celula, ADN-ul, ARN-ul, genele, etc...

Apoi cauta sa citesi si "Evolution: The Fossils Still Say No" (Duane Gish) sa vezi ca nu exista nici o dovada ca s-a intamplat vreodata. In toata lumea asta nu exista nici macar 7-8 fosile care sa poata fi puse una langa alta si sa arate cum s-a transformat un picior intr-o aripa sau orice in orice altceva.

Si intelege ca "pasarea" si "mamiferul" sunt niste cuvinte umane care definesc ceva. Chiar Daca noi numim astazi liliacul mamifer, el tot zburatoare e si nu vad de ce te agati atat de faptul ca cei din vechime il numesc pasare. Cuvantul pasare la ei insemna orice zboara, indiferent de cum se inmultea sau daca avea pene sau blana.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2009, 22:29:09
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca teoria evolutiei este gresita.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45